Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 'Ustalara Saygı' paneline katıldı...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 'Ustalara Saygı' paneline katıldı...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) tarafından 'Ustalara Saygı' adı altında düzenlenen, Prof. Dr. Mehmet Sait Hatipoğlu hocanın hayatının anlatıldığı panele katıldı.
'Bilge bir hayat' başlığı altında Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda gerçekleştirilen, Prof. Dr. Süleyman Ateş, Prof. Dr. Ethem Ruhi Fığlalı ve Prof. Dr. Ali Birinci'nin konuşmacı olarak katıldığı programın moderatörlüğünü yapan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, sözlerinin başında Rusya'nın St. Petersburg şehrinde meydana gelen terör saldırısını kınayarak, "İnsanlık ailesini tehdit eden terör saldırılarının son bulmasını Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.
Bu ülkenin ilim, fikir ve düşünce hayatına büyük emekler vermiş hocaları tanıtmak amacıyla KAGEM tarafından başlatılan gelenekten dolayı emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Görmez, insanlığa yön vermiş büyük alimlerin hayatlarının, ilmi çalışmalarının detaylı bir şekilde ele alınmasının sonraki nesiller için önemine işaret etti.
İnsanlığa faydası bakımından alimleri ikiye ayırdığına değinen Başkan Görmez, moderatörlüğünü yaptığı panelin açış konuşmasında şunları söyledi;
"Alimler, alim olmaları ve mektep olmaları bakımından ikiye ayrılır..."
Alimleri ikiye ayırıyorum. Bir kısım alim, kendi halinde alim olmuş, ilim dünyasına hizmet etmiş olan alimlerdir. Bir diğer alim ise sadece alim değil bir mektep, bir ocak haline gelen ve pek çok insanın kendisinden istifade ettiği, bilginin verilerine değil bilgiden nasıl istifade edeceğimizi, usul ve metodolojiyi öğreten, Kitap'a, Sünnete, varlığa, kainata nasıl bir metotla bakmamız gerektiğini öğreten alimlerimiz vardır. Hatipoğlu hocamız böyle bir alimdir. Bize sadece bilgi vermedi, bilgiyi nasıl kullanacağımızı da öğretti.
"Hatipoğlu hocamız, Hadis dersi verirken, Resul'ü Ekrem'in nezaketini de sözlerine ve davranışlarına yansıtırdı..."
Bazı insanlar yaptığı işi sadece bir meslek olarak görürler. Onunla özdeşleşmezler. Hayatının dışında tutarlar. Ama Hatipoğlu hocamız için böyle olmadı. Bize Hadis ilmini öğretirken Resul'ü Ekrem'in rahle-i tedrisinde gibi bir hava eserdi. Belki yüzlerce defa ismi yad edildiğinde gözyaşlarına şahit olduk. Resul'ü Ekrem'in hadislerini öğretirken onun ahlakını, nezaketini sözlerine ve davranışlarına yansıtmış olması her alime örnek olabilecek bir davranış olarak hayatımızda hiç unutmayacağımız bir husustur. Geleneğimizi, kültürümüzü nasıl okuyacağımızı öğretmesi bakımından bir okul olmuştur. İslam dünyasının içinden geçtiği süreçlere baktığımızda, tarihi mirasımızda, ilim mirasımızda bize öğrettiği yol ve yöntem hala bütün İslam dünyasının ihtiyaç duyduğu önemli bir konudur.
Mehmet Said Hatipoğlu, ailesi ve sevenlerinin katıldığı panelin ardından Dr. Fatih Koca, katılımcılara tasavvuf konseri verdi.
Benzer Haberler
Görmez,"Ustalara Saygı: Aliya İzzetbegoviç'i...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Ustalara Saygı: Aliya İzzetbegoviç'i Anma" programına katıldı
Görmez,"Ustalara Saygı: Aliya İzzetbegoviç'i Anma"...
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Ustalara Saygı: Aliya İzzetbegoviç'i Anma" programına katıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: 'Mısır’la temaslarımız...
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Mısır’la ilişkilerin normalleşmesine yönelik temaslarımız,...
DİYANET Haberleri
TümüERBAŞ;"Hayırların en büyüğü bana göre bir yuva kurmaktır"
Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya ve Konya...
Basın Açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Süleyman Denizolgun isimli şahsın sosyal medya platformu X...
Erbaş'tan Berat Gecesi Mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ederek,...
Erbaş, Malezya'da Din İşleri Bakanı Naim ile görüştü
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malezya’da Din İşleri Bakanı Dato’ Setia Dr. Naim ile...
Diyanetten "Hac Ansiklopedisi" projesi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi...
ERBAŞ;"Cemaatimizin öğretmeniyiz"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Osmaniye’de din görevlileriyle bir araya geldi.
Adıyaman'da "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da düzenlenen “Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma...
Erbaş'tan, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli...
ERBAŞ;"Hutbelerimizi Kur'an ve sünnet çizgisinde...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen...
2025 yılı fitre miktarı açıklandı
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan...
"Resmi olarak fetva makamı Diyanet İşleri Başkanlığıdır"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Ankara’da...
ERBAŞ;"Gazze'deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,“Gazze’deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...




