BORSA
BIST 100 12.265,98 %0,43
Altın 6.644,78 ₺/gr %1,51
Bitcoin $82.787 %0,32
Dolar 49,40 ₺ %0,03
Euro 55,65 ₺ %0,18
Sterlin 65,40 ₺ %0,16
Gümüş 96,37 ₺/gr %2,79
Ethereum $2.499,31 %0,41
İsviçre Frangı 59,53 ₺ %0,21
Kanada Doları 34,66 ₺ %0,20
Avustralya Doları 34,50 ₺ %0,40
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,15 ₺ %0,11
BAE Dirhemi 13,45 ₺ %0,02
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,21
Çin Yuanı 7,38 ₺ %0,19
ANKARA 14°C 6.644,78 ₺/gr 49,40 ₺ 55,65 ₺
Anasayfa SENDİKA Siyonist Rejim Hesap Vermelidir

Siyonist Rejim Hesap Vermelidir

Ebru Özkan Derhal Serbest Bırakılmalı, Siyonist Rejim Hesap Vermelidir!

· 5 dk okuma · Editör · 2K okunma
Siyonist Rejim Hesap Vermelidir

Memur-Sen 11 Haziran’dan bu yana İsrail rejimi tarafından gözaltında tutulan Ebru Özkan ile ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, Özkan’ın serbest bırakılması gerektiği ve Siyonist rejimin hesap vermesi gerektiği vurgulandı. 
 

Memur-Sen, 11 Haziran’dan bu yana Siyonist İsrail rejimi tarafından gözaltında tutulan Ebru Özkan ile ilgili yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada son dönemde Türk vatandaşlarının, Kudüs’e yaptıkları her ziyarette gözaltına alınarak alıkonulmaları Siyonist rejim tarafından adeta bir rutin haline geldiği belirtildi. Türkiye’den giden her grubun, ülkeye giriş ve çıkışlarda güvenlik gerekçesi ile ayrı bir aramaya tabi tutulduğu, onur kırıcı ve gayri insani muamelelere maruz bırakıldıklarının vurgulandığı açıklamada mahkemeye çıkarılan Ebru Özkan’a ait ilk görüntü ile işgalci Siyonist rejimin güvenlik konsepti olarak dünyaya pazarlamaya çalıştığı şeyin düpedüz zülüm olduğunun altı çizildi.

“14 yaşındaki Fevzi el-Cundi onlarca siyonist askerin arasında gözleri bağlı elleri kelepçeli olmasına rağmen nasıl korkusuz ve onurlu duruyorsa, Ebru Özkan da ayaklarına takılan kelepçeye rağmen tüm dünyaya zulme karşı nasıl dik durulacağının en güzel ve izzetli örneğini veriyordu” ifadelerinin yer aldığı açıklamada “11 Haziran’dan bugüne tam 6 defa gözaltı süresi uzatılan Ebru Özkan’ın maruz kaldığı bu zulmün arkasında, söz konusu Kudüs sevgisi ve davası karşısında milletçe sahip olduğumuz hassasiyetimizi kırmak olduğunu, işgalci Siyonist rejimin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Kudüs’e gitmesini caydırmak için bu tavrı geliştirdiğini biliyoruz” denildi.

İşte Memur-Sen tarafından yapılan açıklamanın tam metni:

Son dönemde Türk vatandaşlarının, Kudüs’e yaptıkları her ziyarette gözaltına alınarak alıkonulmaları Siyonist rejim tarafından adeta artık bir rutin haline getirilmiştir. Türkiye’den giden her grup, ülkeye giriş ve çıkışlarda güvenlik gerekçesi ile ayrı bir aramaya tabi tutulmakta, onur kırıcı ve gayri insani muamelelere maruz bırakılmaktadırlar. Ebru Özkan da Kudüs ziyareti dönüşünde Siyonist rejim tarafından hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmıştır.

Ebru Özkan’ın avukatı yaptığı açıklamada, müvekkilinin “İsrail devletinin güvenliğini tehdit ve terör örgütleri ile bağlantı şüphesi” ile alıkonulduğunu, bu gözaltının tamamen dayanaktan yoksun ve keyfi olduğunu söylemektedir. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Kudüs’e giden vatandaşlarımıza yönelik caydırıcı adımlar atıyorlar, biz de bunun karşılığını veririz” diyerek meseleye müdahil olmuştur.

