BORSA
BIST 100 14.514,82 %0,82
Altın 7.107,39 ₺/gr %2,12
Bitcoin $77.419 %0,12
Dolar 48,08 ₺ %0,24
Euro 56,19 ₺ %0,13
Sterlin 65,65 ₺ %0,03
Gümüş 106,56 ₺/gr %1,55
Ethereum $2.452,25 %1,20
İsviçre Frangı 60,02 ₺ %0,15
Kanada Doları 34,91 ₺ %0,24
Avustralya Doları 34,48 ₺ %0,90
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,81 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 13,09 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,95
Çin Yuanı 7,15 ₺ %0,30
ANKARA 34°C 7.107,39 ₺/gr 48,08 ₺ 56,19 ₺
Anasayfa SENDİKA Camiler Hiç bir Siyasi Görüşe Alet Edilemez

Camiler Hiç bir Siyasi Görüşe Alet Edilemez

Yalova Kadıköy Beldesi Yeşilova Camiinde yapılan "Sabah Namazı buluşmasına" Bazı Gazete, sosyal medya ve çevreler tarafından "camide siyâset yapılıyor "haberlerine karşı Yalova Diyanet-Sen İl Başkanı Şuayip Akgün basın açıklaması yaptı.

· 5 dk okuma · Editör · 2K okunma
Camiler Hiç bir Siyasi Görüşe Alet Edilemez

Yalova Kadıköy Beldesi Yeşilova Camiinde yapılan "Sabah Namazı buluşmasına" Bazı Gazete, sosyal medya ve çevreler tarafından "camide siyâset yapılıyor "haberlerine karşı Yalova Diyanet-Sen İl Başkanı Şuayip Akgün basın açıklaması yaptı.

Başkan AKGÜN açıklamasında;Camiler, ilahî varlığa boyun eğişin, huzur, sükûnet ve deruni düşüncenin bir ifadesi ve temsili olarak sulh ve selametin yeryüzündeki mührü, insanların ibadet, tefekkür ve hikmeti beraberce idrak ettiği, bayramlarını da yaslarını da mihrabının gölgesinde karşıladıkları mekânlardır..

Müminlerin manevi güzelliklerle süslenmesinde ve dinamik biçimde toplum hayatına katılımlarında cami, ideal mümin olmanın farklı yönlerini bize sunarak farklı işlevlerle devreye girmektedir.

Hakkıyla kılınan namazın kötülükleri alıkoyması, cemaatle eda ettiğimiz namazlarımızın kolektif şuurumuzu canlı tutması, Kur’an tilavetinin hem ruhumuzu hem dimağımızı beslemesi, camideki derslerin, vaaz ve nasihatlerin idrakimizde farklı ufuklar ve inşirahlara neden olması, çoğu zaman dikkat etmesek de hep caminin bize kazandırdığı hususlardır. 
Bütün bunların yanında birbirimizden haberdar olmamız, kardeşlerimizin dert ve ıstıraplarıyla hemhâl olmamız, sevinç ve üzüntülerimizi beraberce yaşamamız çoğu defa cami sayesinde olmaktadır. Bu hususlar caminin eğiten, öğreten, duygumuzu diri, dimağımızı dinamik, şuurumuzu aydınlık kılan güzelliklerle bizi çepeçevre kuşatan mekânlardır .

Dünyanın neresinde olursa olsun bir mescidin, etrafındaki hanelere sekine ve esenlik verdiğini, onun sayesinde insanların vahyin bilgi, inanç ve kardeşlik mesajından ilham aldıklarını söyleyebiliriz.

Böylece bir caminin tek başına varlığı dahi huzurun teminatı olmakta, cami, çevresindeki olası suç ve kötülüklerin dizginlenmesinde olumlu katkılar sağlamaktadır.

Camiler ve mescitler ilim, irfan, ibadet, hikmet, sosyal dayanışma bakımından hayatın tam merkezine yerleştirilmiş, barış ve esenliğin temsili birer yapı olmanın yanında, çevresine bu doğrultuda düşünceleri aktaran, olası ayrılık ve ihtilafları ortadan kaldırma misyonunu üstlenen unsurlardır. Bundan dolayı Allah Resulü “Bir beldenin Allah indinde en sevimli yeri mescitlerdir.” (Müslim, Mesacid, 288.) buyurmaktadır.

Orada kavga ve ayrışma yoktur. Cami ve Mescitler, ilim taliplerinin, marifet ve ilimle dağarcıklarını doldurduğu, hep beraber kılınan namazlarla kolektif şuurun canlı tutulduğu bir mekândır. Bazen mescit ve cami dünyevi gailelerden sıyrılarak tam bir huşu ile gerçekleşen itikâfın adı, bazen kişinin en yakınını, canını, ciğerparesini son yolculuğuna uğurladığı menzilin adıdır. Bazende çocuklarımızın sünnet merasimlerinin yapıldığı, gençlerimizin düğün ve nikâhlarının yapılmasına şahitlik ettiğimiz sosyal mekanların adıdır.

