BORSA
BIST 100 14.610,92 %0,95
Altın 7.105,26 ₺/gr %1,36
Bitcoin $78.443 %0,60
Dolar 48,11 ₺ %0,04
Euro 56,11 ₺ %0,14
Sterlin 65,46 ₺ %0,35
Gümüş 105,42 ₺/gr %0,66
Ethereum $2.470,53 %0,33
İsviçre Frangı 59,75 ₺ %0,45
Kanada Doları 34,67 ₺ %0,21
Avustralya Doları 34,52 ₺ %0,16
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,81 ₺ %0,03
BAE Dirhemi 13,10 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,57 ₺ %1,35
Çin Yuanı 7,16 ₺ %0,04
ANKARA 30°C 7.105,26 ₺/gr 48,11 ₺ 56,11 ₺
Anasayfa MÜFTÜLÜK K.Maraş da “Bilge Hatunlar”Yetişiyor

K.Maraş da “Bilge Hatunlar”Yetişiyor

K.Maraş da “Bilge Hatunlar”Yetişiyor

· 5 dk okuma · 7.9K okunma
K.Maraş da “Bilge Hatunlar”Yetişiyor

Kahramanmaraş İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitim Şubesi  “Bilge Hatun Projesi” adı altında bir çalışmasıyla Ülke genelinde bir ilke imza attı. Projede hedef kitle olarak ta Anadolu Kız İmam hatip Lisesi öğrencileri seçildi.

Ülkemizin ve İslam dünyasının içinden geçtiği zorlu süreçlerin temelinde bilgisizlik, cehalet ve maneviyat eksikliği olduğunu göz önünde bulunduran İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürcülüğü, “Bilge Hatunlar Projesi” adı altında ortak hareket ederek iyi yetişmiş nesiller görmek için kolları sıvadı.

Bu bağlamda; Kahramanmaraş Dulkadiroğlu ilçesine bağlı Öğretmenler Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 10,11 ve 12. Sınıf öğrencilerinden oluşan 100 öğrenci Bilge Hatun olarak farklı bir eğitim alıyor. Geçtiğimiz gün Bilge hatun Projesinde yer alan isimler tanışma ve kaynaşma amaçlı Kervanhan da bir araya geldi.

 Buradaki programa İl Müftüsü Celal Sürgeç, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz, Müftü Yardımcısı Fırat Kahraman, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, Şube Müdürü İlyas Hennep, Öğretmenler Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Dertli, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İl Müftüsü Celal Sürgeç selamlama konuşmasında geleceğin medeniyet işçileri olarak gördüğü genç bayanlara seslendi, inşallah bu topraklar da medeniyeti sizler kuracaksınız dedi. Müftü Sürgeç konuşmasına Şeyh Sadi Şiraziden bir öğütle devam etti. Müftü Sürgeç; “Bu yavrularımızı gördükten sonra ümit varız. Bu toprakların gerçekten rengi, tadı günden güne değişiyor. İrtifa kaybeden bu toprakların o medeniyetini layık olduğu yere sizler taşıyacaksınız. Şimdi İmam hatipleri yeni bir Kızılelma göstermemiz lazım. Bu Kızılelma sadece İmam hatibi bitirmek üniversite ardından iyi bir iş bulayım değil. Bu Kızılelma bu medeniyetlerde bu topraklarda yitirdiğimiz medeniyet kökleri olan adalet, hakkaniyet, ehliyet, muhabbet, merhamet üzerine inşa ettiğimiz o medeniyeti bütün dünyaya tanıtmak olsun. Bunun için sizlerden istirhamım şu olcaktır. Üç kitabı çok iyi okuyun. 1- Büyük kâinat kitabını çok iyi okuyun şu evreni iyi okuyun. 2- Küçük kâinat denilen insanı iyi okuyun, 3- Her ikisinin firhistesi olan Kur’an-ı, Allah’ın kitabını çok iyi okuyun. Allah’ın ayetleriyle kâinatın ayetlerini beraber okuyacaksınız ve buradan bir medeniyet çıkaracaksınız. Çünkü ağlayan, inleyen bir insanlık var karşımızda. Öyleyse bu coğrafyada sadece ölen insanımız değil, insanlık ta ölüyor. Bu insanlığı ayağa kaldıracak, rahmet, merhamet, muhabbet, meveddet, nezahet, nezaket, nezafet gibi kodlara tekrar çekecek olan sizlersiniz. Bu duygu ve düşüncelerle bu toplantının hayırlara, güzelliklere vesile olmasını diliyorum. Emeği geçenlere ve burada bulunan yavrularımıza teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.

