Tarihi Fetvane Binası Restore Edildi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Çanakkale'de Aile Dini Rehberlik ve Gençlik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Çanakkale'de Aile Dini Rehberlik ve Gençlik Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi.
Tarihi Fetvane binasının restore edilerek oluşturulan merkezin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Başkanlık olarak gençlik ve aile çalışmalarına çok önem verdiklerini dile getirerek, “Geleceğimizi kendilerine emanet edeceğimiz gençlerimizi milli ve manevi hassasiyetlere uygun bir şekilde yetiştirmemiz lazım. ‘Bastığın yerleri toprak diyerek geçme tanı, düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun incitme yazıktır atanı, verme dünyaları alsan da bu cennet vatanı’ Mehmet Akif Ersoy'un bu dizelerinde dile getirdiği ruha uygun bir gençliği yetiştirmemiz lazım.” dedi.
Başkan Erbaş, tarihi Fetvane binasında daha önceleri İslam'ı daha iyi yaşamak, yanlışlardan uzak durmak, doğru dini bilgiye sahip olarak yaşamak için faaliyetler yapıldığını ifade ederek, “Şimdi aile ve gençlik merkezi, kitap okuma, kitapla gençlerimizi buluşturma yeri olarak açmış olmanın gururunu yaşıyoruz elhamdülillah. Buna ihtiyacımız var. Gençlerimiz okusun istiyoruz. Çocuklarımız Rabbini, Peygamberini, kitabını, büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi öğrensin istiyoruz, derdimiz bu. İyilik, kötülük, dürüstlük, yalanın kötülüğü, doğruluğun iyiliği nedir, bunları öğrensin istiyoruz.” diye konuştu.
Bir memleketin, bir milletin ayakta kalmasının yolu doğru bilgilerle donatılan gençlerden geçtiğine vurgu yapan Başkan Erbaş, “Doğru, sahih bilgiler ile donatılan çocukların varlığından geçmektedir. Sağlam bir aileden geçmektedir. Aile sağlam olursa toplum sağlam olur, millet sağlam olur, devlet sağlam olur.”
Başkan Erbaş’ın yaptığı duayla açılış gerçekleştirildi.
Açılışın ardından Başkan Erbaş merkezde incelemelerde bulunarak koordinatörlerden bilgi aldı.
Açılış törenine, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Vali İlhami Aktaş, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin, İl Müftüsü Şükrü Kabukçu ve çok sayıda davetli katıldı.
Benzer Haberler
Ordu'da restore edilen 600 yıllık cami ibadete açıldı
Ordu'da restore edilen 600 yıllık Eskipazar Camii, Ramazanda ayının ilk teravih namazıyla...
18. yüzyıldan kalma çalıntı çiniler, Üsküdar’daki 521...
Şişli’de polis ekipleri tarafından bir sanat galerisine düzenlenen operasyonda 78 adet tarihi...
Altın suyu kullanılarak restore edildi, Türkiye'de örneği az
Sivas'ın Altınyayla ilçesinde bulunan, kök boya ve altın suyu kullanılarak restore edilen 125...
DİYANET Haberleri
TümüERBAŞ;"Hayırların en büyüğü bana göre bir yuva kurmaktır"
Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya ve Konya...
Basın Açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Süleyman Denizolgun isimli şahsın sosyal medya platformu X...
Erbaş'tan Berat Gecesi Mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ederek,...
Erbaş, Malezya'da Din İşleri Bakanı Naim ile görüştü
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malezya’da Din İşleri Bakanı Dato’ Setia Dr. Naim ile...
Diyanetten "Hac Ansiklopedisi" projesi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi...
ERBAŞ;"Cemaatimizin öğretmeniyiz"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Osmaniye’de din görevlileriyle bir araya geldi.
Adıyaman'da "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da düzenlenen “Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma...
Erbaş'tan, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli...
ERBAŞ;"Hutbelerimizi Kur'an ve sünnet çizgisinde...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen...
2025 yılı fitre miktarı açıklandı
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan...
"Resmi olarak fetva makamı Diyanet İşleri Başkanlığıdır"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Ankara’da...
ERBAŞ;"Gazze'deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,“Gazze’deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...




