Malatya da 105 hafız mezun oldu
Malatya da Battalgazi, Yeşilyurt, Darende İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an Kurslarından mezun olan 105 hafız için Yeni Kapalı Spor Salonunda mezuniyet programı düzenlendi.
Yeni Kapalı Spor Salonunda düzenlenen programa Malatya Valisi Aydın Baruş ve eşi Nagihan Baruş, AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, MHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Mesut Samanlı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu, Malatya Başsavcısı Muhammet Savran, Adli Yargı Komisyon Başkanı İzzettin Duman, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Kaymakamları, Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya, hafızlar ve velileri katıldı.
Burada bir konuşma yapan Malatya İl Müftüsü Ümit Çimen, “Öncelikle şunu ifade etmek istiyorum bu fotoğraf, bu manzara devletimizin ve diyanetimizin din hizmetindeki himayesi karşısındaki milletimizin fedakarlığının fotoğrafıdır. Ben bu anlamda Malatya’daki din hizmetini destekleyen ve özellikle hafızlık müessesine omuz veren isimsiz kahramanları huzurlarınızda tebrik ediyorum. Bu kaynayan kazanları koruyup kollayan vefakar insanlar var Allah onlardan razı olsun. Malatya’mızda son 3-4 yıl içerisinde hafızlık yetiştiren Kur’an kurslarımızın 3 adet yatılı Kur’an kurslarımız oluştu. Ben herkesin huzurunda yeni bir kız Kur’an kursu yapacaklarının sözünü istiyorum yetkililerden” ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Haydar Bekiroğlu ise, “Kur’an kurslarımızın öğretmenlerine ve üyelerine, Kur’an kurslarımızın inşasında emeği geçen resmi veya sivil bütün milletimize, bu çocukların ve gençlerimizin Kur’an’ı doğru okumaları, doğru anlamaları ve örnek bir Müslüman olarak yetişmesinde emeği geçen öğrencilerimizin hocalarına teşekkür ediyorum. Aynı zamanda çocuklarını Kur’an Kerim yoluna koyan ve her birini insanlığa bir ışık, bir ümit etmek için onları Kur’an kurslarımıza emanet eden kıymetli velilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin de, “Hafız kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Bu yavrularımızı Kur’an kurslarına gönderen anne babaları tebrik ediyorum. Bu hafızlara emek veren hocalarımızı da tebrik ediyorum. Bu cemiyetin düzenlenmesinde emeği geçen bütün kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Hafızlarımızın nezrin de bir iki kardeşimize bir hususu hatırlatmak işitiyorum. Hafızlar Kur’an’ın muhafızlarıdır. Rabbimiz Kur’an’ı Kerim’in korunmasını uhdesine almıştır. O kıyamete kadar korunmaya devam edecektir. Allah size Kur’an’ın muhafızlığı görevini verdi. Bugün Kur’an’ı Kerim’in lafzını ezberlemek suretiyle onu gönlünüze beyninize nakış ettiniz. Ama vazifeniz bitmedi. Bundan sonra ikinci adım olarak Kur’an’ı Kerim’i anlamak için gayret sarf edeceksiniz” şeklinde konuştu.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, “Öncelikle hafız kardeşlerimizin yetiştirilmesinde emeği geçen değerli hocalarımıza ve bu hafız kardeşlerimizin hafızlık mektebine gönderen değerli ailelerimize ve bu mekteplerde gelip eğitim öğretimini gören Kur’an’ı ezberleyen değerli hafızlarımıza ve bu hafızlarımızın bu imkana kavuşmasını sağlayan tüm hayırseverlerimize şükranlarımı buradan sunmak istiyorum” şeklinde konuştu.

Malatya Valisi Aydın Baruş da, “Bugün merasimlerinde bulunmaktan onur ve gurur duyduğumuz sevgili hafız kardeşlerimiz ve değerli Malatyalılar hepiniz bu programa hoş geldiniz. Değerli misafirler necip milletimiz tarihi boyunca Kur’an’a hizmet etmekten onur duymuş ve bunu tüm benliğinde yaşatmış bir millettir. Evlatlarımızın yetişmesinde çok kıymetli emekleri olan Kur’an kursu öğreticilerimize hocalarımıza teşekkür ediyorum. Kur’an Kurslarımızın organizesinde hassasiyet gösteren ve bugün ki merasimin güzel bir şekilde organize edilmesinde emeği olan Malatya Müftülüğünün çalışanlarına teşekkür ediyorum. Allah bizi Kur’an’ın yolundan ayırmasın ona hizmet edebilecek nesiller yetiştirsin” diye konuştu.
Benzer Haberler
ERBAŞ;"Hayırların en büyüğü bana göre bir yuva kurmaktır"
Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya ve Konya...
Büyükçekmece'de 105 hafız icazet aldı
Büyükçekmece'de 105 hafız icazet aldı haber
Malatya İl Müftülüğüne Ramazan DOLU atandı.
Fransa’nın Strazburg Ataşesi Ramazan DOLU Malatya il Müftülüğü‘ne atandı.
MÜFTÜLÜK Haberleri
TümüYavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...
Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi.
Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu
Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...
Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu
Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...
Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor
Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...
Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır
Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...
Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi
Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...
Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...
Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...
Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu
Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.
Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor
Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...
Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...
Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği
Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...
Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu
Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.




