Bilecik’te "Aileyi Ayakta Tutan Dini Değerler" seminerleri başladı
Bilecik İl Müftülüğünce "Aileyi Ayakta Tutan Dini Değerler" projesi kapsamında başlatılan aile okulu seminerlerinin ilki gerçekleştirildi.
Bilecik İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) tarafından "Aileyi Ayakta Tutan Dini Değerler" projesi kapsamında başlatılan, aile okulu seminerlerinin ilki Osmanlı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu ve Şifa Hafızlık Kız Kur’an Kursu'nda gerçekleştirildi.
14 hafta sürecek olan seminerlerin ilkine konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Ali Erhun, "Bilecik Müftülüğü olarak hızlı değişen ve gelişen toplumumuzda dini değerler, ahlaki öğeler ve kültürel kodlar üzerine kurulu aile yuvamızın bireylerini bilinçlendirerek aileyi ayakta tutmayı amaçlıyoruz. Öncelikle Hafızlık yapan öğrencilerin ailelerine ulaşıp bu programı genelleyerek tüm halkımızın aile noktasında bilinçlenmesini sağlayacağız. Bu konuda Bilecik’te aileleri bilinçlendirmek için bir seferberlik ilan ettik. Rabbim eşlerimizi ve çocuklarımızı bizlere göz aydınlığı kılsın. Bilecik halkının seminere yoğun ilgi göstermesinden dolayı da çok mutluyuz. Bilecik Müftülüğü olarak bu konuda her türlü hizmete öncülük edeceğiz." dedi.
Öte yandan Şifa Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nda ise İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, "Kur’an ve Sünnet Perspektifinde Aile olmak" konulu sunum gerçekleştirdi.
Seminerler, İl Müftüsü, Müftü yardımcıları, vaizler, din hizmetleri uzmanı, psikolog, aile terabisti, imam hatip ve Kur’an kursu öğreticilerinin koordinesinde yürütülecek.
Müftülük DHBT adaylarına yönelik kurs başlattıİlki gerçekleştirilen seminerler her hafta çarşamba günü saat 19:30'da erkeklere yönelik Osmanlı Hafızlık Kur’an Kursu'nda, perşembe günleri saat 19:30'da bayanlara yönelik Şifa Hafızlık Kız Kur’an Kursu'nda gerçekleştirilecek.
Seminerlerde "Kuran ve Sünnet Perspektifinde Aile", "Aile Bireylerinin Hak ve Sorumlulukları", "Gençlerin İbadet Alışkanlığı Kazanmada Ailenin Örnekliği", "Aile ve Teknoloji Bağımlılığı", "Babanın Bıraktığı En Güzel Miras Terbiye", "Hâfızlık Sürecinde Anne Babalara Yol Haritası", "Aile Olma ve Aile Kalma Bilinci", "Ergenlik Dönemi ve Gençlerle İletişim", "Geleneksel Aile Yapısı ve Günümüzün Ailesi", "Aile Bireylerinin Birbirleriyle Olan İletişimi", "Çocukluk Dönemi Din ve Değer Eğitimi", "Nasıl Bir Baba Olmalıyım" ve "Ailenin Helal Lokma Bilinci" gibi konular işlenecek.
Benzer Haberler
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen: Bu toplumu...
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen: Bu toplumu ayakta tutan manevi değerlerdir haber
Şırnak’ta "Değerler Eğitimi Seminerleri" başladı
Şırnak İl ve ilçelerindeki ortaokullarda "Değerler Eğitimi" seminerleri başlatıldı.
Bilecik'te minikler "Ramazan Atölyesi"nde buluşuyor
Bilecik Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi Kadın ve Gençlik Kolları tarafından,...
MÜFTÜLÜK Haberleri
TümüYavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa...
Pursaklar Yavuz Sultan Selim Camiinde yılın son akşamında "Vefa Programı" düzenlendi.
Antalya'da Mevlid-i Nebi Coşkusu
Antalya İl Müftülüğü tarafından 2023 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevliler...
Isparta'da "Ramazan Standı" kuruldu
Isparta Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Isparta Şubesince açılan "Ramazan Standı"nda...
Müftülüğün iyilik tencereleri depremzedeler için kaynıyor
Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından depremden etkilenen Adıyaman’da günde 1200 kişiye iftar...
Müftü Pamuklu: Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır
Sivas'ta Kur'an kursu öğrencileriyle bir araya gelen Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, "Kur’an...
Espiye’de kan bağışı kampanyası düzenlendi
Giresun Espiye İlçe Müftülüğü, Türk Kızılay’ı tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına...
Saraykent'te çocuklar hem Kur'an öğreniyor hem de okul...
Yozgat Saraykent İlçe Müftülüğüne bağlı Ahmet Ardıç Kur'an Kursu'nda uygulanan program ile...
Eleşkirt’te gençler iftarda buluştu
Ağrı Eleşkirt İlçe Müftülüğü tarafından gençlere yönelik iftar programı düzenlendi.
Tatvan’da depremzedeler unutulmuyor
Bitlis Tatvan İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tatvan Şubesi, depremden etkilenen...
Yozgat'ta "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"
Yozgat İl Müftülüğü tarafından Ramazan ayı münasebetiyle "Engelsiz Cami ve İftar Buluşması"...
Müftülükten çocuklara yönelik Ramazan etkinliği
Ağrı İl Müftülüğü ve İbrahim Çeçen Üniversitesi iş birliğinde Ramazan ayı farkındalığı oluşturmak...
Isparta'da "İyilik Sofrası" kuruldu
Isparta İl Müftülüğü tarafından kurulan "İyilik Sofrası"nda ihtiyaç sahibi aileler bir araya geldi.




