BORSA
BIST 100 14.514,82 %0,82
Altın 7.107,39 ₺/gr %2,12
Bitcoin $77.322 %0,22
Dolar 48,08 ₺ %0,24
Euro 56,19 ₺ %0,13
Sterlin 65,65 ₺ %0,03
Gümüş 106,56 ₺/gr %1,55
Ethereum $2.428,14 %1,74
İsviçre Frangı 60,02 ₺ %0,15
Kanada Doları 34,91 ₺ %0,24
Avustralya Doları 34,48 ₺ %0,90
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,81 ₺ %0,12
BAE Dirhemi 13,09 ₺ %0,04
Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,95
Çin Yuanı 7,15 ₺ %0,30
ANKARA 32°C 7.107,39 ₺/gr 48,08 ₺ 56,19 ₺
Anasayfa DİYANET Bircan ve Karaca yeni görevlerine başladı

Bircan ve Karaca yeni görevlerine başladı

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne atanan Remzi Bircan ile Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına atanan Fatih Mehmet Karaca Diyanet İşleri Başkanlığı’nda düzenlenen törenle göreve başladı.

· 4 dk okuma · Editör · 1.5K okunma
Bircan ve Karaca yeni görevlerine başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne atanan Remzi Bircan ile Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığına atanan Fatih Mehmet Karaca göreve başladı.

Bircan ve Karaca’nın göreve başlama münasebetiyle Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı ile Hac ve Umre Hizmetleri genel Müdürlüğü’nde birer tören düzenlendi.

Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda düzenlenen törende Fatih Mehmet Karaca’ya hayırlı olsun dileklerinde bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığı, en önemli görevlerden birisidir. Diyanet İşleri Başkanlığımızın hizmetlerinin daha nitelikli hale gelmesini sağlamak teftişin ve rehberliğin, denetimin nitelikli, sağlıklı olması ile doğru orantılıdır” dedi.

Rehberlik ve Teftiş Kurulu Başkanlığının  Diyanet’in kurulduğu günden günümüze hep var olduğunu ifade eden Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

“Bundan sonra da daha gelişerek devam edecektir. Nice hocalarımız bu alana geçmişte hizmet ettiler. Büyük bir tecrübe ve birikim oluştu. Bu tecrübe ve birikimi inşallah Fatih Bey’le bundan sonra Diyanet İşleri Başkanlığı’nda devam ettireceğiz. Rabbim utandırmasın hayırlı eylesin. İnşallah diğer müfettişlerimize rehberlik ederek onların rehberliğini bütün teşkilat çapında yurtiçinde ve yurtdışında daha hareketli hale getirerek Başkanlığımızın hizmetlerine yanmasını sağlayacaktır. Cenab-ı Hak utandırmasın her türlü kazalardan, belalardan, fitnelerden, tefrikalardan muhafaza eylesin inşallah. Bizim için en önemli şey birlik beraberlik içerisinde hizmetlere gönül vermek, gönülden, samimiyetle bu işleri yapmak. Samimiyet olmayınca diğerleri olsa da hiçbir anlamı yok en önemli şey samimiyettir. Müslüman samimi olmazsa gayri samimi oluyor anlamına gelir ki bu da bizi bir adım ileriye götürmez, hep geriye götürür.”

Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Bircan

Başkan Erbaş, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen törende ise Remzi Bircan’a hayırlı olsun dileklerini ileterek, “Cenab-ı Hak utandırmasın, en güzel bir şekilde bu vazifeyi ifa etmeyi, icra etmeyi kendisine nasip eylesin” dedi.

Hac umre hizmetlerimizin 40 yıllık bir geçmişi olduğunu ve gittikçe daha nitelikli hale geldiğini ifade eden Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

“Remzi Bey'in Hac ve Umre Hizmetlerinde 10 yıla yakın bir geçmişi var. Hac Daire Başkanlığı yaptı, daha önce Mekke'de Medine'de ekip başkanlığı gibi pek çok görevlerde bulundu. İnşallah bu birikimini Genel Müdür olarak bundan sonraki süreçte teşkilatımıza ve milletimize hizmet etme noktasında yansıtmaya çalışacak. Cenab-ı Hak kendisine yardım etsin. Allah'ın yardımı olmazsa bir adım atamayız. Daire Başkanlarımızla ve Hac Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde çalışan bütün arkadaşlarımızla, illerdeki, ilçelerdeki müftülerimizle, şube başkanlarımızla, şube müdürlerimizle birlikte muhabbet içerisinde bu işi yürüteceğine olan kanaatimiz tamdır.”

Törenlere katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Dr. Ekrem Keleş, göreve yeni başlayan yöneticilerin hayırlı ve başarılı bir şekilde görev yapmaları için dua etti.

Göreve başlama törenlerine, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, Genel Müdürler ve Daire Başkanları katıldı.



DİYANET Haberleri

Tümü

ERBAŞ;"Hayırların en büyüğü bana göre bir yuva kurmaktır"

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya ve Konya...

1 yıl önce

Basın Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Süleyman Denizolgun isimli şahsın sosyal medya platformu X...

1 yıl önce

Erbaş'tan Berat Gecesi Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ederek,...

1 yıl önce

Erbaş, Malezya'da Din İşleri Bakanı Naim ile görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malezya’da Din İşleri Bakanı Dato’ Setia Dr. Naim ile...

1 yıl önce

Diyanetten "Hac Ansiklopedisi" projesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Cemaatimizin öğretmeniyiz"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Osmaniye’de din görevlileriyle bir araya geldi.

1 yıl önce

Adıyaman'da "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da düzenlenen “Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma...

1 yıl önce

Erbaş'tan, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Hutbelerimizi Kur'an ve sünnet çizgisinde...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen...

1 yıl önce

2025 yılı fitre miktarı açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan...

1 yıl önce

"Resmi olarak fetva makamı Diyanet İşleri Başkanlığıdır"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Ankara’da...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Gazze'deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,“Gazze’deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...

1 yıl önce