Mersin Tarsus’ta 115 bin fidan dikildi.
Türkiye Diyanet Vakfı’nın orman yangınlarının akabinde başlattığı “1 İyilik 1 Fidan” kampanyası kapsamında Mersin Tarsus’ta 115 bin fidan dikildi.
Türkiye Diyanet Vakfı’nın orman yangınlarının akabinde başlattığı “1 İyilik 1 Fidan” kampanyası kapsamında Mersin Tarsus’ta 115 bin fidan dikildi. Danimarka Türkiye Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde hayırseverlerin destekleriyle gerçekleştirilen fidan dikim töreninde fidanlar toprakla buluşturuldu.
Fidan dikim töreninin ardından konuşan Mersin Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Şube Başkanı Dr. Şaban Kondi, Danimarka Türkiye Diyanet Vakfı’nın destekleriyle 115 bin fidanın dikiminin gerçekleştirildiğini söyledi. Geçen sene orman yangınları nedeniyle yanan ağaçların yerine yenilerini dikerek geleceğe yeşil bir Türkiye bırakmak için Türkiye Diyanet Vakfı olarak 1 İyilik 1 Fidan sloganıyla yola çıktıklarını hatırlatan Müftü Kondi, “Biz öyle bir dinin mensubuyuz ki: ‘Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin’ buyuran Peygamber (s.a.s) Efendimizin ümmetiyiz. Ağaçlarımız hem bizlere bu vatanı emanet eden ecdadımızın örtüsü hem de hayatta olan bizlere sağlık veren büyük nimetlerimizdir. Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ülkemizin her alanında olduğu gibi topraklarımızın ormanlaşmasına ve çevremizin güzelleşmesine dair önemli organizasyonlara imza atıyoruz. Bugün fidanlarımızı topraklarla buluşturduk hayırlı ve bereketli olsun. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.
Geçen yıl vuku bulan elim orman yangınları sebebiyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirten Danimarka Türkiye Diyanet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çelik ise “Danimarka Türkiye Diyanet Vakfı olarak 1 İyilik 1 Fidan kampanyasına destek vererek 115 bin adet fidanı toprakla buluşturduk. Bağışta bulunarak bu hayra vesile olan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Fidan dikim törenine Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürü Fatma Haral Efe, Türkiye Diyanet Vakfı görevli ve gönüllüleri ile Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri de katıldı.
Benzer Haberler
DİTİB'den "1 İyilik 1 Fidan" kampanyasına 33 bin fidan...
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Köln Bölge Veliler Birliği, Manisa'nın Büyük Sümbüller...
İyilik yüklü tırlar Tarsus'tan yola çıktı
Mersin Tarsus İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tarsus Şubesi koordinesinde hayırseverlerin...
İyilik yüklü tırlar Tarsus'tan yola çıktı
Mersin Tarsus İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Tarsus Şubesi koordinesinde hayırseverlerin...
DİYANET Haberleri
TümüERBAŞ;"Hayırların en büyüğü bana göre bir yuva kurmaktır"
Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya ve Konya...
Basın Açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Süleyman Denizolgun isimli şahsın sosyal medya platformu X...
Erbaş'tan Berat Gecesi Mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ederek,...
Erbaş, Malezya'da Din İşleri Bakanı Naim ile görüştü
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malezya’da Din İşleri Bakanı Dato’ Setia Dr. Naim ile...
Diyanetten "Hac Ansiklopedisi" projesi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi...
ERBAŞ;"Cemaatimizin öğretmeniyiz"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Osmaniye’de din görevlileriyle bir araya geldi.
Adıyaman'da "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da düzenlenen “Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma...
Erbaş'tan, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli...
ERBAŞ;"Hutbelerimizi Kur'an ve sünnet çizgisinde...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen...
2025 yılı fitre miktarı açıklandı
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan...
"Resmi olarak fetva makamı Diyanet İşleri Başkanlığıdır"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Ankara’da...
ERBAŞ;"Gazze'deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,“Gazze’deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...




