Diyanetten Azerbaycan'a insani yardım malzemesi
Diyanetten “Kardeş Çetin Günde Çağrılmadan Gelendir.” İşte bu sloganla Azerbaycan'a yardım tırı gönderdi
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı Azerbaycan’a “Kardeş Çetin Günde Çağrılmadan Gelendir” sloganıyla 6 tır insani yardım malzemesi gönderdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı yerleşkesinden düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Azerbaycanlı kardeşlerimizi, şehit yakınlarımızı, gazilerimizi yalnız bırakmamak için önce onlara sevgimizi muhabbetimizi gönderiyoruz. Tırlarımızla da ihtiyaç malzemeleri göndererek Türkiye’nin Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olduğunu bir kez daha göstermeye çalışıyoruz” dedi.
Başkan Erbaş, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki dostluk bağlarına işaret ederek, “Tek millet iki devlet olduğumuzu vurgulamak, sevinç zamanlarında da yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla Türkiye Diyanet Vakfımız tarafından hayırsever milletimizin destekleriyle hazırlanan ve içerisinde gıda, oyuncak ve tıbbi malzemelerin yer aldığı 6 tırı dualarla uğurluyoruz” diye konuştu.
Özellikle hazırladıkları oyuncak hediyelerle çocukların mutluluğuna ortak olmak istediklerini dile getiren Başkan Erbaş, “Bu malzemeleri bir hediye olarak gönderiyor, kazanılan zaferle dostlarımızın, kardeşlerimizin sevincine ortak olmak istiyoruz. Tırlarımızın üzerinde yazan cümle gerçekten çok anlamlı, “Kardeş Çetin Günde Çağrılmadan Gelendir.” İşte bu sloganla yola çıkan ve yükü kardeşlik olan tırlarımız inşallah selametle Azerbaycan’a ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.
“Şehit yakınlarımız, gazilerimiz, Azerbaycanlı tüm kardeşlerimiz baş tacımızdır” diyen Başkan Erbaş, sözlerini şöyle tamamladı:
“Türkiye’den sadece ihtiyaç malzemelerini değil, aynı zamanda 84 milyon Türk milletinin sevgisini ve muhabbetini gönderiyoruz. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. İnşallah Karabağ’da camilerimiz tamir edilecek, milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ifadesiyle “Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli” dediği gibi Karabağ’ın her karış toprağında inşallah kıyamete kadar ezan sesleri yükselecek, Azerbaycan bayrağı kıyamete kadar Karabağ toprakları üzerinde dalgalanacaktır.”
Törende, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen’in yaptığı duanın ardından tırlar Azerbaycan’a doğru yola çıktı.
Uğurlama törenine Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcıları Osman Tıraşçı ile Dr. Burhan İşliyen, Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı İhsan Açık ve Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’ndan yetkililer katıldı.
Benzer Haberler
ERBAŞ;"Gazze'deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,“Gazze’deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...
Ünye'den 5 tır yardım malzemesi afet bölgesine gönderildi
Ordu Ünye İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ünye Şubesi öncülüğünde hayırseverlerin...
Ünye'den 5 tır yardım malzemesi afet bölgesine gönderildi
Ordu Ünye İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Ünye Şubesi öncülüğünde hayırseverlerin...
GÜNCEL Haberleri
TümüBerat Gecesi
Berat Kandiliniz Mübarek Olsun
2025 Ramazan ayına kaç gün kaldı?
Ramazan ayının müjdecisi olarak bildiğimiz Berat Kandili'nin gelmesiyle birlikte '11 ayın sultanı...
Peygamber Efendimiz Berat Gecesi nasıl dua ederdi?
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Berat Gecesi nasıl dua ederdi, hangi duaları okurdu gibi...
Suudi Arabistan Askıya alındığını duyurdu
Suudi Arabistan Sivil Havacılık Otoritesi, umre ziyareti için kutsal topraklara giden yolcuların...
Şehidimizin kanı yerde kalmadı!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK sözde Özel Kuvvetler mensubu Berhudan Harun kod Murat...
8 terörist daha etkisiz!
Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamaya göre Irak'ın kuzeyinde 8 terörist etkisiz...
Erdoğan'dan gece yarısı atamaKararları
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Uşak Kültür ve Turizm Müdürü Sabri...
Suriye'nin kuzeyinde teröre darbe: 14 terörist etkisiz...
Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Suriye'nin kuzeyinde 14 PKK/YPG'li terörist...
Kamu kurumlarına cuma namazı genelgesi
İstanbul Valiliği, kamu kurumlarında çalışanların cuma namazına katılımıyla ilgili yaşanan farklı...
Erdoğan ""Kimse Hukukun Üstünde Değildir"
Beştepe'deki "Yargı Reformu Stratejisi Tanıtım Toplantısı"nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip...
Son dakika | Önce tutuklandı, şimdi görevden...
İçişleri Bakanlığı, tutuklanan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın görevden...
Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama: 'İddialar asılsızdır'
e- Nabız uygulamasından veri sızdırıldığı iddiası gündem olmuştu. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili...