 Bilge Hatun projesi Koordinatörü İl Müftülüğü Din Eğitimi Şube Müdürü İlyas Hennep,  Son yıllarda, İmam hatip Lisesi öğrencilerine meslekî anlamda tecrübe kazanabilecekleri ve öğrendiklerini uygulamaya dökebilecekleri ortamların sunulamadığını belirtti.  Koordinatör Hennep, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz okulda aldıkları bilgi, beceri, özgüven ile Kuran Kurslarında aldıkları maneviyat sayesinde idealist nesiller olacaktır.” dedi.

İlyas Hennep konuşmasında; “Oysa bir İmam Hatip Lisesi öğrencisi, mezun olduktan sonra, başka alanlarda meslek dallarını tercih etse dahi bulunduğu toplumda her zaman dini konularda kendisine danışılan, boş zamanlarında kendisinden dinî anlamda hizmet beklenilen bir fahri din gönüllüsü adayıdır. Bu gerçeklerden yola çıkarak, İmam Hatip Lisesi’nde okuyan kız öğrencilerimize mezun olmadan önce, tecrübeli din gönüllülerimizin rehberliğinde Kur’an Kursu öğreticiliği, Ramazan ayı din hizmetleri vs. alanlarında tecrübe kazanabilecekleri staj ortamlarını hazırlamak ve onlara bir din gönüllüsü olmanın manevî hazzını tattırmak amacıyla bu proje geliştirilmiştir.”şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Yılmaz da konuşmasında İl Müftüsü Celal Sürgeç ve ekibine ve fedakârca çalışan öğreticilere teşekkür etti.

 Proje kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığımızın, Müftülüklerimizin ve Türkiye Diyanet Vakfının yurtiçi ve yurtdışındaki tüm hizmet ve faaliyetlerinin tanıtımını yapılırken, öğrencilere çeşitli gezi, konferans ve sosyal etkinlikler sunuluyor. Ayrıca, Öğrencilerin aktif olarak görev aldıkları bir kandil programı düzenlenmesi de sağlanacak.

Kurs öğreticileri Nurdan Turna ve Hümeyra Dağ Malkoç, projede nasıl bir eğitim değeri verdiklerini, gençlerle birlikte olmanın heyecanından bahsettiler.

Projeyi,  Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, İl Müftülüğünden Şube Müdürü İlyas Hennep, Uzman Ayşe Mernuş Tepebaşı,  Milli Eğitim Müdürlüğü Öğretmenler Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ahmet Dertli, Müdürü Yardımcısı Medine Şerbetçioğlu, TDV K.Maraş Şubesi, Hayırsever Vatandaşlar ve Esnaflar yürütüyor. Projede 2 Vaize, 1 Uzman ve 14 Kur’an Kursu öğreticisi eğitmen olarak yer alıyor.

Program Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat’ın duasıyla son buldu.

 

HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN /DİYANET TV



MÜFTÜLÜK Haberleri

Tümü

Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...

Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi. 

2 yıl önce

Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu

Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...

2 yıl önce

Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu

Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...

3 yıl önce

Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor

Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...

3 yıl önce

Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır

Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...

3 yıl önce

Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi

Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...

3 yıl önce

Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...

 Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...

3 yıl önce

Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu

Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.

3 yıl önce

Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor

Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...

3 yıl önce

Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"

Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...

3 yıl önce

Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği

Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...

3 yıl önce

Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu

Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.

3 yıl önce