BORSA
BIST 100 14.473,42 %0,19
Altın 7.178,59 ₺/gr %0,34
Bitcoin $78.799 %1,82
Dolar 48,12 ₺ %0,06
Euro 56,18 ₺ %0,05
Sterlin 65,66 ₺ %0,04
Gümüş 106,79 ₺/gr %0,63
Ethereum $2.457,00 %1,39
İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,20
Kanada Doları 34,72 ₺ %0,09
Avustralya Doları 34,55 ₺ %0,24
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,82 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 13,11 ₺ %0,09
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,23
Çin Yuanı 7,16 ₺ %0,00
ANKARA 20°C 7.178,59 ₺/gr 48,12 ₺ 56,18 ₺
Anasayfa GÜNCEL “Hayır’da Hayır vardır” Söylemi Aptalca Bir söylemdir!

“Hayır’da Hayır vardır” Söylemi Aptalca Bir söylemdir!

“Hayır’da Hayır vardır” Söylemi Aptalca Bir söylemdir!

· 8 dk okuma · 8.1K okunma
“Hayır’da Hayır vardır” Söylemi Aptalca Bir söylemdir!

“Hayır’da hayır vardır” söylemi saçma bir söylemdir. Çünkü durum, neye “hayır” veya “evet” dediğinize göre değişir. Bu nedenle bir insan neye “evet” veya “hayır” dediğini bilmiyorsa ve doğrudan her teklife “hayır” diyorsa o zaten aptalın tekidir. O yüzden her insan aklını kullanmak, artıları ve eksileri değerlendirmek ve buna göre karar vermek durumundadır.

Örneğin size; “Şirketimize yaptığınız iş başvurunuz kabul edildi. Şu evrakları hazırlayıp geliniz ve pazartesi günü işe başlayınız!’ denildiğinde siz; “Hayır, kabul etmiyorum. Çünkü hayır’da hayır vardır” diyor ve işsizliği/ sefaleti seçiyorsanız aptalın teki olduğunuzda şüphe yoktur. Dolayısıyla ahmaklar gibi “hayır” demeye ve elinize geçen bu iş fırsatını geri tepmeye devam edebilirsiniz. Çünkü siz daha neye “hayır” dediğini bilmeyen ve sloganlarla hareket etmeyi marifet zanneden şaşkının tekisinizdir.

Aynı şekilde size; “Babınızdan kalan mirasın taksimi yapıldı, size de marketler zincirinin tamamı kaldı. Diğer emlaklar da kardeşleriniz arasında pay edildi. Peki siz bu taksimi kabul ediyor musunuz?” diye sorulduğunda siz; “Hayır kabul etmiyorum. Çünkü hayır’da hayır vardır”diyorsanız sizin aptalın teki olduğunuzda şüphe yoktur. Dolayısıyla ahmaklar gibi “hayır” demeye ve hakkınız olan mirası geri tepmeye devam edebilirsiniz. Çünkü siz daha neye “hayır” dediğini bilmeyen ve sloganlarla hareket etmeyi marifet zanneden kuş beyinlinin tekisinizdir.

Aynı şekilde size; “Market alışverişleriniz sonucu katıldığınız kuradan 2017 model bir otomobil çıktı. Kabul ediyor musunuz?” diye sorulduğunda siz; “Hayır kabul etmiyorum. Çünkü hayır’da hayır vardır” diyorsanız sizin aptalın teki olduğunuzda şüphe yoktur. Dolayısıyla ahmaklar gibi “hayır” demeye ve sıfır otomobilden vazgeçmeye devam edebilirsiniz. Çünkü siz daha neye “hayır” dediğini bilmeyen ve sloganlarla hareket etmeyi marifet zanneden budalanın tekisinizdir.

Size; “Hacca gitmek üzere katıldığınız kuradan 2017 yılında hacca gitme imkanı doğdu. Yani; kuradan çıktınız, hacca gitmeyi kabul ediyor musunuz? Kesin kayıt yaptıracak mısınız?” diye sorulduğunda siz; “Hayır kabul etmiyorum. Çünkü hayır’da hayır vardır” diyorsanız sizin aptalın teki olduğunuzda şüphe yoktur. Dolayısıyla ahmaklar gibi “hayır” demeye ve elinize geçen hacca gitme fırsatını geri tepmeye devam edebilirsiniz. Çünkü siz daha neye “hayır” dediğini bilmeyen ve sloganlarla hareket etmeyi marifet zanneden kafasızın tekisinizdir.

