Konarılı: Bilge kadınlar olmalıyız
Konarılı: Bilge kadınlar olmalıyız haber
Düzce İl Müftülüğü "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla Kur'an kursu öğretici ve öğrencilerine yönelik "Değişen Dünyada Kadın Olmak" konulu konferans düzenledi.
İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı konuşmacı olarak katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Konarılı, "Sizi bir tek candan yaratan, kendisiyle mutlu olsun diye ondan da eşini yaratan O'dur." mealindeki ayet-i kerimeye işaret ederek, "Kadın ve erkek farklı farklı özelliklere sahiptir. Fakat her ikisi bir diğerinin başka özelliğine hayrandır ve huzur içerisinde hayatlarını devam ettirirler." dedi.
Asrısaadet dönemi kadınlarından örnekler sunan Konarılı, "Biz kadınlar asrısaadet döneminde olduğumuz gibi olacağız. Biz din adına konuşulan gerçekleri, asrısaadeti ve İslamiyet'i anlayabilmek için Kur'an-ı Kerim'e, hadisi şerife ve asrısaadet dönemine bakacağız. O dönemlere baktığımızda Hz. Hatice tüccardı, Hz. Aişe en çok hadis rivayet eden, hadis anlatan, erkek sahabelerin çözemediği miras hukukunu, feraizi çözen, ilmihale, İslam hukukuna hakim olan, sosyal hayatta olmayı seven, eğitmen ve öğretmen bir kadındı. Aynı zamanda siyasetin tam merkezinde seçimlere karışan ve yön veren de bir kadındı." değerlendirmesinde bulundu.
Kadın hakları konusunda Hz. Peygamber örnekliğine dikkat çeken Konarılı, "Peygamber Efendimizin hayatına baktığımızda onun hiçbir kadının fıtratını zorla yönlendirmemiş olduğunu görürüz. Tüccarlık yapan Hz. Hatice'yi kendi haline, ilimle uğraşan Hz. Aişe'yi kendi haline ve ev hanımı olmayı tercih eden Hz. Fatıma'yı da kendi haline bırakmıştır. En güzel kadın özgürlüğü budur." diye konuştu.
"Biz yaşlanırken bilge yaşlı kadın olmak zorundayız"
Konarılı, ideal kadının özelliklerini sıralayarak sözlerini şöyle tamamladı:
"Yaşlanınca kadın değerden düşmez. Biz hep genç ve güzel kalmak zorunda değiliz. Hep estetik olmak zorunda değiliz. Biz iyi bir insan, iyi bir anne, iyi bir eş olmak zorundayız. İyi bir mümin ve Müslüman kadın olmak zorundayız. Bizi zorunlu kılan şeyler bunlardır. Yaşlandığımızda güzelleşeceğiz diye komikleşmeyelim. Mümin kadının böyle şeylere ihtiyacı yoktur. Biz yaşlanırken bilge yaşlı kadın olmak zorundayız."
Programın açış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Derya Topalcık ise katılımcıların Kadınlar Günü'nü tebrik etti.
Benzer Haberler
Almanya'nın bilge annesi Mevlüde Genç vefat etti
Almanya'nın bilge annesi Mevlüde Genç vefat etti haber
Erbaş’tan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sosyal medya...
Müftü Kalkan: Dijital dünyanın nesnesi değil öznesi...
Müftü Kalkan: Dijital dünyanın nesnesi değil öznesi olmalıyız haber
MÜFTÜLÜK Haberleri
TümüYavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...
Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi.
Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu
Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...
Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu
Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...
Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor
Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...
Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır
Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...
Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi
Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...
Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...
Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...
Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu
Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.
Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor
Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...
Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...
Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği
Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...
Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu
Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.




