Başkan Ali ERBAŞ,İstanbıl da Din Görevlileri ile buluştu
Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr.Ali Erbaş, İstanbul’da din görevlileriyle bir araya geldi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul’da 25 Haziran’da Camide çocuk sesi, Vatanımın neşesi” sloganıyla başlayacak olan Yaz Kur’an Kursları dolayısıyla düzenlenen programa katıldı.
Mimar Sinan’ın kalfalık eseri olan Şehzadebaşı Camii’nde öğle namazı sonrası düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, İstanbul'un 39 ilçesinde hocalarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ve mutluluğu dile getirdi.
Başkan Erbaş, din görevlilerine din-i mübini İslam’ı anlatmak, insanlara doğru dini bilgiyi öğretmek için öğrenci beklemeden kapı kapı dolaşarak çocuklara, gençlere ulaşmaları tavsiyesinde bulundu.
“Rol model olacağız”
Çocukların karakterlerinin oluşmasında hocaların olumlu katkıları olmasının önemine işaret eden Başkan Erbaş, “Yaşlarına göre müfredatları uygulayarak bu yaz kurslarını iyi geçirelim. Yaz Kur’an kursları program kitabımız var. O kitapçığımızda yaş gruplarına, dönemlere göre müfredatlar var. O müfredatlara uygun hareket edersek ve rol model oluşumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmazsak daha faydalı, daha başarılı oluruz” dedi.
Başkan Erbaş, din görevlisinin muallimlik vazifesinin de olduğuna dikkat çekerek, “Cemaatimizin, onların çocuklarının muallimiyiz. Yaz Kur’an kurslarına devam eden çocukları okullar açıldıktan sonra kışın hafta sonları bir vakit toplayın yazın öğrendiklerini tekrarlasınlar” diye konuştu.
Peygamber Efendimizin din hizmetlerini, din eğitimini Mescid-i Nebevi’den yönettiğini ifade eden Başkan Erbaş, “Her Müftülüğümüz, kendisinin ilk örneği olarak Mescid-i Nebevi’yi, her Kur’an kursumuz kendisinin ilk örneği olarak Suffa’yı düşünürse aşkımız, heyecanımız, ihlasımız ve samimiyetimiz artar. Bu da din hizmetlerimize, eğitim hizmetlerimize yansır” ifadelerini kullandı.
“İyiliklerle insanları müjdeleyeceğiz”
Başkan Erbaş, din görevlileri olarak hakkın batıla galip gelmesine katkı sağlayacaklarını, şahitlik edeceklerini ifade ederek, “ Hepimiz mübeşşir olacağız, müjdeleyeceğiz. İyiliklerle insanları müjdeleyeceğiz. Kötülüklerden uzaklaştıracağız ve netice, itibariyle cennetle insanları müjdeleyeceğiz. Çünkü biz peygamberlerin varisleriyiz. Onların yerine getirdiği tüm vazifeler bizim üzerimizde emanet şuanda. Hepimiz uyarıcıyız” şeklinde konuştu.
İlk vahyin “Oku” emriyle geldiğinin altını çizen Başkan Erbaş, “ Bu ümmet okumaktan uzak kalamaz anlamına geliyor bu. Bu ümmetin bilmediğini öğrenmesi lazım anlamına geliyor. Bu ümmetin elinde her zaman kalem olacak anlamına geliyor” dedi.
Başkan Erbaş, bir din görevlisi vazifesini bitirirken görev yaptığı yerlerde insanlar onun için “Allah senden razı olsun hocam vazifeni hakkıyla yerine getirdin, bize sahih din-i Mübin-i İslam’ı anlattın, öğrettin” diyorsa eğer o görevlinin vazifesini hakkıyla yapmış olacağını söyledi.
Programa, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve İstanbul’da görev yapan çok sayıda din görevlisi katıldı.
Benzer Haberler
Genel Başkan Yıldız, Gazze Satılık Değildir
Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız Eskişehir Şubenin düzenlediği programda din görevlileri ile...
ERBAŞ;“Eğitimin amacı erdemli insan yetiştirmek”
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, yeni atanan eğitim görevlileri için Diyanet Akademisi...
Başkan YILDIZ; Camiler ve Din Görevliler Haftası Odak...
Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız, 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din...
DİYANET Haberleri
TümüERBAŞ;"Hayırların en büyüğü bana göre bir yuva kurmaktır"
Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya ve Konya...
Basın Açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Süleyman Denizolgun isimli şahsın sosyal medya platformu X...
Erbaş'tan Berat Gecesi Mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ederek,...
Erbaş, Malezya'da Din İşleri Bakanı Naim ile görüştü
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malezya’da Din İşleri Bakanı Dato’ Setia Dr. Naim ile...
Diyanetten "Hac Ansiklopedisi" projesi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi...
ERBAŞ;"Cemaatimizin öğretmeniyiz"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Osmaniye’de din görevlileriyle bir araya geldi.
Adıyaman'da "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da düzenlenen “Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma...
Erbaş'tan, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli...
ERBAŞ;"Hutbelerimizi Kur'an ve sünnet çizgisinde...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen...
2025 yılı fitre miktarı açıklandı
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan...
"Resmi olarak fetva makamı Diyanet İşleri Başkanlığıdır"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Ankara’da...
ERBAŞ;"Gazze'deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,“Gazze’deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...




