Denizli'de engelli vatandaşlara özel Kur'an kursu açıldı
Denizli'de engelli vatandaşlara özel Kur'an kursu açıldı haber
Denizli Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı Allı Camii müştemilatında bulunan İl Engelli Koordinatörlüğü Merkezi ile İşitme ve Görme Engelliler Kur'an Kursu hizmete açıldı.
Açılışa Denizli Valisi Ali Fuat Atik, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Mehmet Akif Ersoy Camii Müezzin Kayyımı görme engelli Emre Akşit'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Yüce dinimiz İslam'da engelli ya da engelsiz her insan değerlidir. Bizatihi insan olarak yaratılan herkes, her türlü saygı ve hürmet gösterilmeye layıktır. Denizli Müftülüğü olarak her yıl 3 Aralık'ta kahvaltı programlarıyla, Ramazan aylarında iftar programlarıyla kendilerine özel hazırladığımız tüm programlarda engelli vatandaşlarımızla bir araya gelmekten dolayı mutlu oluyoruz." dedi.
Hz. Peygamber (s.a.s.) ile görme engelli sahabi Abdullah b. Ümmi Mektum arasında geçen bir diyaloğu anımsatan İl Müftüsü Aşık, "Asrısaadet döneminde engelli sahabeler toplum içerisinde aktif rol almıştır. Ortopedik engelli Muaz b. Cebel, bir kulağını savaşta kaybeden Ammar b. Yasir, bir gözünü savaşta yitiren Ebu Süfyan ve yine görme engelli Semüra b. Cündüb gibi engellilerin valilik makamına layık görülmeleri ise engellilerin toplumda aktif rollerde görevlerde bulunduklarını göstermektedir. Diyanet İşleri Başkanlığının görevleri arasında bulunan toplumun bütün kesimine sahih dini bilgiyi öğretme görevi anayasal vazifedir. Bu sebeple Başkanlığımız tarafından İl Müftülüğümüz başta olmak üzere ilçelerimiz de dahil tüm engelli kardeşlerimize daha iyi hizmet sunmak için engelli koordinatörlerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugün burada engelli vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda hizmet vermek için onlara uygun dizayn edilmiş Kur'an kursumuzu açıyoruz. Bu kursumuzun faaliyete geçmesinde emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum." diye konuştu.
Vali Ali Fuat Atik, görme ve işitme engelli öğrencilere Kur'an-ı Kerim'e geçme belgelerini takdim etti.
İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal'ın duasının ardından kurdele kesimi ile Kur'an kursunun açılışı gerçekleştirildi.
Kur'an kursunu gezen protokol üyelerine İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü görevlileri öğrenciler ve kurs hakkında bilgi verdi.
Program misafirlere yapılan ikramlarla son buldu.
Benzer Haberler
Denizli'de "engelsiz iftar" buluşması
Denizli İl Müftülüğü tarafından engelli vatandaşlara yönelik iftar programı düzenlendi.
Denizli'de "Hayır Çarşısı" kuruldu
Denizli İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesi tarafından "Hayır Çarşısı" açıldı.
Müfttü Aşık: Engelli vatandaşlarımıza yönelik özel...
Denizli İl Müftülüğü, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle engelli bireyleri kahvaltıda...
MÜFTÜLÜK Haberleri
TümüYavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...
Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi.
Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu
Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...
Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu
Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...
Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor
Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...
Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır
Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...
Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi
Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...
Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...
Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...
Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu
Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.
Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor
Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...
Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...
Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği
Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...
Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu
Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.




