BORSA
BIST 100 14.350,34 %1,04
Altın 7.181,41 ₺/gr %0,13
Bitcoin $79.139 %1,07
Dolar 48,11 ₺ %0,05
Euro 56,14 ₺ %0,04
Sterlin 65,63 ₺ %0,08
Gümüş 105,37 ₺/gr %1,17
Ethereum $2.479,25 %0,50
İsviçre Frangı 59,94 ₺ %0,03
Kanada Doları 34,72 ₺ %0,05
Avustralya Doları 34,42 ₺ %0,12
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,81 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 13,10 ₺ %0,06
Rus Rublesi 0,57 ₺ %1,40
Çin Yuanı 7,16 ₺ %0,08
ANKARA 30°C 7.181,41 ₺/gr 48,11 ₺ 56,14 ₺
Anasayfa DİYANET Iraklı Müslümanlardan Diyanet’e ziyaret…

Iraklı Müslümanlardan Diyanet’e ziyaret…

Iraklı Müslümanlardan Diyanet’e ziyaret…

· 5 dk okuma · 3K okunma
Iraklı Müslümanlardan Diyanet’e ziyaret…

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Irak Müslüman Âlimler Birliği Başkanı Şeyh Ahmet Hasan El Taha ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Dost ve kardeş Irak'tan böyle seçkin bir âlimler heyetini Diyanet’te ağırlamaktan bahtiyarlık duyuyorum. İlim şehri Bağdat'tan, Ebru Hanife'nin beldesi Irak'tan  ‘Hoş geldiniz’ diyorum” dedi.

Her Müslümanın hafızasında, kalbinde ve ilminde Bağdat'ın tesiri olduğunu ifade eden Başkan Görmez, Bağdat ve Irak’ın büyük olduğu için imtihanının da büyük olduğunu kaydetti.

Irak’ın büyük acılar yaşadığını söyleyen Başkan Görmez, “Bu süreçlerde sadece çocuklarımız ölmedi, sadece kadınlar dul kalmadı, sadece çocuklar yetim kalmadı, sadece şehirlerimiz yıkılmadı aynı zamanda medeniyetimiz çok büyük yaralar aldı” diyerek şunları söyledi;

“İşgaller ortadan kaldırılabilir, terör örgütleri bertaraf edilebilir ama asıl zor olan medeniyeti yeniden inşa etmektir…”

Asıl büyük musibet, İslam medeniyetinin büyük yara almasıdır. Asıl büyük musibet, şehirlerin işgal edilmesi değil, zihinlerin ve kalplerin işgal edilmesi olmuştur. Irak'ın tesis ettiği ilim ve hikmet, İslam’ın bütün farklı mekteplerini, farklı düşüncelerini barış içerisinde birlikte yaşatabiliyordu. İşgaller ortadan kaldırılabilir, arkasından çıkan DAEŞ gibi terör örgütleri bertaraf edilebilir ama asıl zor olan o parçalanan medeniyeti yeniden inşa etmektir.

“İslam dünyasını ayağa kaldıracak tek büyük güç ve kuvvet de ilim ve hikmettir…”

Irak’ta ilmin tekrar ayağa kalkmaya başlamasını duymaktan büyük bir sevinç duyduğumu ifade etmek istiyorum. Çünkü bizi cehalet yıktı, ayağa kaldıracak tek büyük güç ve kuvvetin ilim ve hikmet olduğunu hepimiz biliyoruz.

“Emperyal güçlerin coğrafya üzerindeki son oyunu, bütün mezhepleri karşı karşıya getirerek savaştırmak olmuştur…”

Bilhassa emperyal güçlerin coğrafya üzerindeki son oyunları bütün mezhepleri karşı karşıya getirerek savaştırmak olmuştur. Ehli sünnet, tarih boyunca bütün coğrafyalarda Müslümanların kahir ekseriyetinin takip ettiği ana yoldur. Ehli sünnet kavramı herhangi bir mezhebin zıddı değildir. Çünkü Ehli sünnet mezhep değildir. Ehli sünnet ana yoldur. İslam tarihinin, tarih boyunca bütün Müslümanların takip ettiği ana yoldur. Ana yolun zarar görmesi İslam medeniyeti açısından çok büyük bir kayıptır. Sizlerin yüksek bir sesle bunu tamir etmeye çalıştığınızı biliyorum.

