Başkan Erbaş, “Hafızlık din eğitiminde en önemli kazanımlardan birisidir
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Altındağ Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu ile Ümitköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nu ziyaret etti.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğince yapılan "Hediyem Kur'an Olsun" projesi kapsamında, öğrencilere mealli Kur'an-ı Kerim hediye etti.
Başkan Erbaş, Altındağ Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapmış olduğu konuşmada "Fen ve sosyal bilimler ile ne kadar yakından ilgilenirseniz, Kur'an-ı Kerim'i o kadar iyi anlarsınız" dedi.
Başkan Erbaş, imam hatip okullarının hem dini ilimlerde hem de pozitif bilimlerde öğrenci yetiştirilmesi amacıyla kurulduğunu söyledi.
Din eğitiminde hafızlığın önemine dikkat çeken Başkan Erbaş, “Hafızlık din eğitiminde en önemli kazanımlardan birisidir. Eğer hafız olan arkadaşımız ilahiyat fakültelerine devam ederse oradaki derslerinde daha başarılı olur. İlahiyat ve imam hatip liselerindeki birçok ders Kur’an ile bağlantılı. Astronomi, fizik, kimya bunların da Kur’an ile bağlantıları var” diye konuştu.
Başkan Erbaş, Kur'an-ı Kerim mealinin okunduğu zaman fen bilimleriyle ilgili pek çok ayet ile karşılaşılacağına işaret ederek, şu ifadeleri kullandı:
"Kur'an ayetleri var, bir de kainat ayetleri var. Onlar da Allah'ın ayetleri. Onlara da insanoğlunun dikkati çekiliyor. Dolayısıyla fen ve sosyal bilimler ile ne kadar yakından ilgilenirseniz, Kur'an-ı Kerim'i o kadar iyi anlarsınız. Bütün kitaplar, ilimler Kur'an-ı Kerim'i daha iyi anlamak için okunur ve öğrenilirse, insan öğrendiği, okuduğu sürece nafile ibadet yapmış sayılır. Hangi alanda gayret edersek edelim, hangi alanda eğitim öğretim alırsak alalım, en iyisini yapalım inşallah."
Başkan Erbaş, Kur’an’ın okunan kitap anlamına geldiğini ifade ederek “Rabbim Kur’an-ı Kerim’i okumayı, anlamayı ve yaşamayı nasip eylesin” niyazında bulundu.
Konuşmasının ardından kız ve erkek öğrencilerin bulunduğu sınıflarda Kur'an-ı Kerim dağıtan Başkan Erbaş, öğrenci ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çekildi.
Ziyarette TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat, Altındağ İlçe Müftüsü Enver Türkmen ve Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdür Zülkarneyin Avcı da yer aldı.
Başkan Erbaş, ayrıca Ümitköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda da Kur’an-ı Kerim dağıttı.
Başkan Erbaş’a Ümitköy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ziyaretinde Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar eşlik etti.
Benzer Haberler
Hafızlık eğitiminde çığır açacak proje
Hafızlık eğitiminde çığır açacak proje devreye giriyor
Din Eğitiminde Davranış Kalıpları
Din Eğitiminde Başarı İçin Dikkate Alınması Gereken Bir Konu Daha: DAVRANIŞ KALIPLARI
Din Eğitiminde İnsan Onuru
Din Eğitiminde Başarı İçin Dikkate Alınması Gereken Bir Konu: İNSAN ONURU İkinci olarak(2)
DİYANET Haberleri
TümüERBAŞ;"Hayırların en büyüğü bana göre bir yuva kurmaktır"
Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya ve Konya...
Basın Açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Süleyman Denizolgun isimli şahsın sosyal medya platformu X...
Erbaş'tan Berat Gecesi Mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ederek,...
Erbaş, Malezya'da Din İşleri Bakanı Naim ile görüştü
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malezya’da Din İşleri Bakanı Dato’ Setia Dr. Naim ile...
Diyanetten "Hac Ansiklopedisi" projesi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi...
ERBAŞ;"Cemaatimizin öğretmeniyiz"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Osmaniye’de din görevlileriyle bir araya geldi.
Adıyaman'da "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da düzenlenen “Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma...
Erbaş'tan, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli...
ERBAŞ;"Hutbelerimizi Kur'an ve sünnet çizgisinde...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen...
2025 yılı fitre miktarı açıklandı
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan...
"Resmi olarak fetva makamı Diyanet İşleri Başkanlığıdır"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Ankara’da...
ERBAŞ;"Gazze'deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,“Gazze’deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...




