Avrasya İslam Şurası Üyelerinden TBMM’ye geçmiş olsun ziyareti
Avrasya İslam Şurası Üyelerinden TBMM’ye geçmiş olsun ziyareti
Avrasya İslam Şurası üyeleri Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in Başkanlığında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman’a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez ile birlikte Kafkas Müslümanları ve Azerbaycan Dini İdare Başkanı Allahşükür Paşazade, Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Bosna Hersek Reisül Uleması Hüseyin Efendi Kavazovic ve Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava bir heyet halinde TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ı makamında ziyaret etti.
TBMM Başkanı Kahraman, ziyarette yaptığı konuşmada Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi büyük bir badire atlattığını, ülkede darbeler döneminin kapandığını söyledi.
Halkın ilk defa darbeye karşı sokağa çıktığını, bir bütün halinde mücadele ettiğini belirten Kahraman, "Millet darbeyi yendi. Öncülüğü yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan milleti meydanlara çağırdı. Allah razı olsun. Şerefelerden, minarelerden de milleti meydanlara salalar çağırdı." diye konuştu.
Kahraman, 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle Meclise geçmiş olsun ziyaretinde bulunan heyete teşekkür ederek, gösterdikleri desteğin çok önemli olduğunu vurguladı.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Meclis Başkanı Kahraman'a kabulünden dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti. 15 Temmuz gecesi dost ve kardeş ülkelerin Diyanet İşleri Başkanlarının kendisiyle irtibata geçerek, yaşadıkları üzüntüyü aktardıklarını ifade eden Başkan Görmez, bunun tarihi ve önemli bir destek olduğunu kaydetti.
Kafkas Müslümanları ve Azerbaycan Dini İdare Başkanı Paşazade ise geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, Türkiye'nin büyük bir imtihandan geçtiğinin altını çizdi. Azerbaycan halkının da Türkiye ile aynı üzüntüleri paylaştığını, duaları ile Türk halkının yanında olduğunu söyleyen Paşazade, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı darbeye karşı meydanlara çağırmasına işaret ederek, "Milyonlarca insan sokaklara döküldü. Öz birliğini, öz devletini korudular" diye konuştu. Paşazade, darbe girişiminde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.
Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin de Rusya Müslümanları olarak Türkiye'de yaşanan üzücü olayı gözyaşları ile takip ettiklerini söyledi.
Türkiye'nin çok büyük bir imtihanı başarıyla geçtiğini vurgulayan Gaynuddin, ülkenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la hareket ettiğini ve demokrasinin kazandığını söyledi. Gaynuddin, Rusya Müslümanları olarak Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin güçlenmesinden yana olduğunun da altını çizdi.
Heyette bulunan Bosna Hersek Reisül Uleması Hüseyin Efendi Kavazoviç ile Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava da darbe girişimi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti. Türk halkının yanında olduklarını kaydettiler.
Konuşmaların ardından Kafkas Müslümanları İdaresi̇ Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade, Azerbaycan halkı tarafından 15 Temmuz demokrasi kahramanlarının yaralarının sarılması için gönderilen 100 bin dolara dair sembolik çeki de Meclis Başkanı Kahraman'a sundu.
Meclis Başkanı Kahraman duyarlılığından dolayı Paşazade nezdinde tüm Azerbaycan halkına teşekkürlerini iletti.
Heyet, Gazi Meclisi gezdi…
Başkan Görmez ve beraberindeki heyet, Türkiye Büyük Millet Meclisinde, FETÖ'nün darbe girişiminde bombalanarak zarar gören yerleri inceledi.
Başkan Görmez, burada yaptığı açıklamada, darbe girişiminin yaşandığı andan itibaren Müslüman dini liderlerle iletişim halinde olduklarını söyledi. Türkiye'ye dost ülke halklarının da Türk halkı ile gözyaşı döktüğünü aktaran Başkan Görmez, "Türkiye'de minarelerden salalar okunmaya başladığında o ülkelerde de başladı, onlar da bizlerle birlikte dua ettiler." diye konuştu.
Benzer Haberler
"7. Din Şurası" Ankara'da başladı
7. Din Şurası Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı açılış programıyla...
Erbaş’tanMalatya'ya geçmiş olsun mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tanMalatya'ya geçmiş olsun mesajı
Erbaş'tan selden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, aşırı yağış ve selden etkilenen Şanlıurfa, Adıyaman...
DİYANET Haberleri
TümüERBAŞ;"Hayırların en büyüğü bana göre bir yuva kurmaktır"
Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya ve Konya...
Basın Açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Süleyman Denizolgun isimli şahsın sosyal medya platformu X...
Erbaş'tan Berat Gecesi Mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ederek,...
Erbaş, Malezya'da Din İşleri Bakanı Naim ile görüştü
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malezya’da Din İşleri Bakanı Dato’ Setia Dr. Naim ile...
Diyanetten "Hac Ansiklopedisi" projesi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi...
ERBAŞ;"Cemaatimizin öğretmeniyiz"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Osmaniye’de din görevlileriyle bir araya geldi.
Adıyaman'da "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da düzenlenen “Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma...
Erbaş'tan, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli...
ERBAŞ;"Hutbelerimizi Kur'an ve sünnet çizgisinde...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen...
2025 yılı fitre miktarı açıklandı
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan...
"Resmi olarak fetva makamı Diyanet İşleri Başkanlığıdır"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Ankara’da...
ERBAŞ;"Gazze'deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,“Gazze’deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...




