BORSA
BIST 100 14.473,42 %0,19
Altın 7.183,82 ₺/gr %0,27
Bitcoin $79.050 %1,70
Dolar 48,13 ₺ %0,05
Euro 56,19 ₺ %0,03
Sterlin 65,68 ₺ %0,01
Gümüş 107,11 ₺/gr %0,93
Ethereum $2.465,00 %1,29
İsviçre Frangı 59,94 ₺ %0,15
Kanada Doları 34,73 ₺ %0,05
Avustralya Doları 34,57 ₺ %0,30
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,82 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 13,11 ₺ %0,09
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,23
Çin Yuanı 7,16 ₺ %0,00
ANKARA 20°C 7.183,82 ₺/gr 48,13 ₺ 56,19 ₺
Anasayfa SENDİKA 44. Başkanlar Kurulu İstanbul’da Gerçekleştirildi

44. Başkanlar Kurulu İstanbul’da Gerçekleştirildi

Diyanet-Sen 44. Başkanlar Kurulu İstanbul’da Gerçekleştirildi

· 5 dk okuma · Editör · 1.3K okunma
44. Başkanlar Kurulu İstanbul’da Gerçekleştirildi

Diyanet-Sen 44. Başkanlar Kurulu Toplantısı İstanbul’da gerçekleştirildi. Genel Başkan Mehmet Ali Güldemir’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İstanbul İl Bakanı Nuri Kabaktepe, Diyanet-Sen genel merkez yönetim kurulu üyeleri, şube başkanları ve il temsilcileri katıldı.

Ağustos ayında gerçekleştirilecek Toplu Sözleşme öncesi “Toplu Sözleşme” gündemli toplanan başkanlar kurulunda katılımcılara hitap eden Genel Başkan Mehmet Ali Güldemir, bu yıl toplu sözleşme sürecinde yaşanan sıkıntıların önceden tespit edilerek konuların müzakere edilmeye başlandığına dikkati çekerek “Başkanlar Kurulu Toplantımız öncesi Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Memur-Sen olarak bir görüşme yaptık. Özellikle toplu sözleşme kanunu ve süre ile ilgili sıkıntıların giderilmesini istedik. Enflasyon nedeni ile kamu görevlilerinin büyük kayıplar yaşadığı ortadadır. Bu toplu sözleşme bütün bu kayıpları telafi için fırsattır” ifadelerini kullandı.

Toplu Sözleşmede Sözleşmeliler Konusunda Çözüm Üretilmelidir

Güldemir, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda halen iki farklı sözleşmeli uygulamasının devam ettiğine dikkati çekerek “Geçtiğimiz KPDK’da sözleşmeliler ile ilgili komisyon kurulmasına karar verildi ancak henüz komisyon kurulmadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in Memur-Sen ziyaretinde komisyonun bir an önce kurulmasını ve bu toplu sözleşmede sözleşmeliler konusunda bir çözüm üretilmesini istedik” dedi.

Diyanet-Sen’de Her Şey Söz Verdiğimiz Gibi

İstişare kurulunda alınan bütün kararları hayata geçirdiklerini belirten Güldemir “Şubelerimizin ve teşkilatımızın daha rahat ve aktif çalışması için şube avanslarını %50’ye çıkardık. Hizmet binası satın almak isteyen şubelerimize imkanlar dahilinde hem hibe, hem de avans vererek krediye bulaşmadan mekan sahibi olmalarını sağladık, sağlamaya devam ediyoruz. Diyanet-Sen TV, Diyanet-Sen Akademi ile yeni bir çığır açtık. Diyanet-Sen ailesi olarak ülkemizin yumuşak güç unsuruna, merhamet diplomasisine katkı sunarak insani ve İslami görevimizi yerine getirmek için Suriye’deki evsiz kardeşlerimize 60 ev kazandırdık. Sendikal tarihimizde ilk kez göreve yeni başlayan kardeşlerimize hoş geldin seti hazırladık. Diyanet-Senimizi, kazanımlarımızı anlattık. Yayın hayatına bir süre ara veren ilmi, sosyal ve akademik dergilerimiz Din ve Toplum, Vakıf ve Toplum, Kadın ve Toplum dergilerimizi yeniden yayın hayatına sunduk. Çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik Diyanet-Sen Çocuk Dergimiz yayın hayatına merhaba dedi. Pandemi Döneminde Dini Hayat konulu araştırmamız alanında ilk ve tek olma özelliği ile toplumun tüm kesimlerinin dikkatini çekti. Uluslararası Din ve Toplum Fotoğraf Yarışmamızın başvuruları halen devam ediyor. Ekim Ayında düzenleyeceğimiz sergi açılışı ile dereceye giren ve sergilemeye hak kazanan eserler sanat severlerin beğenisine sunulacak. Tüm bunlar disiplinli gayretli çalışmalar sonucu başarılan güzel işlerimiz. Diyanet-Sen’de her şey söz verdiğimiz gibi…” ifadelerine yer verdi.

