Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır
Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır. Müslümanın dünya ve ahiretini kazanmasına vesile olan yüce bir kitaptır." dedi.
Sivas İl Müftülüğü, "Her Ay Bir Konu Bir Konuk Projesi" ile Kur'an kursu öğrencilerine yönelik seminerler düzenliyor.
Camide depremzedeler için "Hayır Marketi" açıldıDiyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin bireysel, toplumsal, dini ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen seminer programının bu ay ki konuğu Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu oldu.
Sivas Abdulvehhabi Gazi Yatılı Kız Kur’an Kursu'ndaki programda konuşan Tokat Müftüsü Pamuklu, hafızlığın tüm İslam alemi için önemli bir müessese olduğunu söyledi.
Müftü Pamuklu, "Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır. Müslüman'ın dünya ve ahiretini kazanmasına vesile olan yüce bir kitaptır. Yüce kitabımıza baktığımız zaman doğumdan ölüme kadar insanın hayatını programladığını görürsünüz. Ve insan Kur’an’a göre yaşadığı zaman yine Kur’an’ın ifadesi ile dünyası da ahireti de mamur olur. İşte böyle yüce bir kitabı hıfzetme yolunda bulunan siz değerli hafızlarımız baş tacısınız. Hem Kur’an-ı ezberleyip hem bunu hayatınıza aksettirdiğinizde büyük bir ahiret kazancı elde etmiş olacaksınız." dedi.
Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya ise hafızlık yolunda bulunan öğrencilere başarı ve kolaylıklar dileyerek, "Kur’an’ı ezberleme yolunda sarf ettiğiniz gayreti, Kur'an'ın emir ve yasaklarına uyma noktasında da bu gayreti göstermelisiniz. Yüce kitabımızın şöyle mucizevi bir özelliği de vardır, Hiçbir kutsal kitap Kur’an-ı Kerim gibi ezberlenmemiştir. Bu nedenle sizler için duamız, 'Lafzın Hâmili, Mananın Amili' olmanızdır." diye konuştu.
Benzer Haberler
Müftü Pamuklu: Engellilerimiz için çalışmalar yürütmekteyiz
Müftü Pamuklu: Engellilerimiz için çalışmalar yürütmekteyiz haber
Müftü Pamuklu: Çocuklarımızı mahremiyet bilinci ile...
Müftü Pamuklu: Çocuklarımızı mahremiyet bilinci ile yetiştirmeliyiz haber
Müftü Pamuklu: Bizler, mazlumun umutla beklediği bir...
Müftü Pamuklu: Bizler, mazlumun umutla beklediği bir milletiz haber
MÜFTÜLÜK Haberleri
TümüYavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...
Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi.
Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu
Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...
Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu
Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...
Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor
Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...
Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi
Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...
Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...
Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...
Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu
Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.
Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor
Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...
Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...
Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği
Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...
Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu
Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.
Balıkesir’den deprem bölgesine konteyner ev
Balıkesir İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Balıkesir Şubesi organizesinde deprem bölgesine...




