Denizli’de 5 bin fidan toprakla buluştu
Avrupa Denizlililer Derneği tarafından ‘Bir Fidan Bir Hayat' sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında 5 bin fidan toprakla buluştu.
‘Bir Fidan Bir Hayat’ kampanyası kapsamında Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören, Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya’yı ziyaret ederek fidan bağışlarını teslim etti.
Denizli Orman Bölge Müdürü tarafından belirlenen Göveçlik ağaçlandırma sahasında Avrupa Denizlililer Derneği adına oluşturulan hatıra ormanında 5 bin fidan gönüllünün katılımıyla toprakla buluştu.
Fidan dikim etkinliğine Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ile Haytabey Orman İşletme Şefi Onur Tuncay katıldı. Günün anısına Tuncay, başkan İnceören’e “Avrupa Denizlililer Derneği Hatıra Ormanı” sertifikasını takdim etti.
Göveçlik ağaçlandırma sahasında düzenlenen fidan dikim merasiminde Haytabey Orman İşletme Şefi Tuncay, Avrupa Denizlililer Derneği nezdinde yaptığı katkılardan ötürü başkan İnceören’e teşekkür etti.
2021 yaz ayında çıkan yangında yaklaşık 18 hektar ormanlık alanının zarar gördüğünü belirten Tuncay, alanda yapılan çalışmalar ve fidan dikim ile ormanlık alanın eski haline kavuşturmayı arzu ettiklerini söyledi.
Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören de, kendilerine sağlanan imkandan ötürü Denizli Orman Bölge Müdürü Erhan Çetinkaya ve Haytabey Orman İşletme Şefi Onur Tuncay’a teşekkür etti.
İnceören şöyle devam etti: “Yanan yemyeşil alanın siyah örtü ile kaplandığını görmekten büyük üzüntü duydum. En kısa zamanda eski haline gelmesini arzu ediyoruz. Avrupa Denizlililer Derneği olarak yaşanan orman felaketinin ardından bir kampanya başlattık. Kampanyamıza sırf Denizlili hemşehrilerimiz değil Avrupa’da yaşayan insanlarımız da katkı sundu. Kampanya kapsamında topladığımız meblağı Denizli Orman Bölge Müdürlüğümüze teslim ettik. Müdürlüğümüzün belirlediği Göveçlik ağaçlandırma sahasında Avrupa Denizlililer Derneği adına gönüllü kardeşlerimizle birlikte fidan dikimini gerçekleştirdik. Bu kampanyalarımız devam edecektir. Tekrar katkıda bulunan kardeşlerime teşekkür ediyorum.”
Benzer Haberler
750 bin fidan toprakla buluştu
Türkiye Diyanet Vakfı, 2020 yılında orman yangınlarının ardından başlattığı “1 İyilik 1 Fidan”...
Isparta'da fidanlar toprakla buluştu
Isparta'da "11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikim Etkinliği" kapsamında 14 bin 500 fidan...
Kars'ta "Türkiye Yüzyılına Nefes" fidanları toprakla buluştu
Kars Müftülüğü, "Türkiye Yüzyılına Nefes" temasıyla düzenlenen fidan dikme etkinliğine destek...
MÜFTÜLÜK Haberleri
TümüYavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...
Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi.
Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu
Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...
Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu
Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...
Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor
Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...
Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır
Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...
Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi
Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...
Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...
Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...
Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu
Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.
Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor
Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...
Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...
Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği
Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...
Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu
Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.