“Tefrikayı ortadan kaldırmak ve İslam ümmetinin yeniden aziz bir ümmet olması için birlikte çalışmalıyız…”

Sizler büyük yaraları sarmaya çalışıyorsunuz. Bu yaraları sararken Diyanet olarak daima hizmetinizde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Sizler yeniden barışı tesis etmeye çalışıyorsunuz. Tefrikayı ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. Bu konuda daima yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Tefrikayı ortadan kaldırmaya, hem teşeyyü hem tesellüf adı altında coğrafyaya musallat olan fikirleri ortadan kaldırmaya çalışıyorsunuz. Bu konuda daima yanınızda olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu konuda eksiklerimiz oldu ancak sizler büyük problemler yaşarken bizler de büyük problemler yaşadık. Bundan sonra el ele, kalp kalbe vererek tekrar İslam ümmetinin yeniden aziz ümmet olması için birlikte çalışmayı Allah nasip etsin.

“15 Temmuz gecesi, Iraklı Müslüman kardeşlerimizin dualarını arkamızda hissettik…”

15 Temmuz ihanetine karşı Iraklı Müslüman kardeşlerimizin gösterdiği dayanışma için teşekkür ediyorum. Biz de bütün dualarınızı ve yakarışlarınızı arkamızda hissettik.

Irak Müslüman Âlimler Birliği Başkanı El Taha ise kabulünden dolayı Başkan Görmez’e teşekkür ederek, “Bizleri mahcup eden bu sıcak karşılamanızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı tebrik eden El Taha, “Üzerinden bir yıl geçen 15 Temmuz darbe girişimini başarısız kıldığınız için sizleri tebrik ediyoruz. 15 Temmuz gecesi Irak’ta da Müslümanlar uyumadı. Allah'a dua etti. O gecenin sabahına doğru darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı şükrettik. Şuna inanıyorum ki, bu yeryüzünde kalbinde zerre kadar iman taşıyan her Müslüman, bu güzel ülke ve insanları için endişe taşıyor. Bu ülkenin başına bir şey gelmesi hem bizi hem de dünyadaki bütün Müslümanları üzecektir” diye konuştu.

Başkan Görmez’e İslam dünyasına yönelik çalışmalarından dolayı teşekkür eden El Taha, şöyle konuştu;

“Biz buraya bilgi ve hikmetine güvendiğimiz sizlerle bağlarımızı güçlendirmek için geldik…”

Allah sizleri bu güzel çalışmalarınızda sabit kılsın. Sayın başkan size de güzel çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Biz buraya bir turist olarak ya da alış veriş için gelmedik. Bilgi ve hikmetine güvendiğimiz insanlarla karşılıklı bağlarımızı güçlendirmek için geldik. Buraya bir vazifeyi deruhte etmek için geldik. Müslümanlar arasındaki işbirliğini artırmak ve ehli sünnet arasındaki irtibatı kuvvetlendirmek için geldik. Bizleri kabul ettiğiniz ve sıcak ilginizden dolayı sizlere tekraren teşekkür ediyoruz.



DİYANET Haberleri

Tümü

ERBAŞ;"Hayırların en büyüğü bana göre bir yuva kurmaktır"

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya ve Konya...

1 yıl önce

Basın Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Süleyman Denizolgun isimli şahsın sosyal medya platformu X...

1 yıl önce

Erbaş'tan Berat Gecesi Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ederek,...

1 yıl önce

Erbaş, Malezya'da Din İşleri Bakanı Naim ile görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malezya’da Din İşleri Bakanı Dato’ Setia Dr. Naim ile...

1 yıl önce

Diyanetten "Hac Ansiklopedisi" projesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Cemaatimizin öğretmeniyiz"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Osmaniye’de din görevlileriyle bir araya geldi.

1 yıl önce

Adıyaman'da "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da düzenlenen “Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma...

1 yıl önce

Erbaş'tan, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Hutbelerimizi Kur'an ve sünnet çizgisinde...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen...

1 yıl önce

2025 yılı fitre miktarı açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan...

1 yıl önce

"Resmi olarak fetva makamı Diyanet İşleri Başkanlığıdır"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Ankara’da...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Gazze'deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,“Gazze’deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...

1 yıl önce