BORSA
BIST 100 14.514,82 %0,82
Altın 7.107,39 ₺/gr %2,12
Bitcoin $77.419 %0,12
Dolar 48,08 ₺ %0,24
Euro 56,19 ₺ %0,13
Sterlin 65,65 ₺ %0,03
Gümüş 106,56 ₺/gr %1,55
Ethereum $2.452,25 %1,20
İsviçre Frangı 60,02 ₺ %0,15
Kanada Doları 34,91 ₺ %0,24
Avustralya Doları 34,48 ₺ %0,90
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,81 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 13,09 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,95
Çin Yuanı 7,15 ₺ %0,30
ANKARA 34°C 7.107,39 ₺/gr 48,08 ₺ 56,19 ₺
Anasayfa GÜNCEL Hüsnü Ağabey Cumhurbaşkanı ile Külliye'de Görüştü

Hüsnü Ağabey Cumhurbaşkanı ile Külliye'de Görüştü

Hüsnü Ağabey Cumhurbaşkanı ile Külliye'de Görüştü

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin talebesi ve mutlak vekili Hüsnü Bayramoğlu ağabey Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de biraraya geldi.

· 4 dk okuma · 8.7K okunma
Hüsnü Ağabey Cumhurbaşkanı ile Külliye'de Görüştü

Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin talebesi ve mutlak vekili Hüsnü Bayramoğlu ağabey Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı külliyesinde biraraya geldi. Hüsnü Ağabeye Hizmet Vakfı İcra Kurulu Üyesi ve Türk-Filipin Dostluk Vakfı Başkanı Dr. Mehmet Rıza Derindağ eşlik etti.


Çok samimi bir havada gerçekleşen görüşmenin ve bazı konulardaki istişarelerin ardından Hüsnü ağabey Cumhurbaşkanına bir mektup takdim etti.İşte o mektub;

Pek Muhterem ve Muazzez Cumhurbaşkanım! 
 
Evvela Zat-ı Alilerinizi tebrik eder, Cenab-ı Hak'tan sizleri vatan ve millet ve islamiyet hizmetlerinde muvaffak etmesini, cinni ve insi şeytanların şerrinden muhafaza olunmanızı bar-ı gah-ı kibriyasından niyaz ederim. 
 
Aziz Reisimiz
 
Bütün ruhu canımla biliyor ve her daim arkadaşlarıma bildiriyorum ki Siz, hem seksen milyon Anadoludaki Türkiye Halkının Reisisiniz, hem meclisin şahsı manevisine tevdi ve terk edilmiş makam-ı hilafetin varisisiniz ve alem-i islamın bayrağısınız. Vazifeniz itibariyle seksen milyona nezaret ettiğiniz gibi, hakikat nokta-i nazarında iki milyar müslümanın mabeynindeki rabıtay-ı nuraniyenin ma'kes ve istinadgah ve mededkarı oldunuz. 
 
Şüphesiz sayın Reisi Cumhurumuz cesaretiniz imanınızın şehametinden, izzetiniz davanızın haklılığından, duruşunuz hizmetinizin büyüklüğünden kaynaklanıyor. 
 
Üç asır sonra sizi bize lütfeden Rabbimize ancak şükredebiliyoruz. Rabbim uzun ömürler ile sıhhat ve afiyet versin. Arkadaşlarımız hariç memleketlerde  Zatınız ve hükümetimiz aleyhine Haşhaşilerin yapmış olduğu aleyte propagandalara karşı konferanslar ve seminerlerle cevaplar veriyorlar. 
 
Sayın Cumhurbaşkanım, 
 
Beştepe Külliyesi sadece Türkiye'yi değil bütün alemi islamı kucaklayacak bir vizyonun neticesidir diye düşünüyorum. Cumhurbaşkanlığınız, Meşihat-ı İslamiye ve Sadaret dairelerini uhdesinde bulundurduğundan yalnız Türkiye’nin değil belki umum alem-i İslama hilafet-ı İslamiye yerine alakası, nezareti, münasebeti var.

