Şehristanbul Buluşmaları’nın konuğu engelliler oldu
İstanbul Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen Şehristanbul Buluşmalarının konuğu engelliler ve aileleri oldu
İstanbul Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen Şehristanbul Buluşmalarının konuğu engelliler ve aileleri oldu
Şehristanbul Buluşmaları’nda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “İnsanın gönlünde ve zihninde engeli yoksa pek çok zorlukları aşabilecek durumdadır. Onun için hangi şartta olursa olsun hayatla ilgili ümidini kaybetmemesi, Cenab-ı Hakk’ın kendisine olan ihsanından asla vazgeçmemesi ve bunu ısrarla talep etmesi en doğal hakkı hatta sorumluluğudur” dedi.
İstanbul Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen Şehristanbul Buluşmalarının konuğu engelliler ve aileleri oldu. Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen program, Halkalı Çamlıkaltı Görme Engelliler Yatılı Kur’an Kursu’nda okuyan Ramazan Usta’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, “Sadece Engelliler Haftası münasebetiyle değil, her vesile ile engelli kardeşlerimizin engelleri aşan tavrına özen göstermek zorundayız. Diyanet İşleri Başkanlığımız 2012 yılında ‘Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet’ başlığıyla camilerimizin engelli kardeşlerimizin erişimine uygun hale getirilmesi konusunda bir kampanya başlattı. O kampanya sayesinde bugün camilerimizin büyük bir kısmı engellilerin erişimine uygun hale getirildi. Temennimiz İstanbul ve ülkemizdeki bütün camilerin engelli kardeşlerimizin erişimine açılmasıdır” dedi.

Herkesin potansiyel engelli adayı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Bugün sağlıklı olan bir insanın yarın engelli olmayacağına kimse teminat veremez. Bu bakımdan herkesin duyarlı olması önemli. Engelliler Haftası da bu farkındalığı oluşturmak üzere gündeme gelmiştir. Bu konuda düne göre bugün daha iyiyiz. Anne babalar engelli çocuklarıyla ilgili sıkıntılıydı ama bugün bu konu toplumda daha kolay anlatılır ve anlaşılır hale geldi. Engelli kardeşlerimiz ve aileleri acınacak durumda olmadıklarını, merhamet bekleyen durumda bulunmadıklarını ısrarla söylüyorlar. Kendilerinin normal ve sıradan insanlar gibi değerlendirilmelerini bekliyorlar ki, bu da onların en temel ve doğal hakkıdır. Engelsiz insanlar gibi hayata tutunmalarını sağlayacak olan milletimizin ve devletimizin sorumluluğu altındadır” diye konuştu.
Engelli insanların başarılarını takdirle karşıladıklarını belirten Yılmaz, şunları söyledi:
“Engelli kardeşlerimizin zaman zaman fevkalede üstün başarılarını görüyor ve doğrusu çok takdirle karşılıyoruz. Nice engelli kardeşimizin engeli olmayanlardan çok daha başarılı olduğunu gördükçe önemli olan kalplerde ve zihinlerde engel olmamasıdır diye düşünüyoruz. İnsanın gönlünde ve zihninde engeli yoksa pek çok zorlukları aşabilecek durumdadır. Onun için hangi şartta olursa olsun hayatla ilgili ümidini kaybetmemesi, Cenab-ı Hakk’ın kendisine olan ihsanından asla vazgeçmemesi ve bunu ısrarla talep etmesi en doğal hakkı hatta sorumluluğudur. Hayatla ilgili ümidini kaybetmeyenler, ısrarla ve sürekli hayata tutunmaya çalışan kardeşlerimiz elhamdülillah bu konuda başarılı oluyorlar. Engelleri aşarak, akranları arasında temayüz etme ve öne geçme gibi özellikler kazanabiliyorlar. Ama bütün bunlar toplumdaki bilinçlenmeyle doğrudan ilgilidir.”
Yılmaz, konuşmasının ardından Halkalı Çamlıkaltı Görme Engelliler Yatılı Erkek Kur’an Kursu’nda okuyan ve hafızlık icazet belgesi almaya hak kazanan üç öğrenciye belgelerini takdim etti. Yılmaz, Diyanet İşleri Başkanlığı’nca umreye gönderilen engellilere de hediye verdi.
İşaret diliyle eş zamanlı olarak tercüme yapılan program, engelliler ve ailelerine yemek ikramıyla son buldu.
Benzer Haberler
Genel Başkan Yıldız, Akit TV Haberin canlı yayın konuğu oldu
Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, Akit TV Haberin canlı yayın konuğu oldu
Erbaş’tan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı’nda, “Kur’an ve...
İstanbul Buluşmaları'nın konuğu İmam Hatip öğrencileri
Şehristanbul Buluşmaları’nın konuğu İmam Hatip öğrencileri oldu
MÜFTÜLÜK Haberleri
TümüYavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...
Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi.
Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu
Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...
Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu
Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...
Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor
Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...
Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır
Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...
Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi
Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...
Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...
Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...
Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu
Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.
Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor
Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...
Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...
Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği
Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...
Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu
Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.




