BORSA
BIST 100 11.797,70 %3,22
Altın 6.567,93 ₺/gr %0,42
Bitcoin $82.522 %0,92
Dolar 49,58 ₺ %0,07
Euro 55,75 ₺ %0,28
Sterlin 66,38 ₺ %0,62
Gümüş 92,11 ₺/gr %1,26
Ethereum $2.435,62 %1,85
İsviçre Frangı 60,13 ₺ %0,32
Kanada Doları 35,27 ₺ %0,43
Avustralya Doları 34,72 ₺ %0,38
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 13,22 ₺ %0,11
BAE Dirhemi 13,50 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,91
Çin Yuanı 7,43 ₺ %0,18
ANKARA 12°C 6.567,93 ₺/gr 49,58 ₺ 55,75 ₺
Anasayfa DİYANET 75 ülkede ramazanın manevi iklimi

75 ülkede ramazanın manevi iklimi

Bu yıl ramazan faaliyetlerini “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin” temasıyla yapacak olan vakıf, iftar sofrası kurma, gıda, alışveriş kartı ve bayramlık kıyafetini kapsayan 61 milyon Türk lirası değerindeki yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.

· 3 dk okuma · Editör · 7.9K okunma
75 ülkede ramazanın manevi iklimi

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), 2021 ramazan faaliyetleri kapsamında hayırseverlerin desteğiyle Türkiye ve 75 ülkede ramazanın manevi iklimini yaşatmak için 61 milyon Türk lirası değerindeki yardımları ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

Kurulduğu günden bugüne kadar ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştıran ve bu yıl da “Kardeşini Unutma, Beklenen Sensin” temasıyla ramazan yardımlarını yapacak olan vakıf, hayırseverler ile dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahipleri arasında gönül köprüleri kuracak.

TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kovid-19 nedeniyle geçen yıl ramazanda 39 ülkede faaliyet yapıldığını, bu yıl ise planlama ve koordinasyon çalışmalarının daha sistematik şekilde düzenlenmesi dolayısıyla 75 ülkede ramazan yardımı yapılacağını bildirdi.

Açık, bu kapsamda yurt içinde 100 liralık 77 bin 10 alışveriş kartı, 200 lira değerinde ürünlerin bulunduğu 1100 gıda kolisi ile ihtiyaç sahibi ve yetim çocuklara 150 liralık 7 bin 400 bayramlık kıyafetin dağıtılacağını aktardı.

Yurt dışında ise 99 bin 810 gıda paketi, 58 bin 350 iftar-kumanya ve 14 ülkede 11 bin 750 bayramlık kıyafetin dağıtılacağını bildiren Açık, şunları kaydetti:

“Belki de hayatları boyunca hiç bayramlık kıyafet almamış yavrularımızı sevindireceğiz. Toplamda 569 bin 150 kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle duası ve umudu Türkiye olan kardeşlerimizle kucaklaşıp gönül köprüleri kuracağız. Vakfın Genel Merkezi tarafından 31 milyon Türk lirası, ülke genelindeki 1003 şubemizin de destekleriyle toplamda 61 milyon Türk lirası bütçeyle mazlum ve mağdura yurt içi ve yurt dışında yardım ulaştırmış olacağız.”

Vakfın internet sitesi ve telefondan kısa mesaj yoluyla yardım yapılabiliyor

Açık, yurt içi yardımlarının büyük çoğunluğunun şubelerin koordinasyonunda hayırseverlerin destekleriyle gönüllü ve görevlilerce organize edilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Paylaşmaya ve şükretmeye en çok değer verdiğimiz bu ayda insanlığın kimsesi olmaya çalışacak, hiç tanımadığımız insanlara yardımlarınızı ulaştırarak aynı safta kıblemize yönelerek Rabb’imize iltica edecek ve içtenlikle yaptıkları dualara ortak olacağız. Bu yardımların yanı sıra Başkanlığımız ve vakfımızla birlikte yürüttüğümüz ‘Hediyem Kur’an Olsun’ projesi kapsamında hayatları boyunca Kur’an-ı Kerim’i mushaf olarak görmemiş kardeşlerimize Kur’an-ı Kerim de hediye edeceğiz.”

Vatandaşların ramazan boyunca zekat, fitre, fidye, sadaka, gıda paketi, bayramlık kıyafet, iftarlık-kumanya gibi bağışlarını “www.tdv.org” ve “bagis.tdv.org” adreslerinden online yapabileceği gibi müftülükler, TDV ve PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da yapabileceğine dikkati çeken Açık, “Bağışçılarımız tüm GSM operatörlerine bağlı faturalı ve faturasız hatlardan 5601’e SMS göndererek fitre bağışında bulunabilecek. Bir SMS ücreti, bir fitre bedeli olan 28 Türk lirasıdır.” açıklamasında bulundu.



DİYANET Haberleri

Tümü

ERBAŞ;"Hayırların en büyüğü bana göre bir yuva kurmaktır"

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Türkiye Diyanet Vakfı Malatya ve Konya...

1 yıl önce

Basın Açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı, Fatih Süleyman Denizolgun isimli şahsın sosyal medya platformu X...

1 yıl önce

Erbaş'tan Berat Gecesi Mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, tüm İslam aleminin Berat Gecesi’ni tebrik ederek,...

1 yıl önce

Erbaş, Malezya'da Din İşleri Bakanı Naim ile görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malezya’da Din İşleri Bakanı Dato’ Setia Dr. Naim ile...

1 yıl önce

Diyanetten "Hac Ansiklopedisi" projesi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Cemaatimizin öğretmeniyiz"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Osmaniye’de din görevlileriyle bir araya geldi.

1 yıl önce

Adıyaman'da "Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma Programı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adıyaman’da düzenlenen “Bir Oluruz 6 Şubat Depremleri Anma...

1 yıl önce

Erbaş'tan, 6 Şubat depremlerinin ikinci yılı mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 6 Şubat 2023’te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Hutbelerimizi Kur'an ve sünnet çizgisinde...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen...

1 yıl önce

2025 yılı fitre miktarı açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan...

1 yıl önce

"Resmi olarak fetva makamı Diyanet İşleri Başkanlığıdır"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından Ankara’da...

1 yıl önce

ERBAŞ;"Gazze'deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,“Gazze’deki insani yardım faaliyetlerimiz artarak...

1 yıl önce