Wächtersbach DİTİB Camii’nin 47 yıllık tarihi kitap haline getirildi
Almanya’nın Hessen eyaleti Wächtersbach beldesinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği’ne (DİTİB) bağlı Merkez Camii’nin 47 yıllık tarihi kitap haline getirildi.
"Sıladan Gurbete" isimli kitapta, 1976 yılında kuruluşu gerçekleştirilen Wächtersbach DİTİB Merkez Camii’nin restorasyon çalışmalarından temel atmaya kadar aşamaları, gerçekleştirilen faaliyetler, geçmişten günümüze dernek yöneticileri, din görevlileri ile cami cemaatinin Almanya’daki 61 yıllık hayat serüveni yer alıyor.
2007 yılında ikinci başkan ve 2011 yılından 2022 yılına kadar da başkanlık görevini yürüten Hakan Akbulut tarafından kaleme alınan kitap 180 sayfadan oluşuyor.
Tarihe ışık tutacak kitabın yazarı ve editörü Akbulut, "1962 yılında Wächtersbach beldesine gelen büyüklerimiz her türlü zorluklara ve sıkıntılara rağmen cemiyetimizi inşa ettiler. İçinde benim de bulunduğum 2., 3. ve 4. nesil tarafından unutulmaması ve minnet duygularının gelişmesi amacıyla emeği geçenlerden ve vefat etmiş olanların arkasından hayır duada bulunmak adına kuruluşunun destansı hikayesini yazmayı boynumuzun borcu olarak görüyoruz." dedi.
DİTİB'de "Aile İçi İletişim ve Mutluluk" konulu seminerKitabının en duygulu bölümü birinci nesil büyüklerle yaptığı hasbihallerin olduğunu söyleyen Akbulut, "Caminin kuruluşundan bugüne gelinceye kadar, hem caminin inşasının aşamaları hem de bu külliyenin ana unsuru yardımsever birinci nesil büyüklerimizin hayat hikayelerini kitabımıza nakşettik. Deyim yerindeyse, 61 yıllık büyük bir medeniyetin özetini sunduk. Bu tarihin kaybolup gitmesine müsaade etmeyerek, Wächtersbach kayıtlarına geçmesini sağladık." diye konuştu.
Almanya’da her türlü fedakarlıklarla inşa edilen camilerin geçmişinde unutulmayacak hikayelerin olduğunu söyleyen din görevlisi Mücahit Asıltürk’te kitapla ilgili şunları söyledi:
"Bu hikayeler gelecek nesillere adeta ışık tutan birer fenerdir. Cemiyetimize birçok hizmet kazandıran çok değerli başkanlarımızdan Hakan Akbulut'un kaleme aldığı bu eseri çok değerli buluyorum. Böyle bir eseri cemiyetimize kazandırdığı için Rabbim kendisinden razı olsun."
Dernek başkanı Ufuk Değirmenci de, "Hakan başkanın yazmış olduğu bu eserin herkesin kütüphanesinde olmasını tavsiye ediyorum." diye konuştu.
Camisinin ve cemaatinin tanıtıldığı Almanya’da bir ilki olan “Sıladan Gurbete” isimli kitabın yazarı Hakan Akbulut, eseri imzalayarak cemaate takdim etti.
Benzer Haberler
TDV’den 230 kütüphaneye kitap desteği
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), geçtiğimiz yıl başlattığı “Hediyem Kitap Olsun” kampanyasıyla yurt...
113 yıllık cami eski haline getirilmeye çalışılıyor
Bozkurt’taki sel felaketinde balçıkla kaplanan 113 yıllık cami eski haline getirilmeye çalışılıyor
2,5 Asırlık Tarihi Tulun Camii İbadete Açıldı
Rize’deki 2,5 Asırlık Tarihi Tulun Camii Tekrardan İbadete Açıldı
MÜFTÜLÜK Haberleri
TümüYavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...
Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi.
Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu
Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...
Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu
Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...
Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor
Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...
Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır
Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...
Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi
Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...
Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...
Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...
Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu
Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.
Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor
Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...
Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...
Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği
Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...
Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu
Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.




