Diyanet-Sen den 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Mesajı
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri sendikası Diyanet-Sen Genel Merkezi tarafında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Mesajı yayınladı.
Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri sendikası Diyanet-Sen Genel Merkezi tarafında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Mesajı yayınladı.
Çanakkale, zillete değer görülen bir milletin izzet mücadelesinin şanlı vuruşma meydanı, Çanakkale Savaşı da bu fevkalbeşer mücadelenin adıdır. Yalnızca bir savaş değil bir varoluş mücadelesi, bir beka kavgasıdır.
103 yıl önce, bu mukaddes toprakları kendi ideolojilerinin ana üssü yapmak isteyen emperyalist güçler Çanakkale üzerinden medeniyetimizin 5 büyük merkez şehrinden biri olan İstanbul’u, yani ümmetin kalbini bizden almak niyetindeydiler.
Çünkü İstanbul bir şehirden öte bir sancak demekti. Hesap açıktı: İstanbul düştüğünde İslam ümmeti düşecekti.
İşte Çanakkale Savaşı, medeniyetimiz ve coğrafyamız üzerinde tasarımlar yapan emperyal aklın, ümmet bilincine yenilmesinin hikâyesidir.
Çanakkale Savaşı, İslam ümmetinin kendi geleceğinin yine kendisi tarafından tayin edilmesinin örneğidir. Bilinmelidir ki, coğrafyamızın kaderi bu coğrafya üzerinde emelleri olan güçlere bırakılamaz.
Bilinmelidir ki Çanakkale’de ete kemiğe bürünmüş birlik ve beraberlik ruhu medeniyetimizin şahdamarıdır. Bu damar ile Çanakkale’de nasıl emperyalizme ve tüm vahşi ideolojilere galebe çaldıysak bugün aynı ruh ve bilinç ile coğrafyamızı bu ateş çemberinden kurtarabiliriz.
Çanakkale Savaşı’nda İstiklal Marşı’mızın ruhu vardır. O Marş ki Türkiye'ye okunmuş bir duadır. Bu milletin yol haritası, manifestosudur. Behemahal özümüz, alınyazımızdır.
Çanakkale Savaşı’nda bu öz can pahasına korunmuş, yüzyıllar sonrasına bir mesaj niteliğinde destansı bir mücadele verilmiştir.
Bu mücadelenin amacı yalnızca sınırların korunması değildir. Özümüzün, medeniyetimizin, tarihimizin, bilincimizin ve değerlerimizin korunmasıdır. Coğrafyamızın sömürgenler tarafından talan edilmesine karşı bir mücadeledir. Aynı zamanda emperyal aklın, ulus devlet formülü ile birbirinden ayırmaya çalıştığı milletlerin topyekun direnişidir.
Bu direnişin örnekliği bizlere yüzyıl sonra bugün ve yüzyıllar sonrasında da bir hakikati dillendirmektedir. Bu hakikat, Çanakkale’de yaşanan mücadelenin bir hak batıl mücadelesi olduğu ve hakkın ancak birlik ve beraberlik ile korunacağıdır.
Evet… Çanakkale bir ruhtur. O ruh ki, Akif’in ifadesiyle, Bedir ashabının verdiği varoluş mücadelesinin, 20. yüzyıldaki kurtlar boğuşmasında yine bir varoluş mücadelesine aktarılmış bir emanettir. Biz işte bu emaneti kuşanarak, yeni bir kurtlar boğuşmasının arifesinde olduğumuz bilinciyle yeniden Büyük Türkiye ideali için uğraş veriyoruz.
Memur-Sen ve Diyanet-Sen ailesi olarak, geçen yüzyıl emperyalizmin bizi nasıl parçaladığının, aramıza sun’i sınırlar koyarak kardeşlerimizle bizi nasıl ayrı koyduğunun bilincindeyiz. Kurulduğumuz günden bu yana, Çanakkale ruhuyla, emperyal sisteme direnip, onun oluşturduğu sisteme ve adalet düzenine karşı, medeniyet coğrafyamızdan başlayarak bütün mazlum coğrafyalara ulaşmanın, kaybettiğimiz diriliğimizi, dirliğimizi, birliğimizi yeniden inşa etmenin derdindeyiz.
Bize bu bilinci emanet eden, Çanakkale şehitlerinin şahsında varlık – yokluk mücadelesinde şahitlik görevini yerine getirmiş bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, emanetlerini gözümüz gibi koruyacağımız sözünü Çanakkale ruhu ve coşkusuyla yineliyoruz.
Benzer Haberler
Erbaş'tan Çanakkale Zaferi Mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz...
Çanakkale Şehitleri dualarla anıldı
"18 Mart Çanakkale Zaferi ve Çanakkale Şehitlerini Anma Günü" dolayısıyla il ve ilçe müftülükleri...
Başkan Erbaş’tan 18 Mart Şehitleri Anma Günü mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi mesajı
SENDİKA Haberleri
TümüGenel Başkan YILDIZ; Filistin Filistinlilerindir
Diyanet-Sen teşkilat eğitim toplantılarının ikincisi Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.
Genel Başkan Yıldız, Gazze Satılık Değildir
Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız Eskişehir Şubenin düzenlediği programda din görevlileri ile...
YILDIZ;Maaş Anlaşma İhale Mağduriyetini de Çözeceğiz
Diyanet-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın başkanlığında...
Diyanet-Sen'den Eylem
Diyanet İşleri Başkanlığı önünde gerçekleştirilen ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın...
Ahmet Yıldız vefatının 15. yıl dönümünde dualarla anıldı.
Diyanetsen kurucu genel başkanı merhum avukat Ahmet Yıldız vefatının 15. yıl dönümünde kabri...
Vekil Aylıklarına İlişkin İkinci Karar
Ankara İdare Mahkemesi vekil aylıklarında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi yönünde karar verdi.
YILDIZ;Zafer inananlarındır
Diyanet-Sen Genel başkanı Ali Yıldız Sosyal medya hesabı X' den yaptığı paylaşımda zafer...
Genel Başkan Yıldız;Hedef 100 Bin Üye
Diyanet-Sen 2. Teşkilat Eğitim Toplantısı Genel Başkan Ali Yıldız’ın Başkanlığında İstanbul...
Diyanet-Sen,den İmza Kampanyası
YALÇIN;"1. Dereceye 3600 Ek Gösterge hayata geçirilmeli"
Memur-Sen 41. İl Temsilcileri Toplantısı Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi....
YALÇIN;"Maaşlarımız enflasyona ezilecek"
Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Genel Başkanı...
YILDIZ;Gelir Adaleti İçin Refah Payı İstiyoruz
Türkiye'de milyonları ilgilendiren maaş zam oranları belli oldu.




