BORSA
BIST 100 14.501,49 %0,09
Altın 7.167,00 ₺/gr %0,84
Bitcoin $78.887 %2,06
Dolar 48,08 ₺ %0,11
Euro 56,12 ₺ %0,03
Sterlin 65,59 ₺ %0,04
Gümüş 105,94 ₺/gr %0,58
Ethereum $2.473,97 %1,09
İsviçre Frangı 59,92 ₺ %0,07
Kanada Doları 34,72 ₺ %0,54
Avustralya Doları 34,37 ₺ %0,22
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,81 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 13,09 ₺ %0,11
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,28
Çin Yuanı 7,15 ₺ %0,09
ANKARA 30°C 7.167,00 ₺/gr 48,08 ₺ 56,12 ₺
Anasayfa SENDİKA Bayraktutar: Yeni Türkiye Korkusu Avrupa’yı Sardı

Bayraktutar: Yeni Türkiye Korkusu Avrupa’yı Sardı

Bayraktutar: Yeni Türkiye Korkusu Avrupa’yı Sardı

· 4 dk okuma · 8.2K okunma
Bayraktutar: Yeni Türkiye Korkusu Avrupa’yı Sardı
Denizli’de konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, “Avrupa’yı yeni Türkiye korkusu sardı. Faşizmin ruhu Avrupa sokaklarında kol geziyor. Batı, demokrasi, insan hakları ve adaleti kendilerinden olmayanlar için rafa kaldırdı. Güçlenen Türkiye’nin ayak seslerine tahammül edemiyorlar. Evet’e tahammül edemiyorlar” dedi.

Memur-Sen tarafından ülke genelinde başlatılan Memur Sen'e Davet Tercih Evet buluşması Denizli’nin Çivril ilçesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Omurca ve Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Tavşan ile Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların şube başkanları katıldı.Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bayraktutar, “Avrupa’yı yeni Türkiye korkusu sarmıştır. Ülkemizin ilerlemesini Türkiye’nin yolunun açılmasını istemiyorlar. Avrupa’nın faşist ruhu Avrupa sokaklarında dolaşıyor. Bakanımıza yapılan muameleyi vatandaşlarımıza reva görülenleri hepiniz biliyorsunuz. Hepsi Evet’e karşı cephe almış durumdalar. Bunların karşı oldukları ilerleyen güçlenen Türkiye’dir. Tüm Avrupa’yı Türkiye korkusu sardı. Tüm bu kirli ittifaka karşı biz anayasa referandumuna Evet diyoruz” şeklinde konuştu.

Bu Mesele Memleket Meselesidir

“15 Temmuz'un nöbetçisi, 16 Nisan'ın 'Evet'çisiyiz diyoruz" diyen Bayraktutar sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Çünkü biz bu ülkede bir daha antidemokratik süreçler yaşansın istemiyoruz. Biz, bu ülkede koalisyon pazarlıklarıyla, istikrarsızlıklarla yoğrulan bir görüntü istemiyoruz. Ülke büyüsün ve yürüsün istiyoruz. Oynanan oyunun farkında ve buna dur diyen bir Türkiye istiyoruz. Sendika olarak asla siyaset işine girmedik. Her zaman ülkemizin milletimizin tarafında yer aldık. Ülkemizi bölmeye yönelik oynanan oyunlar ortadayken tabi ki istikrardan, istikbalimizden yana taraf olacağız. O yüzden referandum meselesini sadece siyasi bir mesele olarak görmüyoruz. Bu konu bütün toplumu ilgilendiren bir konudur. Onun için bunu iktidar partisi, muhalefet partisiyle sınırlayarak 'ya oradansın ya buradansın' yaklaşımıyla insanları farklı kulvarlara çekme yarışı olarak görenler hata ediyor. Bu konu millet ve memleket meselesidir. Şunu unutmayalım ki istikrarı kaybedersek bu coğrafyada ayakta kalmamız neredeyse imkânsızdır.

