Orhan Çeker Hoca dan okkalı Cevap
Prof.Dr.Orhan ÇEKER den 'seçimde oy kullanmak şirktir' diyenlere okkalı cevap
Seçimde oy kullanmanın hükmü meselesi:
Biri veya birileri çıkmış 'seçimde oy kullanmak şirktir' deyu fetva buyurmuş efendim.
Rabbim aklımızı muhafaza buyursun. Yani 'Müslümanım' diyen herkes 24 haziranda seçime gitmeyecek, giderse neûzu billah gavur oldu gitti öyle mi? yani seçimde oy kullanırsa şu ülkenin % 99'u dinden çıkar ha!
Peki bu müstesna fetvayı kim veya kimler verdi şimdiye kadar.
Şahsen Ben fetvayı 50 yılı aşkındır duyuyorum. Bunlar başka ne diyor mesela?
Türkiye'de Cuma namazı kılınmaz. Çünkü Türkiye Dâru'l-Harb'dir, cuma namazı İslam ülkesine mahsus bir namazdır. 5 vakit için bile camiye gidilmez, çünkü bu camiler müslümanları uyutmak için düzen tarafından bina edilmiş fitne yerleri yani Mescid-i Dırar'dır'. Ve daha bir sürü iddia. Bir de bir sürü deliller getirmiş güya.
Doğru delili yanlış yerde kullanmak farkında olmadan yapılıyorsa iftiradır, ayıptır, bilerek yapılıyorsa ayrıca çağdaş farklı bir şeytanlıktır.
Şimdi onlara sorayım: Size göre 'Müslümanım' diyenler sandığa giderse kimler sevinir, kimler üzülür? Veya sandığa gitmezse kimler sevinir kimler üzülür?
Bu sevindirme veya üzme işini yurt içi düşündüğünüz gibi ülkeler arası da düşünün. Müslümanlar seçimi boykot ederse hangi ülke veya ülkeler zil takıp oynar. Bunu hesap ettiniz mi? Yoksa siz yad elleri sevindirmek için özel görev mi aldınız! veya farkında olmadan onlar sizi bedava kullanıyor mu? Yoksa tavuk/kaz hesabı mı var işin içerisinde.
Şunu iyi bilin ki o getirdiğiniz deliller İslam ile başka birşeyin tercihi noktasında söyleyeceğiniz delillerdir.
Şunu kafanıza iyi yerleştirin ki biz bir rejim seçimi yapmıyoruz. Konu o değil. Kaybedilmiş hakların geri kazanılması, kazanılmış hakların muhafaza edilmesi konusudur.
Bu noktayı görmeyip işi taa rejim seviyesine taşımak bir nevi algı yanıltmasıdır. Kur'an'da algı yanıltması özelliği ile anlatılan varlık şeytandır.
O amelleri süsler, beyazı siyah, siyahı beyaz gösterir. Sizi gaflet ile iddianızı ileri sürdüğünüzü kabul ediyor yani hakkınızda Hüsnü zan yapıyor ve uyarıyorum.
Bu İddianız Rahmanî bir iddia değil. Bu tür fitne iddialardan vaz geçin de güzel Türkiye layık olduğu yere gelsin, biz de kendimizi bulacağımız bir ortama kavuşalım.
Unutmayın ki siz bu kadar rahat konuşuyorsanız yine karşı çıktığınız seçim sebebiyle konuşuyorsunuz.
Selam
Benzer Haberler
Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da kar yağışı için tarih...
Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, yılbaşına ilişkin hava durumu tahminini paylaştı. Şen,...
Orhan ÇEKER Hoca Yazdı,Tarih Çağlarına Milli Bir Bakış
Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi...
YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları erişime açıldı
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) oturumları soru kitapçıkları ve cevap anahtarları,...
GÜNCEL Haberleri
TümüBerat Gecesi
Berat Kandiliniz Mübarek Olsun
2025 Ramazan ayına kaç gün kaldı?
Ramazan ayının müjdecisi olarak bildiğimiz Berat Kandili'nin gelmesiyle birlikte '11 ayın sultanı...
Peygamber Efendimiz Berat Gecesi nasıl dua ederdi?
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Berat Gecesi nasıl dua ederdi, hangi duaları okurdu gibi...
Suudi Arabistan Askıya alındığını duyurdu
Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi, umre ziyareti için kutsal topraklara giden yolcuların...
Şehidimizin kanı yerde kalmadı!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK sözde Özel Kuvvetler mensubu Berhudan Harun kod Murat...
8 terörist daha etkisiz!
Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre Irak'ın kuzeyinde 8 terörist etkisiz...
Erdoğan'dan gece yarısı atamaKararları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Sabri...
Suriye'nin kuzeyinde teröre darbe: 14 terörist etkisiz...
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Suriye'nin kuzeyinde 14 PKK/YPG'li terörist...
Kamu kurumlarına cuma namazı genelgesi
İstanbul Valiliği, kamu kurumlarında çalışanların cuma namazına katılımıyla ilgili yaşanan farklı...
Erdoğan ""Kimse Hukukun Üstünde Değildir"
Beştepe'deki "Yargı Reformu Stratejisi Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...
Son dakika | Önce tutuklandı, şimdi görevden...
İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın görevden...
Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama: 'İddialar asılsızdır'
e- Nabız uygulamasından veri sızdırıldığı iddiası gündem olmuştu. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili...