Dün mahkemeye çıkarılan Ebru Özkan’a ait ilk görüntü, Reuters haber ajansının servis ettiği bir fotoğrafla basına yansıdı. Fotoğraf karesiyle işgalci Siyonist rejimin güvenlik konsepti olarak dünyaya pazarlamaya çalıştığı şeyin düpedüz zülüm olduğunu bir kez daha gördük. Siyonist rejim güçleri, gencecik bir kadının ayaklarına pranga vurmuştu. İşgalcilerin hukuk tanımazlığını bir kez daha faş eden, insanı derinden yaralayan bu görüntü aynı zamanda bir şeyi daha gösteriyordu. 14 yaşındaki Fevzi el-Cundi onlarca siyonist askerin arasında gözleri bağlı elleri kelepçeli olmasına rağmen nasıl korkusuz ve onurlu duruyorsa, Ebru Özkan da ayaklarına takılan kelepçeye rağmen tüm dünyaya zulme karşı nasıl dik durulacağının en güzel ve izzetli örneğini veriyordu. Siyonist rejim sözde güç gösterisi ile ümmeti korkutup Kudüs davasından uzak tutmaya çalıştığı, insanlığa gözdağı verdiği her olayda, bizzat kendi acziyetini sergilemektedir. Ümmet ve Rachel Corie’nin temsil ettiği erdemli insanlık ise Siyonist zulüm mekanizmasının bütün zalim ve haksız öfkesi karşısında Kudüs davasına daha bir sıkı sarılmaktadır.

Çünkü Kudüs, salt Müslümanların davası değildir. Kudüs, insanlığın, küresel emperyalizmin en kristalize edilmiş biçimi olan Siyonizme ve onun temsil ettiği küresel zorbalığa karşı verdiği mücadelenin sembolüdür.

11 Haziran’dan bugüne tam 6 defa gözaltı süresi uzatılan Ebru Özkan’ın maruz kaldığı bu zulmün arkasında, söz konusu Kudüs sevgisi ve davası karşısında milletçe sahip olduğumuz hassasiyetimizi kırmak olduğunu, işgalci Siyonist rejimin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Kudüs’e gitmesini caydırmak için bu tavrı geliştirdiğini biliyoruz.

Türkiye Cumhuriyetinin Filistin’de yaşanan zulme verdiği her tepki, Kudüs’ün statüsüne dair uluslararası mekanizmaları harekete geçiren her adımı Siyonist rejimin haksız öfkesini büyütmektedir. Siyonist rejimin uluslararası hukuk kurallarını çiğneyerek insan onurunu ayaklar altına almayı olağanlaştırması ise tüm insanlık için büyük bir tehdittir.

Bizler, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu olarak, pusulası vicdan olan bir ülkenin vatandaşı olduğu için yıldırılmaya çalışılan Ebru Özkan’ı dik duruşundan dolayı selamlıyoruz. Kudüs gibi insan onuru da kutsaldır. Bütün duyarlı kesimleri, insan hakları hareketlerini, uluslararası insan hakları mekanizmalarını bu zulme karşı daha güçlü tepki vermeye çağırıyoruz.



SENDİKA Haberleri

Tümü

Genel Başkan YILDIZ; Filistin Filistinlilerindir

Diyanet-Sen teşkilat eğitim toplantılarının ikincisi  Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.

1 yıl önce

Genel Başkan Yıldız, Gazze Satılık Değildir

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız Eskişehir Şubenin düzenlediği programda din görevlileri ile...

1 yıl önce

YILDIZ;Maaş Anlaşma İhale Mağduriyetini de Çözeceğiz

Diyanet-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın başkanlığında...

1 yıl önce

Diyanet-Sen'den Eylem

Diyanet İşleri Başkanlığı önünde gerçekleştirilen ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın...

1 yıl önce

Ahmet Yıldız vefatının 15. yıl dönümünde dualarla anıldı.

Diyanetsen kurucu genel başkanı merhum avukat Ahmet Yıldız vefatının 15. yıl dönümünde kabri...

1 yıl önce

Vekil Aylıklarına İlişkin İkinci Karar

Ankara İdare Mahkemesi vekil aylıklarında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi yönünde karar verdi.

1 yıl önce

YILDIZ;Zafer inananlarındır

Diyanet-Sen Genel başkanı Ali Yıldız Sosyal medya hesabı X' den yaptığı paylaşımda zafer...

1 yıl önce

Genel Başkan Yıldız;Hedef 100 Bin Üye

Diyanet-Sen 2. Teşkilat Eğitim Toplantısı Genel Başkan Ali Yıldız’ın Başkanlığında İstanbul...

1 yıl önce

Diyanet-Sen,den İmza Kampanyası

1 yıl önce

YALÇIN;"1. Dereceye 3600 Ek Gösterge hayata geçirilmeli"

Memur-Sen 41. İl Temsilcileri Toplantısı Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi....

1 yıl önce

YALÇIN;"Maaşlarımız enflasyona ezilecek"

Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Genel Başkanı...

1 yıl önce

YILDIZ;Gelir Adaleti İçin Refah Payı İstiyoruz

Türkiye'de milyonları ilgilendiren maaş zam oranları belli oldu.

1 yıl önce