BORSA
BIST 100 14.473,42 %0,19
Altın 7.178,59 ₺/gr %0,34
Bitcoin $78.799 %1,82
Dolar 48,12 ₺ %0,06
Euro 56,18 ₺ %0,05
Sterlin 65,66 ₺ %0,04
Gümüş 106,79 ₺/gr %0,63
Ethereum $2.457,00 %1,39
İsviçre Frangı 59,90 ₺ %0,20
Kanada Doları 34,72 ₺ %0,09
Avustralya Doları 34,55 ₺ %0,24
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,82 ₺ %0,05
BAE Dirhemi 13,11 ₺ %0,09
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,23
Çin Yuanı 7,16 ₺ %0,00
ANKARA 20°C 7.178,59 ₺/gr 48,12 ₺ 56,18 ₺
Anasayfa DİYANET Diyanet’ten 15 Temmuz hazırlığı;90 bin camide eş zamanlı ...

Diyanet’ten 15 Temmuz hazırlığı;90 bin camide eş zamanlı salâ

Diyanet İşleri Başkanlığı, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla ülke genelinde düzenlenecek programlara ilişkin genelge yayımladı.

· 3 dk okuma · Editör · 1.8K okunma
Diyanet’ten 15 Temmuz hazırlığı;90 bin camide eş zamanlı salâ

Diyanet İşleri Başkanlığı, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla ülke genelinde düzenlenecek programlara ilişkin genelge yayımladı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca yayımlanan genelgede, düzenlenecek olan etkinliklerle 15 Temmuz Ruhu’nun, birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesinin amaçlandığı ifade edildi.

Genelgeye göre, 15 Temmuz etkinlikleri çerçevesinde camilerde şehitler için Kur'an-ı Kerim okunacak, şehit yakınları ziyaret edilecek, din istismarının arkasına gizlenen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçek yüzü gençlere anlatılacak.

Başkanlığın öncülüğünde “Şehitlerimiz İçin Kur'an Okuyoruz” kampanyası başlatılarak, bu kapsamda 15 Temmuz'a kadar her cami ve Kur'an kursunda en az bir Kur'an-ı Kerim hatmi okunacağı bildirildi.

15 Temmuz 2019 Pazartesi günü öğle namazı öncesi tüm il ve ilçe merkez camilerinde, tüm şehitlerin ruhlarına ithafen "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" programları yapılacak. Diğer cami ve mescitlerde ise şehitlerin ruhlarına ithafen Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılacak.

“15 Temmuz ve Din İstismarı” konulu konferanslar düzenlenecek

Din görevlilerinin öncülüğünde Yaz Kur'an Kursu öğrenci ve velilerinin katılımıyla vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konulu etkinlikler yapılacak. Bu kapsamda il ve ilçe gençlik koordinatörleri tarafından Yaz Kur'an Kursu öğrencileri arasında "15 Temmuz Kardeşlik Etkinliği" düzenlenecek. Programlarda Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan "Vatanım Her Şeyim" adlı çocuk kitabı ücretsiz olarak dağıtılacak.

Din istismarı ile mücadele etmek ve bu konuda toplumu Kur'an ve sünnete dayalı sahih dini bilgi ile aydınlatmak amacıyla 81 il ve 132 ilçe olmak üzere 213 noktada halka yönelik “15 Temmuz ve Din İstismarı” konulu konferanslar düzenlenecek. 3 Temmuz'da başlayan konferanslar 19 Temmuz'a kadar sürecek. İl müftülükleri tarafından bu konferanslarda “Din İstismarı” başlıklı kitap dağıtılacak.

Gençlere FETÖ sunumu

Türkiye genelinde Gençlik Koordinatörleri marifetiyle cami veya Diyanet Gençlik Merkezlerinde gençlerin bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirilecek. Gençlik Koordinatörleri tarafından bu merkezlerde, gençlere konu ile ilgili hazırlanan kısa film çalışması izlettirilecek, "Fetö: Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü" başlıklı sunum yapılacak. Programlarda kitapçık dağıtımı yapılacak.

Cezaevi vaizleri marifetiyle ceza infaz kurumları ve geçici barınma merkezlerinde tema çerçevesinde konferanslar düzenlenecek.

Halkın katılımıyla icra edilecek toplantılarda müftüler, şehitlerin ruhlarına ithafen dua edecek.

90 bin camide eş zamanlı salâlar okunacak

15 Temmuz Pazartesi gününü̈ 16 Temmuz Salı gününe bağlayan gece saat 00.13'te Türkiye'deki 90 bin caminin tümünde eş zamanlı olarak salâlar okunacak. Ayrıca merkez ve 15 Temmuz etkinliklerinin yapıldığı bölgelerdeki camiler sabah namazına kadar açık tutulacak, minarelerin ışıkları yakılacak.

Müftüler başkanlığındaki heyetlerce şehitlikler, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecek.

“15 Temmuz Ruhu” başlıklı konferanslar düzenlenecek

Tüm illerde, temmuz ayı içinde “15 Temmuz Ruhu” başlıklı konferanslar düzenlenecek. Hafta boyunca vaazlarda ve yerel medya organlarında şehitlik, milli irade ve dini değerlere sahip çıkmanın önemi anlatılacak.

Ülke genelinde eş zamanlı okunacak salâlar başta olmak üzere yapılacak olan diğer tüm programlar hakkında halka gerekli bilgilendirmeler gerçekleştirilecek.



DİYANET Haberleri

Tümü

ERBAŞ;"Hayırların en büyüğü bana göre bir yuva kurmaktır"

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya ve Konya...

1 yıl önce

Basın Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Süleyman Denizolgun isimli şahsın sosyal medya platformu X...

1 yıl önce

Erbaş'tan Berat Gecesi Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ederek,...

1 yıl önce

Erbaş, Malezya'da Din İşleri Bakanı Naim ile görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malezya’da Din İşleri Bakanı Dato’ Setia Dr. Naim ile...

1 yıl önce

Diyanetten "Hac Ansiklopedisi" projesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Cemaatimizin öğretmeniyiz"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Osmaniye’de din görevlileriyle bir araya geldi.

1 yıl önce

Adıyaman'da "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da düzenlenen “Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma...

1 yıl önce

Erbaş'tan, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Hutbelerimizi Kur'an ve sünnet çizgisinde...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen...

1 yıl önce

2025 yılı fitre miktarı açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan...

1 yıl önce

"Resmi olarak fetva makamı Diyanet İşleri Başkanlığıdır"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Ankara’da...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Gazze'deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,“Gazze’deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...

1 yıl önce