BORSA
BIST 100 14.099,00 %0,23
Altın 6.774,91 ₺/gr %0,44
Bitcoin $64.150 %0,85
Dolar 47,93 ₺ %0,00
Euro 55,52 ₺ %0,04
Sterlin 64,87 ₺ %0,13
Gümüş 100,42 ₺/gr %0,97
Ethereum $1.896,45 %0,43
İsviçre Frangı 59,02 ₺ %0,16
Kanada Doları 34,55 ₺ %0,03
Avustralya Doları 34,07 ₺ %0,03
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,77 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 13,05 ₺ %0,03
Rus Rublesi 0,56 ₺ %0,48
Çin Yuanı 7,11 ₺ %0,01
ANKARA 18°C 6.774,91 ₺/gr 47,93 ₺ 55,52 ₺
Anasayfa DİYANET TDV'den 81 ilde kurban bağış standı

TDV'den 81 ilde kurban bağış standı

Türkiye Diyanet Vakfı, yaklaşan Kurban bayramı öncesi vatandaşların bağışlarını kolaylıkla yapabilmeleri için 81 ilde ve 922 ilçede önemli noktalara kurban bağış standı kurarak hem bağış alacak hem de vekalet yoluyla kurban çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirecek.

· 3 dk okuma · Editör · 8.9K okunma
TDV'den 81 ilde kurban bağış standı

Türkiye Diyanet Vakfı, yaklaşan Kurban bayramı öncesi vatandaşların bağışlarını kolaylıkla yapabilmeleri için 81 ilde ve 922 ilçede önemli noktalara kurban bağış standı kurarak hem bağış alacak hem de vekalet yoluyla kurban çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendirecek.

Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş temasıyla yürütülen vekalet yoluyla kurban kesim çalışmalarının yurt içi ve yurt dışında sürdüğünü söyledi.

Vatandaşların birçok kanaldan Türkiye Diyanet Vakfı’na kurban bağışında bulunabileceğini ifade eden Açık, şunları kaydetti:

“Yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği faaliyetlerle milletimizin iyilik temsilcisi olan Vakfımız bu Kurban Bayramında da ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerinin yanı sıra bayram sevincini mazlum ve mağdur coğrafyalara taşıyacak. Hz. İbrahim’in sadakati, Hz. İsmail’in teslimiyetinin tezahürü olan ve yeryüzündeki bütün kardeşlerimizi birbirine yakınlaştıran Kurban ibadeti sayesinde adını bile duymadığımız ülkelerde hiç görmediğimiz ve tanımadığımız kardeşlerimize hayırsever halkımızın yardım elini uzatıyoruz. Her aşamasını büyük bir hassasiyetle takip ettiğimiz ve İslami usullere uygun olarak kestiğimiz kurban bağışları konusunda her türlü ayrıntıyı düşünerek vatandaşlarımızın kolayca bağış yapabileceği ortamları hazırlıyoruz.”

Bağış kanallarımızın yanı sıra 1003 şube aracılığıyla il ve ilçelerde merkezi noktalara vatandaşların kolaylıkla ulaşabileceği bağış stantları kurduklarını dille getiren Açık, “Vatandaşlarımız bu stantlarda görevlilerimizle iletişime geçerek kurban çalışmalarımız hakkında merak ettikleri hususları öğrenebilecek. Önceki yıllarda kurduğumuz bağış stantlarına gerek şehir protokolü gerekse vatandaşlarımız çok büyük ilgi göstermişti. Bu yılda o ilgiyi bekliyoruz. Bazı şehirlerimizde stantlar kurulmaya başlandı inşallah önümüzdeki günlerde 81 il 922 ilçede stant kurulumları tamamlanmış olacak. Hizmeti vatandaşımızın ayağına götürmüş olacağız.” şeklinde konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfının 46 yıllık tecrübesi, deneyimli kadrosu, üstlendiği sorumluğun bilinci ve hizmet anlayışıyla faaliyet gösterdiği diğer alanlarda olduğu gibi vekaletle kurban kesimi konusunda da örnek teşkil ettiğine dikkati çeken Açık, “Halkımız kurban bağışı konusunda vakfımıza önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda büyük bir teveccüh gösteriyor. Bizde gösterdiğimiz hassasiyetle bu güvene layık olmaya gayret ediyoruz. Milletimizin emanetlerini yurt içi ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz” dedi.

Bu yıl kurban kesim bedellerinin yurt içi 1125 TL, yurt dışı 925 TL olarak belirlendiğini ifade eden Açık, “Vatandaşlarımız, bağış stantlarımızın yanı sıra www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online bağış yapabilir, Android ve Apple store mağazalarından indirilebilen mobil bağış uygulamamızdan kurban vekaletlerini verebilir. Ayrıca il ve ilçe müftülükleri, TDV şubeleri, din görevlileri, tüm PTT şubeleri anlaşmalı bankalar ve EFT-HAVALE aracılığıyla da Türkiye Diyanet Vakfı kurban programına katılım sağlayabilirler” diye konuştu.



DİYANET Haberleri

Tümü

ERBAŞ;"Hayırların en büyüğü bana göre bir yuva kurmaktır"

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya ve Konya...

1 yıl önce

Basın Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Süleyman Denizolgun isimli şahsın sosyal medya platformu X...

1 yıl önce

Erbaş'tan Berat Gecesi Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ederek,...

1 yıl önce

Erbaş, Malezya'da Din İşleri Bakanı Naim ile görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malezya’da Din İşleri Bakanı Dato’ Setia Dr. Naim ile...

1 yıl önce

Diyanetten "Hac Ansiklopedisi" projesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Cemaatimizin öğretmeniyiz"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Osmaniye’de din görevlileriyle bir araya geldi.

1 yıl önce

Adıyaman'da "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da düzenlenen “Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma...

1 yıl önce

Erbaş'tan, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Hutbelerimizi Kur'an ve sünnet çizgisinde...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen...

1 yıl önce

2025 yılı fitre miktarı açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan...

1 yıl önce

"Resmi olarak fetva makamı Diyanet İşleri Başkanlığıdır"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Ankara’da...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Gazze'deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,“Gazze’deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...

1 yıl önce