Malatya'dan Hediyem Kur'an Olsun projesine büyük destek
Malatya'dan Hediyem Kur'an Olsun projesine büyük destek
Malatya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi tarafından düzenlenen ‘Tanıtım ve Teşekkür’ programı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Malatyalı hayırseverlerin katılımlarıyla düzenlendi.
Türkiye Diyanet Vakfı’nın Türkiye ve Dünya’nın farklı bölgelerinde iyiliğin yayılması yolunda değerli çalışmaları olduğunu ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi yapılan çalışmaların milletimizin yüzünü ağartan ve yardım elini uzak coğrafyalara taşıyan faaliyetler olduğunu kaydetti.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde başlatılan ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasına destek vermek amacıyla Malatya Valiliği ve Malatya İl Müftülüğü tarafından startı verilen ‘Okuyan Şehir Malatya’dan Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasına da değinen Bakan Tüfenkçi, başlatılan kampanyanın Malatya halkına yakışır bir çalışma olduğunu söyledi.
Tüfenkçi, ‘ ‘Okuyan Şehir Malatya’dan Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyası şehrimize yakışan bir çalışma olmuştur. Hediyelerin en güzeli Kur’an-ı Kerim’i hediye ederek Cenab-ı Allah’ın mesajını anlama ve bu vesileyle anlatma noktasında önemli bir hayra vesile oldunuz. Bugün İslam coğrafyası kan ve gözyaşlarıyla dolu. Kimin adına savaştıklarını, ne adına mücadele verdiklerini anlamakta zorlandığımız, öldürenin de, ölenin de Allahuekber dediği bir vekalet savaşını seyrediyoruz. Maalesef Müslümanlık adına Müslümanlar katlediliyor. Bu hepimizin yüreğini acıtan bir durum. Bu noktada her bir birey inandığı, iman ettiği, okuduğu Kur’an-ı Kerim’den sorumludur. Bu yüzden inandığımız ve iman ettiğimiz Kur’an-ı Kerimi anlamak ve anlatmak çok önemli, bu yüzden yapılan bu çalışma çok değerli.’ dedi.
İyilik yolunda atılan her adımın önemli olduğunu vurgulayan Tüfenkçi, ‘İyilik için başlatılan hareketler, coğrafyalara iyiliği taşımak, Müslümanların rahmet yüzünü tanıtmak açısından çok önemli. Bunun için Diyanet İşleri Başkanlığımıza, Türkiye Diyanet Vakfımıza, hayra vesile olan Malatyalı hemşerilerime çok teşekkür ederim. Mesele bu yolda olmak, mesele iyiliği emredip yaymak, kötülükten sakınmak ve kötülüğü nehyetmektir’ dedi.
655 bin Kur’an-ı Kerim hediye edildi
Programda konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, verdikleri destekten dolayı Malatyalılara teşekkür etti.
Malatya Valiliği, Malatya İl Müftülüğü ve TDV Malatya Şubesi tarafından başlatılan ‘Okuyan Şehir Malatya’dan Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasına değinen Bilgin, bugüne kadar kampanya kapsamında Malatya’dan 10 bin Kur’an-ı Kerim bağışında bulunulduğunu belirtti.
Hediyem Kur’an Olsun projesine değinen Bilgin, proje kapsamında Türkiye çapında 655 bin Kur’an-ı Kerim hediye edildiğini, 10 farklı dilde basımının yapılarak dünyanın farklı noktalarında dağıtıldığını ifade etti.
Bilgin, ‘Peygamber Efendimiz (s.a.v) ‘in alemlere rahmet bir peygamber olmasından dolayı dil, din,ırk ,bölge, coğrafya gözetmeksizin her insana Kur’an-ı Kerimin mesajını ulaştırabilmek, Kur’an-ı Kerimden kimse mahrum olmasın diyerek yola çıktık ve ‘Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasını başlattık. Malatyamız da da sayın Valimiz Mustafa Toprak’ın himayesinde İl Müftülüğümüz ve TDV şubemizle birlikte güzel bir çalışmaya imza atıldı. Bugüne kadar bütün şubelerimizden 655 bin Kur’an-ı Kerim hediye edildi. Bu 655 bin mushaf’ın 256 bin’i dünyanın farklı coğrafyalarına ulaşmış geriye kalanı ise önümüzdeki günlerde planlı bir şekilde kardeşlerimize ulaşacak. Diyanet İşleri Başkanlığımızca Kur’an-ı Kerim 22 dilde tercüme edildi, bununla birlikte 10 dilde basımı tamamlandı, diğer dillerde ise basımının olması için çalışmalarımız devam ediyor’ dedi.
