Diyanet-Sen 18. kez yetkiyi göğüsled
Diyanet-Sen 83.054 üye sayısı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 18. Kez, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde 534 üye sayısı ile 11. kez ve toplamda 83.588 üye sayısı ile 18. kez yetkiyi göğüsledi
Hak aramanın ancak örgütlü olmakla mümkün olacağına inanarak yola çıkan bir grup erdemli, münevver din görevlisinin kurduğu Diyanet-Sen, Diyanet ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının haklarının korunması ve geliştirilmesi mücadelesinde yetkili sendika olarak 18 yılı geride bıraktı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen başkanlığında Diyanet hizmet kolunda görevli sendikaların üye sayıları tutanakla tespit edildi.
Buna göre Diyanet-Sen 83.054 üye sayısı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nda 18. Kez, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde 534 üye sayısı ile 11. kez ve toplamda 83.588 üye sayısı ile 18. kez yetkiyi göğüsledi.
Diyanet-Sen aynı hizmet kolundaki diğer 21 sendikanın toplamına dahi büyük fark atarak din görevlilerinin ve vakıf çalışanlarının güvenlerini boşa çıkarmadığını bir kez daha ispatlamış oldu.
Diyanet-Sen’e aidiyet, demokrasi ve kalkınma yolunda tüm kaynaklarını harekete geçiren Türkiye ideali etrafında gönüllü, bilgili, katılımcı bir seferberliğin derlenip toparlanarak, bütünleşmesi sonucudur. Bütünleşmenin, maddi ve manevi öncelikler başta olmak üzere, bize yüklediği büyük sorumluluğun bilincindeyiz. Aynı bilinç ve sorumluluğumuzun artarak sürmesi, birlikteliğimizi daha güçlü ve anlamlı kılmaktadır. Bu güç ve birlik, her şeyden evvel Türkiye’nin gücü ve birliğine hizmet etmektedir.
Bizi büyüten, merkezinde güzel ülkemiz ve milletimiz olan büyük bir ideal; refah ve kültür seviyesi yüksek, demokratik, kardeşlik temelinde toplumsal bütünlüğünü sağlamış bir Türkiye idealidir. Bu ideal her türlü ayrımı, hesabı, kimliği, ayrışmayı, ötekileştirmeyi önemsizleştirmekte, eritmektedir. Biz bu duygu ve yaklaşımla bütün bir Türkiye’yi kucakladık, kucaklıyoruz. Yapay, zorlama ayrımlarla insanımızı dışlamadık, itmedik, ötekileştirmedik. Kucaklaşma, mazlum ve mağdura el uzatma bizi daha da büyüttü ve Türkiye ile birlikte büyümeye devam edeceğiz. Türkiye ile birlikte büyük hayallerimiz, düşüncelerimiz, umutlarımız, amaçlarımız var. Bugün ulaştığımız sayının asıl ifade ettiği işte bu duygu, gönül ve ideal birlikteliğidir.
Mali ve sosyal ve özlük haklar noktasında pek çok kazanım elde ederek Diyanet ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarımızın haklı desteğine ve teveccühüne mazhar olmaya devam eden; hak ve özgürlük mücadelesinin bayraktarlığını gerçek anlamıyla ve layığıyla yapan Diyanet-Sen, 2004 yılında yetkiyi almasıyla birlikte kamu görevlileri sendikacılığına yeni bir soluk getirmiştir. Hak arama mücadelesinde ve sorunların çözümünde gösterdiği çaba, azim, kararlılık ve hassasiyet ile Diyanet ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının alandaki sözcüsü, masadaki temsilcisi olmayı sürdürmektedir.
Sayısal olarak kendimizle yarıştığımız bir ortamda, kamu çalışanları arasında en yüksek sendikalaşma oranına sahip olmanın verdiği sorumluluk ve bilinç ile olgunluk sınırımızı aşmadan, vakur, mütevazı duruşumuzu bozmadan yolumuza devam edeceğiz. Dün olduğu gibi, bugün de yapay, zorlama ayrımlarla insanımızı dışlamadan, kimseyi incitmeden, ötekileştirmeden, medeniyet değerlerimizi önemseyen her bir hizmet kolu çalışanımıza her zaman kucak açarak ‘biz biriz, beraberiz’ diyeceğiz.