Önceliğimiz Diyanet-Sen’i Büyütmek

Diyanet-Sen’in bu yıl 83.588 üye sayısı ile 18. Kez yetkili sendika olduğunu hatırlata Güldemir,” Bizim bir hayalimiz var: Yüzbin Üye… Bunu başarmak için neler yapmalıyız? Bu hayali gerçekleştirmek için hepimize görevler düşüyor… Çokluk guruna kapılarak tembellik etme lüksüne sahip değiliz. Sendikalaşma oranımız %64 ve kamu görevlileri arasında sendikalaşma oranı en yüksek sendikayız, yani zirvedeyiz. Fakat hangi zirve?   Süphan Dağı’nın zirvesi mi? Onu çoktan geçtik… Ağrı Dağı’nın zirvesi mi? Onu da geçtik… Hedef Everest… Bunu birlikte başarabiliriz. Daha esnek, daha kucaklayıcı olarak, planlı programlı, azimli, gayretli çalışmayla başarabiliriz” şeklinde konuştu.

İstanbul Gözbebeğimiz

İstanbul’a yalnızca bizim değil bütün dünyanın hayran olduğunu söyleyen Güldemir, “İstanbul’un bizdeki yeri de çok başkadır. Çünkü sendikamızın temelleri bu şehirde atıldı. Bu şehrin manevi kalbi gönül gözü Eyüp Sultan’da dualarla kurulduk. O yüzden zeminimiz sağlamdır. Sendikal yolculuğumuzu bu manevi mekandan, milletimize, din görevlilerine vakıf çalışanlarına, mazlumlara ve insanlığa hizmet yolculuğumuzu buradan başlattık. Genel merkezimiz Ankara’ya taşındığından beri ilk defa İstanbul’da başkanlar kurulu yapıyoruz. Üyelerimizin ve teşkilatımızın geleceğini istişare için toplandık. Ortak aklı harekete geçirmek, değerli fikir, görüş ve önerilerinizi almak ve meşveret için bir aradayız.” Dedi.

Toplu Sözleşme Maddeleri İstişare Edildi

Başkanlar kurulu toplantısında Ağustos ayında gerçekleştirilecek toplu sözleşmede gündeme getirilecek Diyanet ve Vakıf Hizmet kolu ile ilgili maddeler istişare edildi. Şube ve il başkanlarının görüşleri alındı.



SENDİKA Haberleri

Tümü

Genel Başkan YILDIZ; Filistin Filistinlilerindir

Diyanet-Sen teşkilat eğitim toplantılarının ikincisi  Ankara Kızılcahamam’da gerçekleştirildi.

1 yıl önce

Genel Başkan Yıldız, Gazze Satılık Değildir

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız Eskişehir Şubenin düzenlediği programda din görevlileri ile...

1 yıl önce

YILDIZ;Maaş Anlaşma İhale Mağduriyetini de Çözeceğiz

Diyanet-Sen Başkanlar Kurulu Toplantısı Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın başkanlığında...

1 yıl önce

Diyanet-Sen'den Eylem

Diyanet İşleri Başkanlığı önünde gerçekleştirilen ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız’ın...

1 yıl önce

Ahmet Yıldız vefatının 15. yıl dönümünde dualarla anıldı.

Diyanetsen kurucu genel başkanı merhum avukat Ahmet Yıldız vefatının 15. yıl dönümünde kabri...

1 yıl önce

Vekil Aylıklarına İlişkin İkinci Karar

Ankara İdare Mahkemesi vekil aylıklarında yaşanan mağduriyetlerin giderilmesi yönünde karar verdi.

1 yıl önce

YILDIZ;Zafer inananlarındır

Diyanet-Sen Genel başkanı Ali Yıldız Sosyal medya hesabı X' den yaptığı paylaşımda zafer...

1 yıl önce

Genel Başkan Yıldız;Hedef 100 Bin Üye

Diyanet-Sen 2. Teşkilat Eğitim Toplantısı Genel Başkan Ali Yıldız’ın Başkanlığında İstanbul...

1 yıl önce

Diyanet-Sen,den İmza Kampanyası

1 yıl önce

YALÇIN;"1. Dereceye 3600 Ek Gösterge hayata geçirilmeli"

Memur-Sen 41. İl Temsilcileri Toplantısı Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi....

1 yıl önce

YALÇIN;"Maaşlarımız enflasyona ezilecek"

Enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Genel Başkanı...

1 yıl önce

YILDIZ;Gelir Adaleti İçin Refah Payı İstiyoruz

Türkiye'de milyonları ilgilendiren maaş zam oranları belli oldu.

1 yıl önce