BORSA
BIST 100 14.132,06 %0,00
Altın 6.777,36 ₺/gr %0,41
Bitcoin $64.228 %0,98
Dolar 47,93 ₺ %0,00
Euro 55,49 ₺ %0,08
Sterlin 64,87 ₺ %0,14
Gümüş 100,60 ₺/gr %0,79
Ethereum $1.899,97 %0,31
İsviçre Frangı 59,05 ₺ %0,09
Kanada Doları 34,55 ₺ %0,01
Avustralya Doları 34,02 ₺ %0,09
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,77 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,03
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,30
Çin Yuanı 7,10 ₺ %0,03
ANKARA 18°C 6.777,36 ₺/gr 47,93 ₺ 55,49 ₺
Anasayfa MÜFTÜLÜK Din görevlileri deprem bölgelerinden ayrılmıyor

Din görevlileri deprem bölgelerinden ayrılmıyor

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde deprem bölgesine intikal eden binlerce din görevlisi depremzedelere manevi destek oluyor.

· 3 dk okuma · 443 okunma
Din görevlileri deprem bölgelerinden ayrılmıyor

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerin ardından bölgede depremin yaraları sarılıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı da binlerce personeliyle depremden etkilenen 11 ilde çalışmalara destek veriyor.

Diyarbakır İl ve ilçe müftülüklerinden bölgeye intikal eden gönüllü din görevlileri yardım faaliyetleri ve manevi destek hizmetlerinde bulunuyor.

Diyarbakır İl Müftüsü Lütfü İmamoğlu, deprem bölgesine gidecek olan görevlileri uğurlarken "6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli bir deprem oldu. Bu deprem 11 ilde hissedildi ve binalar hasar gördü. Bu hasar sonucunda maalesef 44 binin üzerinde insanımızı kaybettik. Dolayısıyla, görevlilerimiz gerek Diyarbakır'da gerekse depremin etkisinin hissedildiği diğer illerde yoğun bir çalışma içerisinde oldular. Özellikle Diyarbakır'dan Adıyaman'a bay ve bayan din görevlileri ve din gönüllüsü kardeşlerimizi gönderdik. Deprem bölgesindeki insanlarımızın bir nebze de olsa dertlerine deva olabildiysek ve manevi rehberlik yapabildiysek bu bizim için bir mutluluk kaynağı olacaktır. Kardeşlik böyle günlerde belli olur, kardeşliği normal zamanlarda herkes yapabilir. Ancak, bir kardeşimizin başına bir bela ve musibet geldiğinde kardeşimize destek vermemiz lazım. İşte o gün, gerçek Müslümanlığımız ortaya çıkar. Bu vesileyle hamdolsun gerek Diyarbakır’da bulunan depremzede kardeşlerimize gerekse diğer illerimizde bulunan depremzede kardeşlerimize elimizden geleni yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Din görevlileri depremzede çocuklar için psikososyal destek amaçlı etkinlik düzenliyor

İnsani yardımlar, yakacak, giyim eşyaları, barınma ihtiyacı vb. 100'e yakın tır ve kamyonu deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza ulaştırdık diyen İl Müftüsü İmamoğlu, “Tabii biz bu yardımları il müftülüğümüz ve ilçe müftülükleri ile birlikte yapıyoruz. Bu vesile ile bütün il ve ilçe müftülüklerindeki kardeşlerimize ve hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Deprem bölgesinde bulunan kardeşlerimize, insani yardımlar ve manevi rehberlik için sürekli ekipler halinde Din görevlisi kardeşlerimizi gönderiyoruz. İşte bugünde burada toplanmamızın sebebi yine bir grup kardeşlerimizi o bölgelere göndermek içindir. Buradan giden din görevlisi ve gönüllüsü kardeşlerime teşekkür ediyorum. Kendilerine selametle gidip selametle gelmeyi Cenab-ı haktan niyaz ediyorum. Kardeşlerimizin yolu açık olsun.” dedi.



MÜFTÜLÜK Haberleri

Tümü

Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...

Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi. 

2 yıl önce

Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu

Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...

2 yıl önce

Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu

Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...

3 yıl önce

Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor

Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...

3 yıl önce

Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır

Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...

3 yıl önce

Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi

Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...

3 yıl önce

Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...

 Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...

3 yıl önce

Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu

Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.

3 yıl önce

Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor

Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...

3 yıl önce

Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"

Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...

3 yıl önce

Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği

Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...

3 yıl önce

Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu

Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.

3 yıl önce