Şimdi Cumhurbaşkanlığı Zat-ı Aliniz vesilesiyle Alem-i İslamın yegane umudu olmuştur. O halde Muhterem Reisimiz; Külliyemiz dar-ül fünun olmalı ta Süreyya kadar i'la olsun! 
 
Muhterem Cumhurbaşkanımız, 
 
Yüksek makamınıza bir iki mühim arzumuzu da bu vesile ile arzetmeye müsade buyurunuz; 
 
Evvela: Risale-i Nur bu asrın fehmine Kur'an'ın bir dersidir. Bu şaheseri diyanet eliyle bastırmaya vesile oldunuz, bunu itmam etmekte size nasib olsun, daima hayırla yadediliyorsunuz, cennetler gibi ali mekanlar size bahşedilsin diye yalvarıyoruz, rica ediyoruz ki Nur külliyatı bitamamiha neşredilsin, bu hususta Diyanet riyasetine emir buyurmanız ricamızdır.

Üstadımızın arzusu natamam kalmasın inşaallah. Hem bu memleket ve vatan ve millet aleyhine ittifak etmiş fetö ve diğer şer kuvvetlere karşı bir siper, ve belaları defeden bir sadakay-ı cariye hükmünde Anadolu'yu ve sizleri tutan ve manen muhafaza eden Risalelerin neşri ayrı bir ehemmiyet kesbetmektedir. 
 
Saniyen: Cenab-ı Hak sizi ittihad-ı islam'a vesile edecek, bu fetö ve onun avaneleri kahru perişan olacak ve ebed müddet meskenet sillesini yiyecekler. Siz bu hususta müsterih olunuz. Bizler de bu konuda daima sizlerin yanında olduk ve olacağız. 
 
Salisen: Üstadımızın çok mühim bir arzusu ve sizin gayet yerinde tesbitiniz olan ahlaklı, müstakim, dindar bir neslin yetişmesi ifdeniz ki bu maarif dairesinde "değerler eğitimi" başlığıyla vücud buldu. Bu hayırlı hizmetlerin hızlanarak devam etmesi ve tüm vatan sathında şümul bulması arzumuzdur.

Aziz Üstadımızın Merhum, Mağfur Başvekil Adnan Menderes'ten bir arzusu da bu idi ki ders-i hakikat olarak Risalelerin üniversiteler ve okullarda okutulmasıydı. 
Hüsnü Bayramoğlu
 

KAYNAKRİSALE AJANS


GÜNCEL Haberleri

Tümü

Berat Gecesi

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

1 yıl önce

2025 Ramazan ayına kaç gün kaldı?

Ramazan ayının müjdecisi olarak bildiğimiz Berat Kandili'nin gelmesiyle birlikte '11 ayın sultanı...

1 yıl önce

Peygamber Efendimiz Berat Gecesi nasıl dua ederdi?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Berat Gecesi nasıl dua ederdi, hangi duaları okurdu gibi...

1 yıl önce

Suudi Arabistan Askıya alındığını duyurdu

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi, umre ziyareti için kutsal topraklara giden yolcuların...

1 yıl önce

Şehidimizin kanı yerde kalmadı!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK sözde Özel Kuvvetler mensubu Berhudan Harun kod Murat...

1 yıl önce

8 terörist daha etkisiz!

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre Irak'ın kuzeyinde 8 terörist etkisiz...

1 yıl önce

Erdoğan'dan gece yarısı atamaKararları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Sabri...

1 yıl önce

Suriye'nin kuzeyinde teröre darbe: 14 terörist etkisiz...

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Suriye'nin kuzeyinde 14 PKK/YPG'li terörist...

1 yıl önce

Kamu kurumlarına cuma namazı genelgesi

İstanbul Valiliği, kamu kurumlarında çalışanların cuma namazına katılımıyla ilgili yaşanan farklı...

1 yıl önce

Erdoğan ""Kimse Hukukun Üstünde Değildir"

Beştepe'deki "Yargı Reformu Stratejisi Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

1 yıl önce

Son dakika | Önce tutuklandı, şimdi görevden...

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın görevden...

1 yıl önce

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama: 'İddialar asılsızdır'

e- Nabız uygulamasından veri sızdırıldığı iddiası gündem olmuştu. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili...

1 yıl önce