Rize’de Yaz Kur'an Kursları Açılışı Gerçekleştirildi
Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur'an kursları bugün (17 Haziran 2019) itibarıyla başladı. Ülke genelinde 90 bin, Rize genelinde ise bin 80 caminin kapıları çocuklar için açıldı.
Okulların tatile girmesiyle tüm yurtta olduğu gibi Rize’de de Yaz Kur'an kursları büyük bir heyecanla başladı. Bu vesile ile Rize’de Çaykur Ziraat Camii bünyesinde eğitim verecek Yaz Kur’an Kursu öğrencilerinin katılımıyla açılış programı gerçekleştirildi.
Programa Rize Valisi Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yardımcıları Abdullah Köseoğlu ile Naci Çakmakçı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mustafa Kalender, din görevlileri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Sevde Turan isimli minik öğrencinin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü İsmail Yalçın, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın düzenlediği Yaz Kur'an kurslarının bu yıl "Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur’an Olsun" sloganıyla başladığını ifade ederek Kur'an kurslarına 4-6 yaş grubu çocuklar, ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklar, gençler ve yetişkinlerin katılabileceğini söyledi.
Çocukların her yıl iki ay süreyle cami ile tanıştığını, bu vesile ile de Kur'an, namaz, milli/manevi değerler, ibadet bilinci ve ahlak bilinciyle hemhal olduklarını ifade eden Yalçın, “bu iki ayı en güzel şekilde değerlendiren öğrencilerimize, hocalarımıza velilerimize ve bu işe gönülden destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Rize Valisi Kemal Çeber konuşmasında, “17 Haziran - 09 Ağustos tarihleri arasında tüm camilerimizde, Kur’an kurslarımızda ve Müftülükçe uygun görülen mekânlarda 2 dönem halinde uygulanacak olan Yaz Kur’an Kursları yavrularımız sayesinde şenlenecek. Yaz Kur’an Kursları, çocuklarımız için yazın yapabileceğimiz en güzel faaliyetlerden bir tanesidir. Evlatlarımızın kişiliklerinin oluştuğu bu yaşlarda Yaz Kur’an Kurslarına devam etmelerini çok önemsiyorum. Bilimsel verilere göre bu yaşlardaki kazanımlar ömür boyu devam eder. Yavrularımız bu yaşta Allah’ın kelamı ve Peygamber Efendimizin sünneti ile tanışarak temel dini bilgilerden istifade edecek, güzel ahlak sahibi olmanın yollarını öğrenecekler. Yaz boyunca yoğun bir tempoda çalışacak tüm din görevlilerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.
.jpg)
Programda çocuklara Vali Çeber ve misafirler tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’nca basımı gerçekleştirilen Elif-Ba, Dinimi Öğreniyorum ve Etkinlik Kitapları ücretsiz olarak dağıtıldı.
Açılışta öğrencilere ikramda bulunuldu.
Benzer Haberler
BİLGİN;Araştırılmadan Vekaleti Verilen Her Mali İbadet...
Artvin'de Vekaletle Kurban ve Yaz Kur'an Kursları Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi
YILDIZ;Camiler Çocuklarla Daha Güzel
Her sene milyonlarca çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği “Yaz Kur'an Kursları”, bu...
ERBAŞ,Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı'na katıldı
2021 Yılı Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı’na katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali...
MÜFTÜLÜK Haberleri
TümüYavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...
Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi.
Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu
Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...
Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu
Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...
Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor
Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...
Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır
Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...
Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi
Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...
Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...
Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...
Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu
Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.
Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor
Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...
Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...
Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği
Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...
Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu
Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.




