BORSA
BIST 100 14.514,82 %0,82
Altın 7.107,39 ₺/gr %2,12
Bitcoin $77.070 %1,74
Dolar 48,08 ₺ %0,24
Euro 56,19 ₺ %0,13
Sterlin 65,65 ₺ %0,03
Gümüş 106,56 ₺/gr %1,55
Ethereum $2.417,15 %3,78
İsviçre Frangı 60,02 ₺ %0,15
Kanada Doları 34,91 ₺ %0,24
Avustralya Doları 34,48 ₺ %0,90
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,81 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 13,09 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,95
Çin Yuanı 7,15 ₺ %0,30
ANKARA 22°C 7.107,39 ₺/gr 48,08 ₺ 56,19 ₺
Anasayfa MÜFTÜLÜK Vahyin Yücelttiği Kadın Konferansına Yoğun İlgi

Vahyin Yücelttiği Kadın Konferansına Yoğun İlgi

Vahyin Yücelttiği Kadın Konferansına Yoğun İlgi

· 4 dk okuma · 7.2K okunma
Vahyin Yücelttiği Kadın Konferansına Yoğun İlgi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Burdur İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosunun organize ettiği konferans programı düzenlendi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri AKPOLAT’ın konuşmacı olarak katıldığı “Vahyin Yücelttiği Kadın” konulu konferansa vatandaşların ilgisi yoğun oldu.

Uzman İmam-Hatip Ali Mücahit YILMAZ’ınsunuculuğunu yaptığı program, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ulu Camii Baş İmam-Hatibi Turan ÇAKIR’ın Kur’an tilavetinin ardından Aile ve Dini Rehberlik Büro koordinatörü Bünyamin ÖZDAŞ, Burdur Aile ve Dini Rehberlik Bürosu’nun misyon ve vizyonu hakkındakısa bilgi verdi. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Aile ve Dini Rehberlik Büroları TanıtımSinevizyonu katılımcılar tarafından ilgi ile izlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Burdur İl Müftüsü Hıdır BAYRAK, programa gösterilen ilgi nedeni ile teşekkürlerini ifade ederek Yüce Dinimiz İslam’ın insanı ve kadını yücelttiğini ifade ederek şunları söyledi: “Hz. Peygamberin geldiği  dönemde Cahiliye Döneminde kadının şahsiyeti yoktu. Yıllar boyunca bir köle, hatta bir eşyadan farksız olarak yaşamaya mahkûm edilen kadını, gerçek benliğine, âlemlere rahmet olarak gönderilen Hazret-i Muhammed Mustafa'nın (s.a.v.) Allah tarafından getirip insanlara tebliğ buyurmuş olduğu İslam dini kavuşturmuş, kadına gerçek değer ve itibarını vermiştir.  Kadın olmazsa ana olmaz, kadın olmazsa eş olmaz, kadın olmazsa çocuk olmaz, kadın olmazsa yuva olmaz, kadın olmazsa insan olmaz.  Aile binasının kurulmasında emsalsiz bir yeri bulunan kadına gerçek değerini veren ve onu düştüğü yerden kurtaran, toplumda kendisine layık olan yeri veren İslam’dır. "Cennet anaların ayakları altındadır" Peygamberimiz (s.a.v.) bu mübarek sözü ile kadının toplumdaki yerini ne güzel tayin buyurmaktadır.”

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sabri AKPOLAT ise konuşmasında Kadının, her şeyden önce insan olduğu vurgusu yaparak, Asrı saadetten öne çıkan kadın sahabelerden ve Yüce Kitabımızın yücelttiği örnek kadınlardan bahsetti. Kitabımız Kur’ân-ı Kerim, insanın onurlu, şerefi ve mükerrem olduğunu çeşitli âyet-i kerimelerle bize sunduğunu söyledi.

Sabri AKPOLAT, konuşmasında “İnsanlar arasında yaratılış ve dini sorumluluk açısından mutlak eşitlik olduğunu, insanların erkek veya kız olarak dünyaya gelişinde kendi tercihlerin olmadığını, erkek veya kız çocuğunun dünyaya gelişinde Yaratanın iradesinin olduğu bizlere Ayeti Kerime’deşu şekilde bildirmiştir: “Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan ve ikisinden birçok erkekler ve kadınlar üretip yayan Rabbinizden sakının. Adını kullanarak birbirinizden dilekte bulunduğunuz Allah’tan ve akrabalık haklarına riayetsizlikten de sakının. Şüphesiz Allah sizin üzerinizde gözetleyicidir.”

Yaratılışta eşit olan kadın ve erkek arasındaki üstünlük, yaratılış itibariyle değil, Allah’tan sakınma yani Takva alanındadır.

Ayrıca; kadınları Allah’ın emaneti olarak aldığımızı ve emanete en iyi şekilde sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

Konferansın sonunda İl Müftülüğümüz tarafında katılımcılara çıkışta ikramda bulunuldu.



MÜFTÜLÜK Haberleri

Tümü

Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...

Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi. 

2 yıl önce

Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu

Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...

2 yıl önce

Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu

Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...

3 yıl önce

Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor

Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...

3 yıl önce

Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır

Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...

3 yıl önce

Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi

Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...

3 yıl önce

Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...

 Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...

3 yıl önce

Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu

Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.

3 yıl önce

Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor

Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...

3 yıl önce

Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"

Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...

3 yıl önce

Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği

Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...

3 yıl önce

Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu

Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.

3 yıl önce