Manisa’da "Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları"
Manisa İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları" programı düzenlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde zekat konusunda vatandaşları bilgilendirmek ve zekat bilincinin daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla "2023 Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları" düzenleniyor.
Bu kapsamda Manisa İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları" programı düzenlendi.
Tarihi Bedesten Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı İhtisas ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Eşref Görgülü konuşmacı olarak katıldı.
"Manisa'dan deprem bölgesine yapılan yardımlar 50 milyon lirayı aştı"
Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, zekat ibadetinin önemine dikkati çekerek şunları kaydetti:
"Bu sene asrın felaketi olarak adlandırılan büyük bir deprem yaşadık. Bunun neticesinde maalesef bir çok vatandaşlarımız evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kaldı. Farklı illere yerleştiler. O illerin içinde Manisa da var. Depremin olduğu ilk günden itibaren devlet ve millet olarak hep birlikte olağanüstü bir gayret içerisine girdik. Yardımlarımızı depremzede kardeşlerimize ulaştırdık. Manisa İl Müftülüğü olarak ilçe müftülüklerimizin destekleriyle deprem bölgesine yaptığımız yardımlar 50 milyon lirayı aştı. İskenderun’da her gün 1000 kişilik iftar veriyoruz. Gönüllü arkadaşlarımız deprem bölgesinde hizmet etmeye devam ediyor. Bugüne kadar deprem bölgesinde görev yapan görevli sayımız 250’yi buldu. Bu hizmetler Ramazan ayı boyunca da devam edecek." ifadelerini kullandı.
Türkiye’de 50 milyarın üzerinde zekat potansiyeli olduğuna dikkat çeken Müftü Güller, "Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu zekattan aldığı pay yüzde 1 civarında. Yani 500-600 milyonluk bir rakama tekabül ediyor. Manisa özelinde ise bu rakam önceki yıllarda bir, iki milyonu geçemiyorken geçtiğimiz yıl 3 milyon 700 bin TL civarında bir zekat ve fitre bağışı olmuş. Vatandaşlarımızın vermek istediği zekat ve fitrelerini, geçmişte acı tecrübelerini yaşadığımız illegal yapıların eliyle değil, Türkiye Diyanet Vakfı olarak bizim kanalımızla, bizim aracılığımızla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını arzu ediyoruz." dedi.
Müftü Güller: Vakit, iyilik ve fedakarlık vaktidirArdından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı İhtisas ve Mesleki Eğitim Daire Başkanı Eşref Görgülü, "İçerisinde bulunduğunuz süreç zorlu bir süreç. Allah için harcamak Allah için infak etmek her zaman değerlidir, Allah’ın razı olduğu salih amellerdendir ama bazı zorlu zamanlarda yapılan bu ameller diğer zamanlarda yapılanlardan daha kıymetlidir. Sevgili Peygamberimiz Tebük Seferi gibi zorlu bir sefere hazırlanılıyorken 'Kim zorluk ordusunu teçhiz ederse ona cennet vadedilir' buyuruyor. İçinden geçtiğimiz süreç de zorlu bir süreç. On bir vilayeti ve yaklaşık on dört milyon insanımızı etkilen bir deprem felaketi yaşadık. Bütün bir ülke olarak etkilendik ve bütün bir millet olarak sarsıldık. Zira 'Müslümanlar bir vücudun azaları gibidirler, bir uzuvdaki rahatsızlığı diğer uzuvlar nasıl hissederse müminler de öyledirler' öyle olmamız da gerekiyor. O acıyı hep beraber hissettik. Zorlu bir dönemden geçerken yine elhamdülillah millet olarak bize yakışan en güzel refleksi gösterdik ve biraz önce sayın müftümüzün bahsettiği gibi sadece Manisa’dan 50 milyon gibi bir yardımla bu kardeşlerimizin yanında olduk ve elden geldiğince olmaya devam edeceğiz. Şunu unutmayalım, nasıl ki Sevgili Peygamberimiz Tebük Seferi öncesinde zorluk ordusunu teçhiz edene cenneti vadetmişse, zorluk zamanlarda kıyamete kadar ümmetin imdadına koşacak olanlara da Rabbim kendi ikramıyla cennetini lutfedecektir." diye konuştu.
- "150 ülkede yardıma muhtaç ve madur olan insana ulaştık"
Türkiye Diyanet Vakfı görevli ve gönüllülerinin yıllardır camilerde ve Kur'an kurslarında halkı zekat, fitre ve bağışlarını ayrı ayrı tutulan hesaplarda gönül huzuruyla TDV’ye verebilecekleri konusunda bilinçlendirdiğine vurgu yapan Görgülü, "TDV olarak geçtiğimiz yıllarda fitre, zekat ve bağışlarla hem ülkemizde hem de dünyada 150 ülkede yardıma muhtaç ve madur olan insana ulaştık. Bu sene ise yaşadığımız felaketten sonra yardımlarımızı ülkemizdeki depremzede kardeşlerimize ulaştırma önceliğimiz var. Şimdi görevli ve gönüllüler olarak kelebek etkisi denilen bir ruha ihtiyacımız var. Şuradan bir kelebek uçsa onun kanat çırpışı hiç bir anlam ifade etmez. Ama bir kelebek sürüsü buradan uçarak geçse hem bir rüzgar oluşturur hem de onun bir sesi, uğultusu duyulur. Bizler de ülkemizin dört bir köşesinde, hatta en ücra köylerinde olan hocalarımızla, imamlarımızla, Kur’an Kursu öğreticilerimizle, vaizlerimizle, müftülerimizle aynı ruhla el birliğiyle çalışırsak bu memlekette bir kelebek etkisi olacaktır Allah’ın izniyle." ifadelerini kaydetti.
Benzer Haberler
Artvin'de "Ramazan, Zekat ve İyilik Buluşmaları"
Artvin İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Artvin Şubesi organizesinde "Ramazan, Zekat ve...
Ağrı'da "Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları"
Ağrı İl Müftülüğü ev sahipliğinde "Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları" düzenlendi.
Kars'ta "Ramazan ve Zekat İyilik Buluşmaları"
Kars İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kars Şubesi organizesinde "Ramazan ve Zekat İyilik...
MÜFTÜLÜK Haberleri
TümüYavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...
Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi.
Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu
Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...
Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu
Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...
Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor
Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...
Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır
Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...
Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi
Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...
Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...
Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...
Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu
Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.
Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor
Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...
Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...
Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği
Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...
Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu
Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.