‘Milletimizin ve devletimizin hamiyetperverliğine katkıda bulunuyor’
Programda konuşmalarını gerçekleştiren Malatya Valisi Mustafa Toprak Dünyanın farklı bölgelerinde inandığı dinin mesajından mahrum insanların hala var olduğunu bu nedenle ‘Hediyem Kur’an Olsun’ projesinin önemli bir proje olduğunu kaydetti.
Kampanyaya verdiği destekten dolayı Malatyalılara teşekkür eden Toprak, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleştirilen çalışmaların milletimizin ve devletimizin hamiyetperverliğine katkıda bulunduğunu belirtti.
Vakıf kültürünün Müslümanların dünya görüşünün tezahürü olduğunu vurgulayan Malatya İl Müftüsü ve TDV Malatya Şube Başkanı Ümit Çimen, vakıf kültürünün insanların ekmeğini, aşını bölüşmesine vesile olduğunu böyle bir toplumdan kardeşliğin dışında başka hiçbir şeyin çoğalmayacağını ifade etti. Malatyalıların Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yapılan tüm çalışmalara büyük destek verdiğini söyleyen Çimen, Hediyem Kur’an Olsun projesinin yanı sıra pek çok faaliyette yaz kış demeden desteklerini esirgemeyen Malatyalı hayırseverlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Türkiye Diyanet Vakfı’nın yapmış olduğu çalışmalara ve ‘Okuyan Şehir Malatya’dan Hediyem Kur’an Olsun’ kampanyasına destek verenlere teşekkür belgesi takdim edildi.
Malatya İl Müftülüğü ve TDV Malatya Şubesi tarafından düzenlenen ‘Tanıtım ve Teşekkür’ programına Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Turhal, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, İlçe Belediye Başkanları, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticileri katıldı.
Benzer Haberler
Rize'den "Hediyem Kur'an Olsun" çağrısı
Rize İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfınca yürütülen "Hediyem...
Esenyurt'tan 'Hediyem Kur'an Olsun' kampanyasına büyük...
Esenyurt'tan 'Hediyem Kur'an Olsun' kampanyasına büyük destek haber
Kur'an kursundan "Hediyem Kitap Olsun" kampanyasına destek
Bolu İl Müftülüğüne bağlı Sağlık Mahallesi Dodurga Camii Kız Kur'an Kursu öğreticileri ve...
GÜNCEL Haberleri
TümüBerat Gecesi
Berat Kandiliniz Mübarek Olsun
2025 Ramazan ayına kaç gün kaldı?
Ramazan ayının müjdecisi olarak bildiğimiz Berat Kandili'nin gelmesiyle birlikte '11 ayın sultanı...
Peygamber Efendimiz Berat Gecesi nasıl dua ederdi?
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Berat Gecesi nasıl dua ederdi, hangi duaları okurdu gibi...
Suudi Arabistan Askıya alındığını duyurdu
Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi, umre ziyareti için kutsal topraklara giden yolcuların...
Şehidimizin kanı yerde kalmadı!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK sözde Özel Kuvvetler mensubu Berhudan Harun kod Murat...
8 terörist daha etkisiz!
Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre Irak'ın kuzeyinde 8 terörist etkisiz...
Erdoğan'dan gece yarısı atamaKararları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Sabri...
Suriye'nin kuzeyinde teröre darbe: 14 terörist etkisiz...
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Suriye'nin kuzeyinde 14 PKK/YPG'li terörist...
Kamu kurumlarına cuma namazı genelgesi
İstanbul Valiliği, kamu kurumlarında çalışanların cuma namazına katılımıyla ilgili yaşanan farklı...
Erdoğan ""Kimse Hukukun Üstünde Değildir"
Beştepe'deki "Yargı Reformu Stratejisi Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...
Son dakika | Önce tutuklandı, şimdi görevden...
İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın görevden...
Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama: 'İddialar asılsızdır'
e- Nabız uygulamasından veri sızdırıldığı iddiası gündem olmuştu. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili...