Selvi: Türkiye Zayıf İktidar Etme Yöntemleriyle Hiçbir Şeyi Göğüsleyemez

Türkiye’nin örtülü bir savaş yaşadığını dile getiren Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Türkiye, böyle zayıf iktidar etme yöntemleriyle hiçbir şeyi göğüsleyemez ve karar alamaz. Bunun için de aldığı kararın arkasında durabilecek, millete hesap verebilen bir sistem gelmelidir. Seçtiğimiz gün, kimin başbakan olacağını, kimin hükûmet edeceğini bilmemiz lazım. İşte bu yeni sistem bunu ifade ediyor. Kuvvetler ayrılığı ilkesi bozulurmuş. Şu anda kuvvetler ayrılığı ilkesinin sağlıklı işlediğini kimse söyleyemez” ifadelerini kullandı.

Örgütlü Gücün Önemi 15 Temmuz’da Daha İyi Anlaşıldı

Örgütlü olmanın önemine dikkat çeken Selvi, şöyle konuştu: “15 Temmuz gecesi çok önemli bir sınavdan geçtik. Eğer alanlara çıkmasaydık, tankların önüne gövdemizi siper etmeseydik, ülkemiz işgal edilecek, bizler de bütün kazanımlarımızı kaybedecek, öz yurdumuzda garip, öz vatanımızda parya olacaktık. Onun için örgütlü olmanın kıymetini bilmeli, birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek için canla başla çalışmalıyız. Bu ülkenin çimentosu olan Memur-Sen’in 1 milyon 111 bin 111 üye hedefi için daha çok sorumluluk almalı, gece gündüz, yağmur çamur demeden mücadelemizi, çabalarımızı kararlılıkla sürdürmeliyiz.”

Tavşan: İrademizi Milletten Yana Göstereceğiz

Programın Açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Osman Tavşan, Memur-Sen’in, mazlumların daima yanında olduğunu, ‘Bir kötülük gördüğünde elinle düzelt’ anlayışını benimsediğini kaydetti. 16 Nisan’a giden sürecin çok değerli olduğunu sözlerine ekleyen Koçak, istikrarımız ve istikbalimiz için irademizi milletten yana göstereceğiz” şeklinde konuştu.



SENDİKA Haberleri

Tümü

Genel Başkan YILDIZ; Filistin Filistinlilerindir

Diyanet-Sen teşkilat eğitim toplantılarının ikincisi  Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.

1 yıl önce

Genel Başkan Yıldız, Gazze Satılık Değildir

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız Eskişehir Şubenin düzenlediği programda din görevlileri ile...

1 yıl önce

YILDIZ;Maaş Anlaşma İhale Mağduriyetini de Çözeceğiz

Diyanet-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın başkanlığında...

1 yıl önce

Diyanet-Sen'den Eylem

Diyanet İşleri Başkanlığı önünde gerçekleştirilen ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın...

1 yıl önce

Ahmet Yıldız vefatının 15. yıl dönümünde dualarla anıldı.

Diyanetsen kurucu genel başkanı merhum avukat Ahmet Yıldız vefatının 15. yıl dönümünde kabri...

1 yıl önce

Vekil Aylıklarına İlişkin İkinci Karar

Ankara İdare Mahkemesi vekil aylıklarında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi yönünde karar verdi.

1 yıl önce

YILDIZ;Zafer inananlarındır

Diyanet-Sen Genel başkanı Ali Yıldız Sosyal medya hesabı X' den yaptığı paylaşımda zafer...

1 yıl önce

Genel Başkan Yıldız;Hedef 100 Bin Üye

Diyanet-Sen 2. Teşkilat Eğitim Toplantısı Genel Başkan Ali Yıldız’ın Başkanlığında İstanbul...

1 yıl önce

Diyanet-Sen,den İmza Kampanyası

1 yıl önce

YALÇIN;"1. Dereceye 3600 Ek Gösterge hayata geçirilmeli"

Memur-Sen 41. İl Temsilcileri Toplantısı Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi....

1 yıl önce

YALÇIN;"Maaşlarımız enflasyona ezilecek"

Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Genel Başkanı...

1 yıl önce

YILDIZ;Gelir Adaleti İçin Refah Payı İstiyoruz

Türkiye'de milyonları ilgilendiren maaş zam oranları belli oldu.

1 yıl önce