Arafat’a intikaller başladı…
Arafat’a intikaller başladı…
Milyonlarca hacı adayının Arafat’a intikalleri başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı da Türk hacı adaylarının Arafat’a intikalini ikindi namazının ardından başlattı. Hacı adayları bu akşam Arafat’a çıkıp geceyi Arafat’ta geçirecekler. Sabah namazını Arafat’ta kılıp vakfe duasına kadar Kuran’ı Kerim okuyup dua edecekler. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in yapacağı vakfe duasının ardından hacı olarak Müzdelife’ye hareket edecekler.
Diyanet İşleri Başkanlığı Avrupa’dan gelen hacı adaylarıyla birlikte sayıları 70 bini bulan hacı adayının Arafat’a intikallerinin sağlıklı bir şekilde olabilmesi için tüm hazırlıklarını bitirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu Servis ekip Başkanı Abdurrahman Han, hacı adaylarının Arafat’a intikalleri ve dönüşlerinin sağlanması noktasında gerekli tüm tedbirlerin alındığını kaydederek, “Birer emanet olarak gördüğümüz hacı adaylarımızın son görevlerini yapmak üzere Arafat’a çıkışlarını sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde tamamlamaları için tüm önlemlerimizi aldık” dedi.
Mekke’den Arafat’a kadar belirlenen 120 noktaya görevlilerin yerleştirildiğini belirten Han, 120 görevlinin hacı adaylarına sadece yol göstermek üzere görev yapacağını söyledi. Dalgakıran ekipleri de Müzdelife’den Cemerat’a kadar hacıların intikallerinde eşlik edecek.
Arafat’a intikallerin sağlanmasında yaşanabilecek aksilikler göz önünde tutularak yedek araçlar hazır tutulacak. 6’şar saat vardiyayla 24 saat personel görev yapacak. 24 noktada ışıklı yol göstericiler otobüslere yol göstererek hacı adaylarının sağlıklı şekilde Arafat’a ulaşmalarını sağlayacak. Dalgakıran ekipleri Arafat’tan çıkışta kapılarda ve Müzdelife vakfesinin ardından çıkış kapılarında görev yapacak. Aynı zamanda bu ekip, Müzdelife vakfesinin ardından kafilelerin çıkışlara yönlendirilmesi ve kendilerine ayrılan kapıdan çıkmalarını sağlayacak ve Müzdelife vakfesinin ardından Cemerata gidecek olan hacı adaylarımıza da bu ekip yardımcı olacak.
Arafat’a en son çıkacak ve ilk olarak inecek servis ekibi olacak.
Benzer Haberler
Arafat'a intikali başladı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın talimatıyla, Mekke’de “2024 Hac Organizasyonu”...
Erbaş, Arafat'ta Vakfe duasını yaptı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Arafat’ta Vakfe duasını yaptı.
Türk hacı adaylarının Arafat'a
Türk hacı adaylarının Arafat'a intikali başladı
DİYANET Haberleri
TümüERBAŞ;"Hayırların en büyüğü bana göre bir yuva kurmaktır"
Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya ve Konya...
Basın Açıklaması
Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Süleyman Denizolgun isimli şahsın sosyal medya platformu X...
Erbaş'tan Berat Gecesi Mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ederek,...
Erbaş, Malezya'da Din İşleri Bakanı Naim ile görüştü
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malezya’da Din İşleri Bakanı Dato’ Setia Dr. Naim ile...
Diyanetten "Hac Ansiklopedisi" projesi
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi...
ERBAŞ;"Cemaatimizin öğretmeniyiz"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Osmaniye’de din görevlileriyle bir araya geldi.
Adıyaman'da "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da düzenlenen “Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma...
Erbaş'tan, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli...
ERBAŞ;"Hutbelerimizi Kur'an ve sünnet çizgisinde...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen...
2025 yılı fitre miktarı açıklandı
Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan...
"Resmi olarak fetva makamı Diyanet İşleri Başkanlığıdır"
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Ankara’da...
ERBAŞ;"Gazze'deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,“Gazze’deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...




