BORSA
BIST 100 12.249,04 %2,53
Altın 6.578,15 ₺/gr %0,22
Bitcoin $85.139 %2,01
Dolar 49,15 ₺ %0,10
Euro 55,33 ₺ %0,08
Sterlin 64,98 ₺ %0,04
Gümüş 96,03 ₺/gr %0,26
Ethereum $2.719,85 %1,26
İsviçre Frangı 59,14 ₺ %0,09
Kanada Doları 34,56 ₺ %0,09
Avustralya Doları 34,04 ₺ %0,00
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,09 ₺ %0,22
BAE Dirhemi 13,39 ₺ %0,10
Rus Rublesi 0,59 ₺ %0,18
Çin Yuanı 7,33 ₺ %0,19
ANKARA 11°C 6.578,15 ₺/gr 49,15 ₺ 55,33 ₺
Anasayfa MÜFTÜLÜK Osmaniye'de "Hediyem Kitap Olsun" kampanyası kitapları da...

Osmaniye'de "Hediyem Kitap Olsun" kampanyası kitapları dağıtıldı

Osmaniye İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Osmaniye Şubesince "Hediyem Kitap Olsun" kampanyası kapsamında temin edilen kitaplar öğrencilere ulaştırılmaya başlandı.

· 3 dk okuma · 468 okunma
Osmaniye'de "Hediyem Kitap Olsun" kampanyası kitapları dağıtıldı

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Diyanet İşleri Başkanlığı iş birliğinde "Hediyem Kitap Olsun" kampanyası başlatılmıştı.

Bu kapsamda Osmaniye İl Müftülüğü ve TDV Osmaniye Şubesince açılan kermesler ve hayırseverlerin destekleriyle temin edilen kitaplar, öğrencilere ulaştırılmaya başlandı.

Düziçi'nde Mevlid-i Nebi konferansı

Okullardaki kitap dağıtımı sonrası açıklamalarda bulunan İl Müftüsü ve TDV Şube Başkanı Ali Çakmak, "Kur'an-ı Kerim'de ilmin, okumanın ve öğrenmenin ayrıcalıklı yönüne ve önemine dikkati çeken çok sayıda ayet-i kerime vardır. Okumak, araştırmak ve bilgi sahibi olmak insanın yaratılış gayesini idrak etmesine hem dünya hem de ahiret hayatında huzura ermesine vesile olacak en önemli faaliyettir." dedi.

Bilmek ve bilgiye ulaşmak kadar elde edilen bilginin doğru, sağlam ve faydalı olmasının da önemli olduğunu vurgulayan Müftü Çakmak, "Altını çizerek ifade etmeliyim ki; içinde yaşadığımız bilgi çağında insanlığın en temel meselelerinden biri, doğru ve faydalı bilgiye ulaşma hususunda yaşadığı zorluktur. Modern iletişim ve etkileşim mecralarında her türlü bilginin gelişigüzel paylaşıldığı günümüzde özellikle dini alanda doğru bilgiye ulaşmak için büyük bir özen, gayret ve dikkat gerekmektedir." diye konuştu.

Sahih kaynaklar üzerinden kapsamlı bir okuma seferberliği başlatmaya her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu söyleyen Çakmak, şunları kaydetti:

"İnanıyoruz ki doğru kaynaklardan elde edilen ve paylaşılarak çoğaltılan sahih bilgi, insanın huzursuzluklarını teskin edecektir. Bireysel ve sosyal hayatı tehdit eden pek çok sorunun çözüme kavuşturulmasının zemini olacaktır. Bu inanç ve anlayışla Diyanet İşleri Başkanlığımız, Türkiye Diyanet Vakfımız ile iş birliği içerisinde kapsamlı bir kampanya başlatmıştır.

Gelecek nesillerimizin hayata hazırlanmalarına katkı sunulması ve sahih kaynaklardan dini bilgiyi öğrenmeleri yardımcı olması amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından titizlikle hazırlanan tüm eğitim kurumlarının kütüphanelerinde bulunması tavsiye ettiği 550 farklı eser, ilimizde bulunan Şehit Hüseyin Cengiz Proje İmam Hatip Ortaokulu, Kayı Boyu Kız Öğrenci Yurdu ve Yüksel Özden Çocuk Sitesi kütüphanelerine hediye edildi."

Kitap dağıtımına; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hamit Coşkun, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Basri Doğan, KYK Yurtlar Müdürü Süleyman Mazı ve Yurt Müdiresi Asena Alaca ve TDV gönüllüleri katıldı.



MÜFTÜLÜK Haberleri

Tümü

Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...

Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi. 

2 yıl önce

Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu

Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...

3 yıl önce

Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu

Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...

3 yıl önce

Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor

Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...

3 yıl önce

Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır

Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...

3 yıl önce

Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi

Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...

3 yıl önce

Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...

 Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...

3 yıl önce

Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu

Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.

3 yıl önce

Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor

Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...

3 yıl önce

Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"

Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...

3 yıl önce

Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği

Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...

3 yıl önce

Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu

Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.

3 yıl önce