BORSA
BIST 100 13.509,76 %2,95
Altın 6.861,73 ₺/gr %0,87
Bitcoin $77.409 %1,49
Dolar 48,79 ₺ %0,11
Euro 56,06 ₺ %0,11
Sterlin 65,24 ₺ %0,09
Gümüş 104,49 ₺/gr %2,24
Ethereum $2.477,15 %1,74
İsviçre Frangı 59,20 ₺ %0,15
Kanada Doları 34,87 ₺ %0,10
Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,28
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01
Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23
BAE Dirhemi 13,29 ₺ %0,12
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,18
Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,22
ANKARA 15°C 6.861,73 ₺/gr 48,79 ₺ 56,06 ₺
Anasayfa MÜFTÜLÜK Vakfıkebir'de cami-engelli buluşması

Vakfıkebir'de cami-engelli buluşması

Vakfıkebir'de cami-engelli buluşması haber

· 3 dk okuma · 617 okunma
Vakfıkebir'de cami-engelli buluşması

Engelli bireylerin cami hizmetlerinden daha çok istifade etmesini sağlamak ve caminin manevi ikliminde buluşmalarını temin etmek amacıyla "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" projesi kapsamında Vakfıkebir İlçe Müftülüğü tarafından engelli vatandaşlara yönelik program düzenlendi.

Merkez Yeni Camii'nde düzenlenen "Cami-Engelli Buluşması" etkinliğine engelli bireyler ve aileleri ile İlçe Müftüsü Şükür Küçük, Müftülük personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İlçe Müftüsü Küçük, "Allah insanları fiziki yapılarına, renklerine, ırklarına, cinsiyetlerine, sağlam veya engelli oluşlarına göre değerlendirmez. İnsanın Allah katındaki değeri; imanı, ameli ve takvası nispetindedir." dedi.

Engelli olmanın bir eksiklik ve kusur olmadığını belirten Müftü Küçük, "Sizler bizim için özelsiniz. Sizler bu topluma Allah'ın birer emanetisiniz. O nedenle bizler, emanet bilinciyle sizlere özel önem veriyoruz. Engelli engelsiz tüm halkımızla gönül birlikteliğimizi pekiştirmek istiyoruz. Bu manada bize düşen görev; engelli kardeşlerimizin engellerini ortadan kaldırmak, hayatı onlara kolaylaştırmak ve her konuda kendilerine yardımcı olmaktır. Sorumluluk bilinci, merhamet ve adalet anlayışıyla engelli kardeşlerimize göstereceğimiz ilgi, duyarlılık ve farkındalık, bireysel ve toplumsal hayatımızda bereket ve huzura vesile olacaktır." ifadelerine yer vedi.

"Engelli bireyler önemli muhatap kitlemizdir"

Engelli bireylerin, din hizmeti sunan müftülükler ve din görevlileri için önemli bir muhatap kitle olduğunu hatırlatan Küçük, "Müftülük olarak, engelli kardeşlerimizin dini vecibelerini engelsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlamaya yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Camilerimizin engelli erişimine uygun hale getirilmesinin yanında engelli koordinatörleri arkadaşlarımız aracılığıyla kendilerine dini ve manevi rehberlik yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Her ay bir buluşma

Engelli vatandaşlar ve aileleriyle düzenli olarak bir araya gelme gayretinde olduklarını söyleyen Küçük, "Kur'an ve sünnet ışığında oluşan bilgi ve birikimin, engelli kardeşlerimizin hayatlarına yansıması ve manevi açıdan huzura kavuşmaları amacıyla bundan sonra da her ay bir araya geleceğiz. Katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum." dedi.



MÜFTÜLÜK Haberleri

Tümü

Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...

Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi. 

2 yıl önce

Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu

Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...

2 yıl önce

Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu

Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...

3 yıl önce

Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor

Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...

3 yıl önce

Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır

Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...

3 yıl önce

Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi

Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...

3 yıl önce

Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...

 Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...

3 yıl önce

Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu

Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.

3 yıl önce

Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor

Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...

3 yıl önce

Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"

Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...

3 yıl önce

Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği

Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...

3 yıl önce

Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu

Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.

3 yıl önce