Çanakkale şehitleri tüm yurtta dualarla anıldı
Çanakkale şehitleri tüm yurtta dualarla anıldı haber
İl ve ilçe müftülükleri "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü" dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenledi.
Programlarda Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Hakkari
Hakkari'de şehitlikler ziyaret edildi, camilerde hatimler okundu.
Ulu Camii'nde düzenlenen programda "İslam'da şehitlik ve gaziliğin önemi" konulu sohbet eden İl Müftü Vekili Mehmet Ali Yiğit, okunan hatimlerin duasını yaptı.
Ayrıca 2010 yılında sabah namazına giderken şehit edilen Hacı Sait Camii İmam Hatibi Aziz Tan kabri başında dualarla anıldı.
Muğla
"18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü" dolaysıyla Bodrum İlçe Müftülüğüne bağlı tarihi Tepecik Camii'nde program düzenlendi.
Sabah namazında gerçekleştirilen programda Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Programa Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, İlçe Müftüsü İbrahim Kapancı, İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Siirt
Siirt İl Müftülüğünce "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 107. Yıl Dönümü" dolayısıyla Mevlid-i Şerif okutuldu.
Merkez Hacı Abdulhakim Sancak Çarşı Camii'nde düzenlenen programa Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
Program İl Müftüsü Yardımcısı Muhammed Özdemir'in yaptığı dua ile tamamlandı.
Rize
Çanakkale şehitleri Rize'de dualarla anıldı.
Sahil Camii'nde gerçekleştirilen Sabah Namazı Buluşması'nda şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Şehit kabirlerinin ziyaret edildiği programda konuşan Rize Valisi Kemal Çeber, "Bugün bu topraklar üzerinde hür ve bağımsız yaşıyorsak şüphesiz bu aziz şehitlerimizin sayesindedir. Şehitlerimiz hem bu dünyada hem de öteki dünyada makamların en güzeline nail olmuştur." dedi.
Şehitlik ve gaziliğin önemine işaret eden İl Müftüsü Naci Çakmakçı ise "Çanakkale'yi düşmana geçilmez kılan, istiklal ve istikbalimiz için canlarını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum." diye konuştu.
Kilis
Kilis’te Çanakkale Zaferi Şehitleri dualarla anıldı.
Kilis İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce 18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. Yıl Dönümü münasebetiyle Şehit Yunus Emre Doğan Üniversite Camii’nde “Sabah Namazı Buluşması” düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim tilavet edilen program, İl Müftü Yardımcısı Cengiz Çolak tarafından yapılan dua ile sona erdi.
Ayrıca Kilis Asri Mezarlığında şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.
Programa Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis Belediye Başkan Vekili Mehmet Fatih Yalçın, Kilis İl Müftü Vekili Recep Çarpar katıldı.
Program, Müftü Vekili Çarpar’ın yaptığı dua ile sona erdi.
İstanbul/Avcılar
İstanbul Avcılar İlçe Müftülüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferinin 107. Yıl Dönümü münasebetiyle program düzenlendi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Avcılar İlçe Müftüsü Necdet Arman, katılımcılara teşekkür etti.
Programda “Bir Destandır Çanakkale” konulu sunum gerçekleştirildi.
İstanbul/Ataşehir
Ataşehir İlçe Müftülüğünce “Çanakkale Ruhu ve Diriliş” konulu konferans düzenlendi.
Ataşehir Mimar Sinan Camii Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferans, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy’un açış konuşması gerçekleştirdiği program, “Çanakkale Ruhu ve Diriliş” konulu sunum ile sona erdi.
Benzer Haberler
Çanakkale şehitleri tüm yurtta dualarla anıldı
Çanakkale şehitleri tüm yurtta dualarla anıldı haber
Ahmet Yıldız vefatının 15. yıl dönümünde dualarla anıldı.
Diyanetsen kurucu genel başkanı merhum avukat Ahmet Yıldız vefatının 15. yıl dönümünde kabri...
Miraç Kandili tüm yurtta dualarla idrak edildi
Miraç Kandili tüm yurtta dualarla idrak edildi
MÜFTÜLÜK Haberleri
TümüYavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...
Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi.
Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu
Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...
Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu
Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...
Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor
Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...
Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır
Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...
Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi
Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...
Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...
Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...
Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu
Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.
Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor
Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...
Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...
Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği
Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...
Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu
Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.