Diyanet-Sen, Diyanet ve Vakıflar Genel Müdürlüğü çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını geliştirme, özgürlük alanlarını genişletme, ülkemizin özgür, bağımsız kimliğini güçlendirme, demokratik hüviyetine vesayet gölgesi düşürmek isteyenlere fırsat vermeme, mazlum ve mağdurların sesi olma, kamunun ve kamuoyunun vicdanını temsil etme özelliğini kararlılıkla sürdürecek; kuruluş ilkelerinden ve erdemliler ruhundan asla taviz vermeden yoluna devam edecektir. Her mutabakatta attığımız imza bu duygunun, gönül ve ideal birlikteliğinin tescilidir.
.jpg)
Diyanet-Sen’in , zirveden yeni ufuklara, yeni ufuklardan yeni umutlara çağrısına el ve omuz veren; dünden bugüne sendikamızın genel başkan ve genel merkez yöneticileri başta olmak üzere, şube başkanlarımıza, yönetim kurullarına, ilçe başkanlarımıza ve yönetimlerine, işyeri temsilcilerimize, komisyonlarımıza ve bütün üyelerimize, gösterdikleri çaba ve gayretlerden dolayı şükranlarımızı ifade ediyoruz.
TEŞEKKÜRLER 83.588 Diyanet-Sen Üyesi…
Benzer Haberler
Diyanet-Sen 89. 845 Üye Sayısı ile 21. Kez Yetkili Sendika
Diyanet ve Vakıf Hizmet kolunda 81 ilde bu yıl da yetkili sendika olarak kendi rekorunu yineleyen...
Bakanlık paylaştı! MARLİN ilk kez kullanıldı
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), insansız deniz aracı MARLİN in muharip su üstü platformlarıyla...
81 İlde Tek Yetkili Sendika…
Diyanet-Sen, Diyanet ve Vakıf Hizmet kolunda 89.272 Üye sayısı ile 19. Kez yetkili sendika...
SENDİKA Haberleri
TümüGenel Başkan YILDIZ; Filistin Filistinlilerindir
Diyanet-Sen teşkilat eğitim toplantılarının ikincisi Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.
Genel Başkan Yıldız, Gazze Satılık Değildir
Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız Eskişehir Şubenin düzenlediği programda din görevlileri ile...
YILDIZ;Maaş Anlaşma İhale Mağduriyetini de Çözeceğiz
Diyanet-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın başkanlığında...
Diyanet-Sen'den Eylem
Diyanet İşleri Başkanlığı önünde gerçekleştirilen ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın...
Ahmet Yıldız vefatının 15. yıl dönümünde dualarla anıldı.
Diyanetsen kurucu genel başkanı merhum avukat Ahmet Yıldız vefatının 15. yıl dönümünde kabri...
Vekil Aylıklarına İlişkin İkinci Karar
Ankara İdare Mahkemesi vekil aylıklarında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi yönünde karar verdi.
YILDIZ;Zafer inananlarındır
Diyanet-Sen Genel başkanı Ali Yıldız Sosyal medya hesabı X' den yaptığı paylaşımda zafer...
Genel Başkan Yıldız;Hedef 100 Bin Üye
Diyanet-Sen 2. Teşkilat Eğitim Toplantısı Genel Başkan Ali Yıldız’ın Başkanlığında İstanbul...
Diyanet-Sen,den İmza Kampanyası
YALÇIN;"1. Dereceye 3600 Ek Gösterge hayata geçirilmeli"
Memur-Sen 41. İl Temsilcileri Toplantısı Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi....
YALÇIN;"Maaşlarımız enflasyona ezilecek"
Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Genel Başkanı...
YILDIZ;Gelir Adaleti İçin Refah Payı İstiyoruz
Türkiye'de milyonları ilgilendiren maaş zam oranları belli oldu.