Cami ve Mescitler kâh hayatın serencamına salâlarıyla şahadet etmekte, kâh bayramın girizgâhı tekbirlerle bizi kuşatmaktadır. Bu hâliyle cami bir taraftan hayatın dinamizmini, diğer taraftan insanın yeryüzündeki farklı imtihanlarla örülü serüvenini bize hatırlatmaktadır. 
Bu itibarla mescitler asla zarar ve ziyanla ilişkilendirilemez.

Bütün bu güzelliklerin farkında olmamaya ancak esef edilir. 
“Allah’ın mescitleri içinde Allah’ın isminin anılmasını men eden ve o mescitlerin harap olmasına çalışandan daha zalim kim vardır?” (Bakara, 2/114.) ilahî sorusuna muhatap olmak ağır bir iştir.

"Türkiye genelinde yapılan ve Diyanet işleri başkanlığının da desteklediği Cami dersleri ve Cami buluşmaları"
Bu anlamda Yalova ili Kadıköy beldemiz sınırları içinde bulunan özden mahallesi Yeşilova Camiinde özellikle gençlere yönelik, ama herkese açık ve hiç kimsenin siyasi düşüncesine, farklı yaşam biçimine bakmaksızın herkesin katılabileceği Sabah namazı buluşması yapılmış, Cami Dernek başkanının sponsorluğunda Caminin alt katında bulunan salonda namaz sonrası kahvaltı programı düzenlenmiştir. Herkes gibi hem namaza, hem kahvaltıya kadıköy belediye başkanı da katılmıştır. Cami diğer parti adaylarına da, herkese de açıktır. Cami cematinden bazıları gibi belediye başkanı da proğramı sosyal medyada paylaşmıştır. Mahalle gençlerini camiye çekmek, onlara din, iman ,vatan ve bayrak sevgisini aşılamak için yapılan bu faaliyetleri sabote etmek, siyasi bir olay gibi göstermeyi asla kabul etmiyoruz. Reddediyoruz. Bazıları 28 şubat dönemindeki eski Türkiyede yapılan algı operasyonlarını özlemiş olabilir. Ama biz o dönemler geçti diyoruz. Halkımız bu haberlere artık itibar etmiyor. Camilerimiz ve biz din görevlileri halkımıza dinimizi öğretmek için cami buluşmaları, kahvaltılar vs proğramları yapmaya devam edeceğiz. Cami buluşmakarımıza siyasetçi, esnaf, işci, memur herkesi davet ediyoruz. Bazı Gazete, sosyal medya ve çevreler tarafından camide siyâset yapılıyor olarak değerlendirilmiş olması iyi niyetle yapılan bu hizmetleri göz ardı etmekte ve bizleri üzmektedir. 
Bu bakış açısı tamamen yalnış, bir kaşık suda fırtına koparmak, art niyet olarak değerlendirilmektedir.

Camilere yönelik haksız ve insaf ölçülerine uymayan saldırı ve davranışlar insanlığın ortak değerlerinde karşılık bulmamakta, inancı, düşüncesi ve yaşantısı farklı olsa da adil ve insaflı insanlar nezdinde böylesi hareketler menfur olaylar olarak değerlendirilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurular.
Şuayip AKGÜN 
DIYANET-SEN 
Yakova il başkanı



SENDİKA Haberleri

Tümü

Genel Başkan YILDIZ; Filistin Filistinlilerindir

Diyanet-Sen teşkilat eğitim toplantılarının ikincisi  Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.

1 yıl önce

Genel Başkan Yıldız, Gazze Satılık Değildir

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız Eskişehir Şubenin düzenlediği programda din görevlileri ile...

1 yıl önce

YILDIZ;Maaş Anlaşma İhale Mağduriyetini de Çözeceğiz

Diyanet-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın başkanlığında...

1 yıl önce

Diyanet-Sen'den Eylem

Diyanet İşleri Başkanlığı önünde gerçekleştirilen ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın...

1 yıl önce

Ahmet Yıldız vefatının 15. yıl dönümünde dualarla anıldı.

Diyanetsen kurucu genel başkanı merhum avukat Ahmet Yıldız vefatının 15. yıl dönümünde kabri...

1 yıl önce

Vekil Aylıklarına İlişkin İkinci Karar

Ankara İdare Mahkemesi vekil aylıklarında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi yönünde karar verdi.

1 yıl önce

YILDIZ;Zafer inananlarındır

Diyanet-Sen Genel başkanı Ali Yıldız Sosyal medya hesabı X' den yaptığı paylaşımda zafer...

1 yıl önce

Genel Başkan Yıldız;Hedef 100 Bin Üye

Diyanet-Sen 2. Teşkilat Eğitim Toplantısı Genel Başkan Ali Yıldız’ın Başkanlığında İstanbul...

1 yıl önce

Diyanet-Sen,den İmza Kampanyası

1 yıl önce

YALÇIN;"1. Dereceye 3600 Ek Gösterge hayata geçirilmeli"

Memur-Sen 41. İl Temsilcileri Toplantısı Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi....

1 yıl önce

YALÇIN;"Maaşlarımız enflasyona ezilecek"

Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Genel Başkanı...

1 yıl önce

YILDIZ;Gelir Adaleti İçin Refah Payı İstiyoruz

Türkiye'de milyonları ilgilendiren maaş zam oranları belli oldu.

1 yıl önce