Van İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılacak ortak çalışmalar ve projeler ilgili protokol, Van İl Müftülüğünde gerçekleşen imza töreninde Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas ile İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin tarafından basın mensupları huzurunda imzalandı.
İmza töreninde konuşan İl Müftüsü Nimetullah Arvas; Öncelikle bu protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum dedi.Müftülüğümüz ile Milli Eğitim camiasının birçok ortak yönlerinin bulunduğunu ifade eden Müftümüz Arvas;hoca, Öğretmen,öğrenci, kurs vb. gibi kavramlar iki camianın da ortak kavramları olduğunu vurguladı.İlimizde bu iki kurum el ele verirse yetişen nesiller bakımından güzel neticeler alınarak güzel geri dönüşlerinolacağını belirtti.Bizim “Van Okuyor” projesi çerçevesinde her hafta bir okulu ziyaret ederek kitap dağıtımı gerçekleştirdiğimizi, ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bugüne kadar tüm taleplerine olumlu cevap vermeye gayret gösterdiğimizi ifade eden Arvas;Bu münasebetle bu protokolün hayırlara vesile olması temennisiyle sözlerini noktaladı.
İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin; Amacımız İl Müftümüz ile din görevlilerimizin derin ve entelektüel bilgi ve birikimlerinden faydalanmak olduğunu,zaten öteden beri Sayın İl Müftümüzünbizlere öncülük yaptığını,birçok konferans vedeğerler eğitimimize bizzat iştirak ettiğini,eğitim-öğretim yılının ilk haftasında tüm ilçe müftüleriyle bizi ziyaret ederek eğitim ve öğretime verdiği desteğini göstermiş oldu.Bu anlamlı ziyaretinden ötürü kendisine müteşekkirim diyerek konuşmasını noktaladı.
İmzalanan protokol sonrasında Müftü Arvas, Kırekin ve ekibi ile basın mensuplarına Kur’an-ı Kerim ve Başkanlık yayınlarından hediye etti.
















