BORSA
BIST 100 14.514,82 %0,82
Altın 7.107,39 ₺/gr %2,12
Bitcoin $77.393 %2,70
Dolar 48,08 ₺ %0,24
Euro 56,19 ₺ %0,13
Sterlin 65,65 ₺ %0,03
Gümüş 106,56 ₺/gr %1,55
Ethereum $2.437,08 %3,17
İsviçre Frangı 60,02 ₺ %0,15
Kanada Doları 34,91 ₺ %0,24
Avustralya Doları 34,48 ₺ %0,90
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,81 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 13,09 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,95
Çin Yuanı 7,15 ₺ %0,30
ANKARA 21°C 7.107,39 ₺/gr 48,08 ₺ 56,19 ₺
Anasayfa MÜFTÜLÜK Sincan da Din Görevlileri Kendilerini Anlattı.

Sincan da Din Görevlileri Kendilerini Anlattı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen programda din görevlileri kendilerini anlattı.

· 3 dk okuma · Editör · 1.7K okunma
Sincan da Din Görevlileri Kendilerini Anlattı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen programda din görevlileri kendilerini anlattı.

2018 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Sincan İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen "Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler" temalı panelde din görevlileri kendi haftalarında kendilerini anlattılar.

Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'ın katıldığı panelde, “camiler ve din hizmetine adanmış ömürler”, “mescidin hadimi, peygamberin varisi olmak”, “etkili din görevlisi”, “etkin din hizmeti”, “din hizmetine adanmış gönüllülük”, “toplumun manevi önderleri” başlıkları üzerinde duruldu.

Sincan Müftüsü Mevlüt Topçu, Onlar ki din hizmetine adanmış ömürler... başlığıyla yaptığı konuşmada;

Mescit ve camilerimiz sadece beş vakit namazı, cuma namazını, bayram namazlarını eda ettiğimiz mekânlar değildir. Şer'i ve pozitif ilimlerin tedris edildiği suffe ashabının mirası, muhaciri ensarla kardeş kılan Allah Resulü'nün emaneti ve Allah'ın beytinin (Beytullah'ın) muazzez şubeleridir.

Mescitlerimiz temizdir ve yüreğine temiz olan arınmak isteyen bütün insanlığa kapılarını ardına kadar açmıştır. (A'raf, 31) Günde beş vakit okunan kurtuluş çağrımız, ezanımız bize bu ulvi mekânlardan ilan olunur. Camilerimiz sosyal hayatın karmaşası, gürültüsü ve stresi içerisinde ilahi teneffüsleri soluduğumuz birer rahmet kapısıdır. Bizler camide tüm farklılıkları vahdete dönüştürürüz ve cami imar olur, kadını, erkeği, çocuğu, genciyle... cami mahzun olur saf saf olunmadığında.

Gençlerimizin, gözbebeğimiz yavrularımızın, dünyadaki cennetimiz ailemizin iki dünya mutluluğu ve huzuru mescit, cami, Kur'an ve din görevlilerimiz ile olan ilişkisine ve yakınlığına bağlıdır. dedi.

Katılımcıların ilgiyle takip ettikleri program, Ankara İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu'nun değerlendirmesi ve altını çizdiği hususların başında da Kur'an Kursu Öğreticilerinin öğretici değil de Kur'an-ı Kerim öğretmeni olması gerektiği ayrıca 4-6 yaş Kur'an Kurslarının sayısının artırılması yönündeki teşvik ve tavsiyeleriyle sona erdi.

Program emekli müftülere, yarışmalarda başarı ve derece elde eden din görevlilerine hediye takdimiyle sona erdi.



MÜFTÜLÜK Haberleri

Tümü

Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...

Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi. 

2 yıl önce

Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu

Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...

2 yıl önce

Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu

Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...

3 yıl önce

Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor

Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...

3 yıl önce

Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır

Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...

3 yıl önce

Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi

Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...

3 yıl önce

Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...

 Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...

3 yıl önce

Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu

Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.

3 yıl önce

Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor

Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...

3 yıl önce

Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"

Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...

3 yıl önce

Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği

Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...

3 yıl önce

Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu

Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.

3 yıl önce