BORSA
BIST 100 14.514,82 %0,82
Altın 7.107,39 ₺/gr %2,12
Bitcoin $76.094 %1,76
Dolar 48,08 ₺ %0,24
Euro 56,19 ₺ %0,13
Sterlin 65,65 ₺ %0,03
Gümüş 106,56 ₺/gr %1,55
Ethereum $2.387,01 %2,05
İsviçre Frangı 60,02 ₺ %0,15
Kanada Doları 34,91 ₺ %0,24
Avustralya Doları 34,48 ₺ %0,90
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,81 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 13,09 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,95
Çin Yuanı 7,15 ₺ %0,30
ANKARA 21°C 7.107,39 ₺/gr 48,08 ₺ 56,19 ₺
Anasayfa MÜFTÜLÜK Nevşehir Avanos da Aile Dini ve Rehberlik Bürosu Açıldı

Nevşehir Avanos da Aile Dini ve Rehberlik Bürosu Açıldı

Nevşehir Avanos da Aile Dini ve Rehberlik Bürosu Açıldı

· 3 dk okuma · 5.3K okunma
Nevşehir Avanos da Aile Dini ve Rehberlik Bürosu Açıldı
Avanos Müftülüğü Aile Dini ve Rehberlik Bürosu hizmet binasının açılışı, Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk’ün katılımıyla gerçekleşti.

Açılışa İl Müftüsü Yakup Öztürk’ün yanı sıra Konya İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Ertürk, Avanos Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Osman Çoban, Müftülük personeli ile Aile Dini Rehberlik Bürosu koordinatörleri, çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşması yapan Avanos Müftüsü Mehmet Fidan; “Aile ve Dini Rehberlik Büromuzla Erkek kardeşlerimize ve Kadın kardeşlerimize gerek dînî, gerekse ailevi açıdan hizmet vermeye çalışacağız.

Sorunlarınız hakkında bürolarımıza gelerek yüz yüze, gerekse telefonla görüşerek hizmet alabileceksiniz. Aile ve Dini Rehberlik Büromuz çeşitli kurumlarla bağlantılı olarak, Ailelerin korunmasına yönelik konferanslar, paneller ve çeşitli programlar düzenleyerek, çalışmalarını yürütecektir” dedi.

Fidan; “Açılışımıza, davetimize iştirak eden İl Müftümüz Yakup Öztürk hocamıza, Konya İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç hoca hanıma, daire müdürlerimize, görevlilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ederim” dedi. 

Kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Yakup Öztürk konuşmasında; “Ailenin önemine vurgu yaparak, Aile Dini ve Rehberlik Bürolarının işlevlerinden bahsetti. Ailenin çok sıcak bir kavram olduğunu ve toplumun temeli olduğuna vurgu yaptıktan sonra sözlerine şöyle devam etti; “Aile cennet yuvasıdır. İlk aileyi Hz. Âdem babamız (a.s.) Hz. Havva annemiz ile birlikte cennette kurmuştur. Dünya’daki bütün aileler onların şubesidir. Biz bundan dolayı ailelere, yuvalara ve evlere cennet ailesi, cennet yuvası diye bakmalı ve öyle özen göstermeliyiz” dedi.

Öztürk; “Dînî, Ahlaki ve Ailevi sıkıntısı olan, derdi olan ve bunu paylaşacak kimsesi olmayan kardeşlerimiz gelip burada, Aile Dini ve Rehberlik Bürosundaki görevlilerimizle, hoca hanımlarımızla rahatça konuşabilirler. Burada hem Erkek hem de Kadın Dini Rehber hizmet verecektir. Bilsinler ki buradaki görevlilerimiz müracaat edenlerin sırlarını kendi sırları gibi bilecekler, kimseye ifşa etmeyecekler ve onlara çıkış yolları göstereceklerdir.” diye konuştu.

Müftü Öztürk; “Aile Dini ve Rehberlik Bürolarımızın açılmasında gayret gösteren, başta Avanos Müftümüz olmak üzere değerli mesai arkadaşlarına, hoca hanımlara teşekkür ediyorum. Cenab-ı Hak, bunu nasip ettiği gibi bundan sonraki hayır hizmetlerinde de muvaffakiyetler nasip etsin” dedi.

İl Müftüsü Yakup Öztürk, Konya İl Müftü Yardımcısı Saliha Bilgiç, İlçe Müftüsü Mehmet Fidan, İlçe Nüfus Müdürü İbrahim Ertürk’ün açılış kurdelelerini kesmelerinin ardından Aile Dini ve Rehberlik Bürosu gezildi.

Yapılan ikramların ardından açılış merasimi sona erdi.



MÜFTÜLÜK Haberleri

Tümü

Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...

Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi. 

2 yıl önce

Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu

Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...

2 yıl önce

Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu

Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...

3 yıl önce

Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor

Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...

3 yıl önce

Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır

Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...

3 yıl önce

Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi

Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...

3 yıl önce

Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...

 Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...

3 yıl önce

Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu

Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.

3 yıl önce

Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor

Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...

3 yıl önce

Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"

Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...

3 yıl önce

Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği

Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...

3 yıl önce

Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu

Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.

3 yıl önce