Size; “Üniversite sınav sonuçları belli oldu. İlk tercihiniz olan Tıp Fakültesini kazandınız. Gidip kayıt yaptıracak mısınız? Bu ilk tercihinizi kabul ediyor musunuz?” diye sorulduğunda siz; “Hayır kabul etmiyorum. Çünkü hayır’da hayır vardır” diyorsanız sizin aptalın teki olduğunuzda şüphe yoktur. Dolayısıyla ahmaklar gibi “hayır” demeye ve elinize geçen bu fırsatı geri tepmeye devam edebilirsiniz. Çünkü siz daha neye “hayır” dediğini bilmeyen ve sloganlarla hareket etmeyi marifet zanneden gerizekalının tekisinizdir.

Size; “Yıllardır üniversitemizde görev yapan profesörlerden birisiniz. Rektör olmayı istediğinizi biliyorduk. Sizi araştırdık ve ehil olduğunuzu öğrendik. Cumhurbaşkanımız da sizi rektör olarak atamak istiyor. Peki siz onun bu teklifini kabul ediyor musunuz?” diye sorulduğunda siz; “Hayır kabul etmiyorum. Çünkü hayır’da hayır vardır” diyorsanız sizin aptalın teki olduğunuzda şüphe yoktur. Dolayısıyla ahmaklar gibi “hayır” demeye ve elinize geçen rektör olma fırsatını geri tepmeye devam edebilirsiniz. Çünkü siz daha neye “hayır” dediğini bilmeyen ve sloganlarla hareket etmeyi marifet zanneden salağın tekisinizdir.

Size; “Başarılı bir kaymakam olduğunuzu biliyoruz ve sizi vali olarak atamak istiyoruz. Bu teklifimizi kabul ediyor musunuz?” diye sorulduğunda siz; “Hayır kabul etmiyorum. Çünkü hayır’da hayır vardır” diyorsanız sizin aptalın teki olduğunuzda şüphe yoktur. Dolayısıyla ahmaklar gibi “hayır” demeye ve elinize geçen vali olma fırsatını geri tepmeye devam edebilirsiniz. Çünkü siz daha neye “hayır” dediğini bilmeyen ve sloganlarla hareket etmeyi marifet zanneden beyinsizin tekisinizdir.

Size; “Başarılı bir ilçe müftüsü olduğunuzu öğrendik ve sizi il müftüsü olarak görmek istiyoruz. Bu teklifi kabul ediyor musunuz?” diye sorulduğunda siz; “Hayır kabul etmiyorum. Çünkü hayır’da hayır vardır” diyorsanız sizin aptalın teki olduğunuzda şüphe yoktur. Dolayısıyla ahmaklar gibi “hayır” demeye ve elinize geçen il müftüsü olma imkanını geri tepmeye devam edebilirsiniz. Çünkü siz daha neye “hayır” dediğini bilmeyen ve sloganlarla hareket etmeyi marifet zanneden eblehin tekisinizdir.

Size; “Partimizden milletvekili aday adayı olmuştunuz. Parti yetkili organlarımız gerekli araştırmaları yaptı ve sizi memleketinizden ilk sıradan aday göstermeyi kararlaştırdı. Kabul ediyor musunuz?” diye sorulduğunda siz; “Hayır kabul etmiyorum. Çünkü hayır’da hayır vardır”diyorsanız sizin aptalın teki olduğunuzda şüphe yoktur. Dolayısıyla ahmaklar gibi “hayır” demeye ve elinize geçen milletvekili olma fırsatını geri tepmeye devam edebilirsiniz. Çünkü siz daha neye “hayır” dediğini bilmeyen ve sloganlarla hareket etmeyi marifet zanneden uyuşuğun tekisinizdir.

Size; “Biliyorsunuz partimizin genel başkanı istifa etmek zorunda bırakıldı. Yetkili kurullar konuyu değerlendirdi, anketler yapıldı, kongrede sizi aday yapmak ve genel başkan olarak görmek istiyoruz. Delegeler de sizi istiyor, kabul ediyor musunuz?” diye sorulduğunda siz;“Hayır kabul etmiyorum. Çünkü hayır’da hayır vardır” diyorsanız sizin aptalın teki olduğunuzda şüphe yoktur. Dolayısıyla ahmaklar gibi “hayır” demeye ve elinize geçen bu fırsatı geri tepmeye devam edebilirsiniz. Ancak siz böyle bir teklife balıklamasına atlar, “Hayır’da hayır vardır”demez, genel başkan olur, yıllar sonra da buna benzer durumlarla karşılaşanlara “hayır” demelerini tavsiye ederseniz sizin “iki yüzlü, pişkin, yüzsüz, sefih, şeref yoksunu ve namus fukarası” olduğunuzu söyleyenleri yanıltmamış olursunuz.

Size; “Başkanlık seçimleri yaklaşıyor. Parti yetkili organlarımız konuyu görüştü. Sizin liderliğiniz de belli. Halkın büyük çoğunluğu sizi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyor. Partimizin cumhurbaşkanı adayı olmayı kabul ediyor musunuz?” diye sorulduğunda siz; “Hayır kabul etmiyorum. Çünkü hayır’da hayır vardır” diyorsanız sizin aptalın teki olduğunuzda şüphe yoktur. Dolayısıyla ahmaklar gibi “hayır” demeye ve elinize geçen bu fırsatı geri tepmeye devam edebilirsiniz. Çünkü siz daha neye “hayır” dediğini bilmeyen ve sloganlarla hareket etmeyi marifet zanneden sersemin tekisinizdir.

Size; “Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Yeni başkan kabineyi oluşturacak, araştırma yaptırdı, sizi de falanca bakanlığın başında görmek istiyor. Bu bakan olma teklifini kabul ediyor musunuz?” diye sorulduğunda siz; “Hayır kabul etmiyorum. Çünkü hayır’da hayır vardır” diyorsanız sizin aptalın teki olduğunuzda şüphe yoktur. Dolayısıyla ahmaklar gibi “hayır” demeye ve elinize geçen bakan olma fırsatını geri tepmeye devam edebilirsiniz. Çünkü siz daha neye “hayır” dediğini bilmeyen ve sloganlarla hareket etmeyi marifet zanneden serserinin tekisinizdir.

Sonuç olarak, bu örnekler elbette çoğaltılabilir. Görüldüğü üzere “Hayır’da hayır vardır” söylemi aptalca bir söylemdir. Çünkü önemli olan sizin neye “hayır” veya “evet” dediğinizdir. Bir insan neye “evet” veya “hayır” dediğini bilmiyorsa, yıllardır umutla beklediği bir teklifi sırf bir slogana dayanarak reddediyorsa onun “manyağın/ aptalın/ salağın/ budalanın/ ahmağın/ sefihin/ gerizekalının/ sersemin/ serserinin/ beyinsizin/ eblehin/ şaşkının” teki olduğunda şüphe yoktur. Böyle adamlardan ülkeye ve millete hayır gelmemiştir. Görünen o ki bundan sonra da gelmesi mümkün değildir. Öyleyse gerekli araştırmaları yapıp neye “evet” veya “hayır” dediğini bilmek gerekir; zira bu, aklın ve mantığın gereğidir. Aklını kullanmayanların üzerine pislik yağması kaçınılmaz bir son ve acı bir gerçektir. (01.03.2017)

Yrd. Doç. Dr. Ahmet Emin SEYHAN                     

Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi

 



GÜNCEL Haberleri

Tümü

Berat Gecesi

Berat Kandiliniz Mübarek Olsun

1 yıl önce

2025 Ramazan ayına kaç gün kaldı?

Ramazan ayının müjdecisi olarak bildiğimiz Berat Kandili'nin gelmesiyle birlikte '11 ayın sultanı...

1 yıl önce

Peygamber Efendimiz Berat Gecesi nasıl dua ederdi?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Berat Gecesi nasıl dua ederdi, hangi duaları okurdu gibi...

1 yıl önce

Suudi Arabistan Askıya alındığını duyurdu

Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi, umre ziyareti için kutsal topraklara giden yolcuların...

1 yıl önce

Şehidimizin kanı yerde kalmadı!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK sözde Özel Kuvvetler mensubu Berhudan Harun kod Murat...

1 yıl önce

8 terörist daha etkisiz!

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre Irak'ın kuzeyinde 8 terörist etkisiz...

1 yıl önce

Erdoğan'dan gece yarısı atamaKararları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Sabri...

1 yıl önce

Suriye'nin kuzeyinde teröre darbe: 14 terörist etkisiz...

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Suriye'nin kuzeyinde 14 PKK/YPG'li terörist...

1 yıl önce

Kamu kurumlarına cuma namazı genelgesi

İstanbul Valiliği, kamu kurumlarında çalışanların cuma namazına katılımıyla ilgili yaşanan farklı...

1 yıl önce

Erdoğan ""Kimse Hukukun Üstünde Değildir"

Beştepe'deki "Yargı Reformu Stratejisi Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...

1 yıl önce

Son dakika | Önce tutuklandı, şimdi görevden...

İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın görevden...

1 yıl önce

Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama: 'İddialar asılsızdır'

e- Nabız uygulamasından veri sızdırıldığı iddiası gündem olmuştu. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili...

1 yıl önce